icon

Našli ste si kamarátku na ihrisku v Košiciach?

zdenkaaaa
14. okt 2025

Caute,

Moje deti maju 7 a 4... a cele tie roky chodime neustale vonku na ihriska. Ale mam pocit, ze sme tam vkuse len sami. A to prejdeme niekolko ihrisk. Ak aj niekoho stretneme, tak velmi zriedkakedy chce vobec ten rodic nadviazat rozhovor. Mame to len my tak? Kde su vsetky tie deti? Doma za telkou alebo kde?

ivangeline
14. okt 2025

Nemám to tak, skúste ihriská na KvP. :D

beata_k
14. okt 2025

@zdenkaaaa Tiez som sa nad tym zamyslala, kde su...ved velke sidlisko a jedno, dve deti na ihrisku.

anonym_542f4b
14. okt 2025

@zdenkaaaa nie som sice z KE ale z ineho mesta ale teda tuto otazku som si kladla cele leto az doteraz.
Lebo na jednej strane stale citam na forach komenty od zien ako chodia s detmi von za kazdeho pocasia na x hodin a ja nestretnem na sidlisku pomaly ze zivu dusu s dietatom v podobnom veku. A pritom si hovorim ze ved spanok musia mat v cca podobnom case tak kde tie matky s detmi suu???

vkatush
14. okt 2025

Tiež keď ideme na ihriská, tak buď ani živej duše alebo potom ak aj sú, tak utiahnutí, sotva sa pozdravia.

clovekoj
14. okt 2025

Na našom ihrisku to žilo, chodí tam veľa detí a rodičov. Po čase sme sa tam pozoznamovali a dali sme sa aj do debaty. A dokonca u nás to bolo tak, že nás tam bolo viac mužov a bol som rád, že je s kým aj porozprávať.
Môj syn bol ale taká otvorené duša, často s ním bola aj polovica detí na ihrisku a into bolo to zoznamovanie ľahšie, lebo raz videl že ide dieťa si niečo zobrať, tak sa pridal, inokedy sme zas deti hostili my.
A hlavne ho poznalo celé ihrisko a priľahlé okolie 🙂

summer138
14. okt 2025
@anonym_542f4b

@zdenkaaaa nie som sice z KE ale z ineho mesta ale teda tuto otazku som si kladla cele leto az doteraz.
Lebo na jednej strane stale citam na forach komenty od zien ako chodia s detmi von za kazdeho pocasia na x hodin a ja nestretnem na sidlisku pomaly ze zivu dusu s dietatom v podobnom veku. A pritom si hovorim ze ved spanok musia mat v cca podobnom case tak kde tie matky s detmi suu???

@anonym_542f4b prestala som chodiť s deťmi po ihriskách, chodili sme do lesa, ihriska v prírode, parkov, na kúpalisku sme bolo cele leto keďže som mala permanentku (AquaCity) do Tatier som vybehla - ale sme z Popradu. Mne tie reči mamičiek už liezli hore krkom.

zdenkaaaa
autor
15. okt 2025
@ivangeline

Nemám to tak, skúste ihriská na KvP. :D

@ivangeline ano, sme z Terasy a ked je to fakt zufale ideme na KVP. Aj kvoli detom aj preto, ze su tam ihriska aj pre vacsie deti, na Terase je vzdy ten isty typ ihrisk vsade. Len kedze je to ine sidlisko, je to uz trosku komplikovanejsie ked by si tam deti nasli kamosov. Este to nie je tak ze by som ich pustila von same. Ze chodte za kamosmi na ine sidlisko.

zdenkaaaa
autor
15. okt 2025
@beata_k

@zdenkaaaa Tiez som sa nad tym zamyslala, kde su...ved velke sidlisko a jedno, dve deti na ihrisku.

@beata_k presne.. normalne mi to hlava neberie.

zdenkaaaa
autor
15. okt 2025
@anonym_542f4b

@anonym_542f4b presne... aj napr. Starsia chodi do skoly uz, ani jej spoluziakov nikde nestretavame. Vsetxi uz xbox mastia ci co? Nechcem byt sentimentalna, ale kde su chlapci hrajuci futbal na chodnikoch, ihriskach,... nikde nikto

zdenkaaaa
autor
15. okt 2025
@summer138

@anonym_542f4b prestala som chodiť s deťmi po ihriskách, chodili sme do lesa, ihriska v prírode, parkov, na kúpalisku sme bolo cele leto keďže som mala permanentku (AquaCity) do Tatier som vybehla - ale sme z Popradu. Mne tie reči mamičiek už liezli hore krkom.

@summer138 hej no to je druha vec, ked uz clovek nahodou niekoho na tom ihrisku najde, kvalitny rozhovor to vacsinou nie je. Ale keby ich tam bolo viac, bola by vacsia sanca najst rodica s ktorym by som si i ja ludsky sadla

zdenkaaaa
autor
15. okt 2025
@clovekoj

Na našom ihrisku to žilo, chodí tam veľa detí a rodičov. Po čase sme sa tam pozoznamovali a dali sme sa aj do debaty. A dokonca u nás to bolo tak, že nás tam bolo viac mužov a bol som rád, že je s kým aj porozprávať.
Môj syn bol ale taká otvorené duša, často s ním bola aj polovica detí na ihrisku a into bolo to zoznamovanie ľahšie, lebo raz videl že ide dieťa si niečo zobrať, tak sa pridal, inokedy sme zas deti hostili my.
A hlavne ho poznalo celé ihrisko a priľahlé okolie 🙂

@clovekoj nj vidim ze ste z KVP, tam je vela mladych rodin. Na Terase je dost mrtvo na ihriskach.

anonym_a872ef
15. okt 2025

@zdenkaaaa nenasla
Aj ked su tam rodicia k blizsej interakcii nedoslo
S dcerou by sme chceli, byvame v novom meste a nikoho tu nepoznamd

mirkie
15. okt 2025
@zdenkaaaa

@clovekoj nj vidim ze ste z KVP, tam je vela mladych rodin. Na Terase je dost mrtvo na ihriskach.

@zdenkaaaa mám kopec kamarátok cez deti. ale je pravda, že vzťahy sa utužili cez škôlku a teraz cez školu, že sú deti v jednom kolektive. a počas MD nás bolo viac susediek s rovnakými deťmi, vkuse sme boli spolu. ale bývame v novostavbe, kde máme uzavreté átrium, tam sa jednoduchšie nadviaže kontakt. teraz je času pomenej, práca, kopec krúžkov a tiež sme sa trochu podelili na dievčenské a chlapčenské mamičky, ale občas stále vybehneme na kávu bez detí alebo dokonca sme zažili aj spoločné víkendy celé rodiny na chate. ja mám práve opačnú skúsenosť. tiež sme z terasy

matkahelka
15. okt 2025

@zdenkaaaa vzdy najviac kamosov sme si nasli cez deti v skolke. aj pred rokmi pri prvej dcere (doteraz sme s niektorymi v kontakte a to su deti uz na SS) a aj teraz pri mladsej. ja som pravy opak, vyhladavam ihriska, kde nie su deti a mame to ihrisko kvazi pre seba. na kvp chodime na ihriska aj my, ked starsia dcera v srsnoch korculuje a tam mam pocit, ze je strasne vela deti vzdy. ihriska su pekne, velke ale ani mne, ani mojmu dietatu prave to mnozstvo deti nevyhovuje.

n4ught1
15. okt 2025

@zdenkaaaa no to by sme aj my radi alebo v kútiku :D

kiks1992
16. okt 2025

Na aké ihriska väčšinou na Terase chodíte? Lebo my na Terase co chodíme tak stale je s kým pokecat

zdenkaaaa
autor
16. okt 2025
@kiks1992

Na aké ihriska väčšinou na Terase chodíte? Lebo my na Terase co chodíme tak stale je s kým pokecat

@kiks1992 ako je fresh na muskatovej, na ruzovej, idanska, niekedy aj na kamienkove ihrisko na prazskej ale to ma uz len pieskovisko.

kiks1992
24. okt 2025
@zdenkaaaa

@kiks1992 ako je fresh na muskatovej, na ruzovej, idanska, niekedy aj na kamienkove ihrisko na prazskej ale to ma uz len pieskovisko.

@zdenkaaaa tak my chodíme na muškátovu ale dole za blokom ako je také dvojité akoby ihrisko trosku ďalej od freshu vieš ktoré myslím? Od freshu dole schodmi do práva cez podchod a stále rovno

elviku11
24. okt 2025
@zdenkaaaa

@zdenkaaaa tiež som z terasy a áno, našli sme si na ihriskách kamošky, deti sa skamošili...aj so susednými deťmi... Chodíme väčšinou stále na rovnaké ihrisko, čo máme blízko pri dome, takže asi tým to bude. (ale muškátovú a ružovú máme ďaleko)

verkaveverka30
24. okt 2025

Veľké ihrisko na kuzmanyho sídlisku pred gymnázium Laca novomestskeho