icon

Návrhy na prácu pre muža v Košiciach

7. júl 2025

Ahojte, poradte pracu pre muza ( nie mojho), lebo uz sme zufali....
Akym smerom sa ubrat?

Par info:
- lokalita KE
- muz, 49r, SS vzdelanie s maturitou ( priemyslovka)
- anglictina skor dobre zaklady - A2/velmi slaba B, pisomna OK
- 25r robil na jednej admin/referentskej pozicii v jednej firme.... prepustanie, znizovanie stavov
- zdravotne nebude sposobily do vyroby - krize, chrbtica - nezvladol by pracu v tempe, za pasom, v stoji, s bremenami, na zmeny
- kazdy den reaguje na pozicie, vsade nevyhovuje, ak vobec dostane odpoved
- osobnostne nema na to, aby robil za pokladnou - asi by ho vyhodili hned 🙂. Nemal by nervy na zakaznikov - a oni na neho. Tu nam teda odpada aj praca na call centre, oslovovanie ludi, aktivny predaj apd.

Dochadzaju nam napady. A jemu uz sila bojovat viac ako rok a pol dalej...

Strana
z2
nattyond
7. júl 2025

Ja teda nie som ostrieľaný recruiter, ale ak hľadá prácu rok a pol, tak každý mesiac navyše je hrôza pre životopis a ďalšie šance. V takomto prípade by som sa zamyslela na “nemal by nervy na zákazníkov” a brala by som aj takú prácu, aj keby mala byt dočasná. Všetko je lepšie ako nič; ale to je moje nastavenie.

autor
7. júl 2025
@nattyond

Ja teda nie som ostrieľaný recruiter, ale ak hľadá prácu rok a pol, tak každý mesiac navyše je hrôza pre životopis a ďalšie šance. V takomto prípade by som sa zamyslela na “nemal by nervy na zákazníkov” a brala by som aj takú prácu, aj keby mala byt dočasná. Všetko je lepšie ako nič; ale to je moje nastavenie.

@nattyond to nie je o tom, ze on by to nezobral, ale jeho by si nevybrali. On naozaj nie je povaha na to. To ho uz dobre poznam. A keby si ho vybrali, neviem z akeho dovodu, tak by to bolo trapenie pre vsetky strany. Keby mal AJ, tak mu hned odporucam, nech ide do T Systems, to by bol idealny job pre neho. Ale nema tu AJ a ani sa neprovne na taku uroven.

pribinak
7. júl 2025

Rok a viac sedí doma…..tak by sa mal rýchlo ukľudniť a zvážiť aj prácu v obchode
Čím dlhšie bude doma tým ťažšie sa zamestná
Toto je aj o tom čo je ochotný urobiť

zuzubb007
7. júl 2025

Rok a pol nemá prácu, odpoveď nieje normálny a teda nepodporovala by som toto, keby chcel veľmi pracovať už robí dávno, je toľko opozicií, ale tu vidím len vymýšľanie čo nemôže a čo vadí, týmto tempom ešte nebude mať prácu roky

januska12323
7. júl 2025

Oni ho neprijmú lebo... Tak nech zmení to lebo.. Alebo musí zobrať aj kam nechce ísť.

13uzivatelka11
7. júl 2025

Podľa mňa je proste rozmaznany.. chudiatko aby náhodou za pokladňu nemusel ísť robiť.. ja sa tomu vyhýbam kvôli synovi, lebo chcem byť večer s ním a nie v praci, ale kebyže príde k tomu že ostanem bez práce, tak radšej pôjdem do toho obchodu ako byť doma bez peňazí..

autor
7. júl 2025

Nie je to ani moj muz, ani moj brat, je to kamos, len sa mu snazim nejako pomoct... ale ano, ked 25 rokov sedi v USS na dobrej stolicke s dobrym platom, potom je tazko. Ale este preco bol doma. Ad1. Dostal velmi pekne odstupne, ak poznate kolko mes odstupne dostavaju v USS, tak asi viete. Ad2. Bol na PN kvoli tym problem s krizami, operacia, rekonvalescencia, liecenie apd. Ad3) docerpal si podporu.

lucka_ke
7. júl 2025

a čo vie reálne robiť? akú priemyslovku má?

januska12323
7. júl 2025

Z úradu ho neposlali na pohovory? Kurzy?

pribinak
7. júl 2025
@anonym_autor

Nie je to ani moj muz, ani moj brat, je to kamos, len sa mu snazim nejako pomoct... ale ano, ked 25 rokov sedi v USS na dobrej stolicke s dobrym platom, potom je tazko. Ale este preco bol doma. Ad1. Dostal velmi pekne odstupne, ak poznate kolko mes odstupne dostavaju v USS, tak asi viete. Ad2. Bol na PN kvoli tym problem s krizami, operacia, rekonvalescencia, liecenie apd. Ad3) docerpal si podporu.

@anonym_autor pozerám na profesii ponuky KE a okolie
Je toho mrte, vyberie si každý kto chce. Nevyberie si len ten kto nechce

Nepoviem keby býval v nejakej malej dedinke medzi horami či v hladových dolinách, ale KE má fakt dosť ponúk a široké portfólio, takze ten tvoj kamoš jednoducho nech dá dole korunu princa z hlavy a začne hľadať prácu

autor
7. júl 2025
@lucka_ke

a čo vie reálne robiť? akú priemyslovku má?

@lucka_ke dopravnú priemyslovku má. Čo vie? Nákup, verejné obstarávanie, príprava tendrov, logistika, riadenie skladových zásob, komunikácia s dodávateľmi, práca s IS, reporting,

autor
7. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor pozerám na profesii ponuky KE a okolie
Je toho mrte, vyberie si každý kto chce. Nevyberie si len ten kto nechce

Nepoviem keby býval v nejakej malej dedinke medzi horami či v hladových dolinách, ale KE má fakt dosť ponúk a široké portfólio, takze ten tvoj kamoš jednoducho nech dá dole korunu princa z hlavy a začne hľadať prácu

@pribinak nemá, žiaľ všetky firmy potrebujú fluent angličtinu. Ak by ju mal, už je safe davno.

wade
7. júl 2025

Co taxi / uber?

autor
7. júl 2025
@wade

Co taxi / uber?

@wade s jeho krizami by som teraz do 8 hodinoveho vyslovene sedenia nesla. A mimochodom, nema VP.

pribinak
7. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak nemá, žiaľ všetky firmy potrebujú fluent angličtinu. Ak by ju mal, už je safe davno.

@anonym_autor za rok a pol pri vyške odstupného ake USS dáva si mohol zaplatiť intenzívny kurz aj s native lektorom, takze zas výhovorka

autor
7. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor za rok a pol pri vyške odstupného ake USS dáva si mohol zaplatiť intenzívny kurz aj s native lektorom, takze zas výhovorka

@pribinak mohol, ale nezaplatil, po operacii bol rad, ze chodi a rehabilitoval v Kovacovej

tehulka2011
7. júl 2025

straznik niekde

pribinak
7. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak mohol, ale nezaplatil, po operacii bol rad, ze chodi a rehabilitoval v Kovacovej

@anonym_autor rok a pol rehabilitoval? Nesranduj….

Mohol mat angličtinu aj on line

Výhovorky a zas len výhovorky

lenuska9999
7. júl 2025

@anonym_autor keď je na urade, poobzerala by som sa po nejakom kurze , ktorý mu môže lepšie pomôcť uplatniť sa na trhu práce. Úrad tieto kurzy prepláca. Napr účtovníctvo, jazyky, barber atd. Možnosti je veľa, treba si pozisťovať. Alebo sa poobzerať po pomaturitnom externom štúdiu, tie bývajú zväčša zadarmo a sú prispôsobené ľudom, ktorí pracujú.
Reálne myslím, že firmy uprednostňujú skôr mladších uchádzačov , ako skoro 50 ročného chlapa. Bohuzial , je to tak.
No keď clovek nemá prácu, je dobrá každá jedna. Preto by som na jeho mieste zvážila nemať až také veľké nároky a požiadavky, čo mu vyhovuje a čo nie. Ale vziať dočasne každú prácu. Kríze môžu bolieť aj od sedenia, nie len od práce v sklade. Pokiaľ nemáš čo do úst, vezmeš každú príležitosť. Jedine, že sa o neho niekto pekne stará a on si môže takto “vyberať”

terezia74
7. júl 2025

@anonym_autor mám o 4 roky menej a robím fyzicky náročnú prácu za chlapa v sklade
Dôvod? Praca na 1 smenu, kvôli deťom, som na ne sama.
Krize v zadku 🙂 pruh operovaný v marci, nepoznám výhovorky, takže u mňa by tvoj kamoš neobstál

13uzivatelka11
7. júl 2025

Tak najprv píšeš že s krízami nemôže ísť robiť ťažkú prácu a nejakú fyzickú aktivitu, prácu v stoji a potom napíšeš že nemôže sedieť 8 hodín? A v kancelárii bude robiť čo?
Čo môže vlastne potom robiť keď nemôže stať ani sedieť? Levitovat?

domkakvet
7. júl 2025

@anonym_autor same vyhovorky.

zeldia
7. júl 2025

@anonym_autor aj ja si myslim že po peknom plate v USS sa mu zdá každá praca nevyhovujúca. Nech sedí doma a žerie okoliu nervy lebo keď je niekto dokonalý tak je jednoducho dokonalý a tak nech ho živí okolie. Môže robit aj majstra výcviku na priemyslovke, všetky úrady školy potrebuju referenta na projekty verejne obstarávanie atd., lidl, tesco beru takmer kazdeho, vodičak nema a netrebamu, sikovny sa zamestná na nízkej pozícii a o dva mesiace keď je schopný povýši ale on chcel odstupné a ochorel čo s takým “zamestnancom” ? Myslim že žiadnu pracu nechce iba “blbe okolie” chce od neho aby pracoval.

wade
7. júl 2025

Problem je, ze ta praca, ktoru prave robil sa do velkej miere automatizuje. Bude narocne nieco zohnat (a este za podobnych platovych podmienok). Bude musite porozmyslat nad zmenou (skor ci neskor). Chybajuci jazyk a VP limituje (sales pozicie, konzultant). Co urad prace? Nejaky rekvalifikacny kurz? (maser, opatrovatel).

bambulka711
7. júl 2025

Mne z toho vychádza, že vlastne mu nie je nič dobré a ani nie je nič ochotný spraviť. Prepáč, ale pri takom dlhom pobyte doma mohol mať už nejaký online kurz angličtiny (to sa dá robiť aj z postele počas PN), mohol popracovať na svojej očividne problémovej povahe, na svojom rozvoji, mohol si spraviť vodičák. Nemôže sedieť, nemôže ležať, nemôže stáť, nemôže robiť s ľuďmi, nemôže robiť v tempe, na zmeny... sorry, on pracovať nechce a čaká pečené holuby.

domiklik
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nech po pracuje na jazyku

januska12323
7. júl 2025

Už mu ostáva len sedieť doma a dumať prečo sú zamestnávatelia takí zlí.

rohypnol1
7. júl 2025

Ked nechce rekvalifikaciu ako rusnovodic, vodic autobusu, kamionu, VZV, ziadnu manualnu pracu, no chce ostat v administrativnom obore - nezvazoval Junior SAP konzultanta? Predpokladam, ze v USS v nom robil dlho… intenzivny kurz anglictiny a ozvat sa konzultacny firmam a je to. Inak, uz oslovil personalky? Nech im da CVcko a mozno maju nieco v databaze. Pripadne ak ma zmaknute procesy - interny auditor? Ak ovlada super nakup - orientacia na planovanie? Najma vo firmach kde je MRP planovanie, tak planovacov je nedostatok.

sella38
7. júl 2025

školník?

rozculena
7. júl 2025
@wade

Problem je, ze ta praca, ktoru prave robil sa do velkej miere automatizuje. Bude narocne nieco zohnat (a este za podobnych platovych podmienok). Bude musite porozmyslat nad zmenou (skor ci neskor). Chybajuci jazyk a VP limituje (sales pozicie, konzultant). Co urad prace? Nejaky rekvalifikacny kurz? (maser, opatrovatel).

@wade masér,opatrovateľ s jeho zdravotnými problémami,nesranduj.A dnes masérovi už nestačí týždňový kurz ako kedysi,je to viazaná živnosť

Strana
z2