icon

Nemocnica Šaca - čakacie doby na operáciu žlčníka

sunny15
8. jan 2023

Ahojte,ako dlho ste čakali na operáciu žlčníka od objednania sa?vďaka

diaalex
8. jan 2023

@terezka1947 nemáš začo 🙂 ako nie je extra luxus v ke, ale 1tky izby majú 🙂

diaalex
8. jan 2023

@monuska1234 mne to teraz vychádza na 4. deň ms 😐 ale zabudla som sa opýtať, na sálu ideš v gaťkách len?

sunny15
autor
8. jan 2023

@diaalex To prefuknutie v prípade uvoľnenia piesku,je vyšetrenie ERCP?Predpokladám že áno.To sa robí endoskopicky.

diaalex
8. jan 2023

@sunny15 nepýtala som sa na odborný názov, ale viem že endoskopicky sa robí

sunny15
autor
8. jan 2023

@diaalex to je to presne,uff to musí byť brutál zákrok,trvá aj hodinu,ja som mala čo robiť pri gastroskopii 5minut vydržať.Tak dúfam že nikto z nás to nebude potrebovať.Ideš do novej nemocnice?

monuska1234
8. jan 2023

@diaalex ano iba nohavičky a mala som tú viazaciu nemocničnú košelu

katarinka89
8. jan 2023

@terezka1947 problém s trávením

diaalex
8. jan 2023

@sunny15 áno 🙂

sunny15
autor
8. jan 2023

@diaalex držím palce

diaalex
8. jan 2023

@sunny15 ďakujem 🙂

lydka84
8. jan 2023

@sunny15 ja som cakala 6 tyzdnov v Ke na Rastislavovej. V nedelu 27.11. som nastupila, v pondelok ma operovali v stedu rano prepustili, o tyzden mi vybrali stehy. Mala som koliku po 11 rokoch a kamen vo velkosti 3 cm ... tiez som 15 rokov vahala a branila sa tomu, pri vybrati stehov mi dr. povedal, ze mi na hisrologii nasli na zlcniku nadorove bunky . Tak som rada ze som sa nakoniec po rokoch odhodlala a dala ho vybrat. V den operacie rano som zacala krvacat bud ovulacne krvacanie alebo stres, nebol to problem. Dala.som.si tampon dali je nohavicky a zoperovali.ma
Znamy chirurg mi povedal ze to robia aj na jednodnovej ale neodporuca mi to, nakolko ak by boli komplikacie po tak co s tym doma? Volat zachranku ? A na pohotovosti cakat hodiny ? Tak mi po operacii dali par krat ATB do zili, injekcie proti zrazanlivosti, vzali krv a ked to bolo ok, poslali ma domov.

lydka84
8. jan 2023

Jedalnicek vzorovy

lydka84
8. jan 2023

Povolene potraviny

lydka84
8. jan 2023

Zakazane potraviny

sunny15
autor
9. jan 2023

@lydka84 vďaka za odpoveď,hlavne je že všetko dobre dopadlo a žlčník išiel včas von.

sunny15
autor
9. jan 2023

@lydka84 hneď som si pozrela jedálniček,fuiiha ja už z toho ani takmer nič neviem jesť s mojím žlčníkom,tak už sa teším keď to budem mať za sebou a začnem jesť.Este držíš diétu? Alebo skúšaš aj niečo zo zakázaného?

lydka84
9. jan 2023

@sunny15 presne tak, stale ma nafukuje cerstve pecivo kapusta a paprika , to sa asi nzmenj uz ale uz aspon nrmam bolesti a krce ako som mavala ...to mi dali pri prepusteni z nemocnice .. snazim sa drzat ale aj experimentujem .lekar mipovedal ze prisnu dietu treba drzat mesiac po zakroku a potom postupne pridavat. Mne to presne tak vyslo ze na vianoce som uz mala kapustnicu salat a vyprazanu rybu a bez problemov. Len som zjedla asi dve balenia degasinu, dost ma nafukovalo ale uz sa to upravuje .

sunny15
autor
9. jan 2023

@lydka84 tento týždeň skúsim vybaviť termín operácie na chirurgii,lebo toto je už únavné každý deň mať bolesti a nejesť len polievky a suché rožky 😔

lydka84
9. jan 2023

@sunny15 odporucam, ja som tiez bojovala velmi dlho - roku , ale uz som rada ze je to za mnou

diaalex
9. jan 2023

@lydka84 aj s tou diétou je to že každý hovorí niečo iné 😐 baby čo majú žlčník von tak niektoré držali 2m diétu, iné mesiac a iným zase lekár povedal max 2 týždne a opäť všetko jesť.
Mne napr lekár povedal, že žiadna prísna dieťa, po op mám skúšať jedla a sama pridem na to čo mi robí zle a čo nie

katarinka89
9. jan 2023

@lydka84 a nemala si po operácii bolesti?

lydka84
9. jan 2023

@diaalex to ano aj zoznamy potravin sa lisia na internete ... pointa je len to aby sa obmedzili tuky, inak si clovek musi vyskusat co ho drazdi a co nevie travit

lydka84
9. jan 2023

@katarinka89 mala som, ked dom sa zobudila po operacii, tak velmi silne ale pichali mi injekciu a potom to uz bolo fajn. Vecer som uz stala na nohach

sunny15
autor
9. jan 2023

Náhodou neviete či môžem prísť na chirurgiu bez objednania sa a dajú mi termín operácie?Alebo treba mať termín na vyšetrenie?

katarinka89
11. jan 2023

@sunny15 načo sa budeš zbytočne motať a vystavovať sa vírusom. Najlepšie je zavolať.

katarinka89
11. jan 2023

@lydka84 úf tak sa mám teda načo,,tešiť,, a to ta co bolelo? Tie rany alebo žalúdok?

lydka84
11. jan 2023

@katarinka89 rana rezy, ale nastastie to po par dnoch preslo

katarinka89
11. jan 2023

@lydka84 ach jaj, mam obavy ale tak keby si ho nechám s tými kameňmi tak asi by mi bolo len horšie

lydka84
11. jan 2023

@katarinka89 ak mas problemy treba dat vybrat , ja som 6 tyzdnov po operacii, uz sa mi zlepsuje travenie, prestalo ma nafukovat, co sa tyka travenia citim sa lepsie ako pred operaciou

sunny15
autor
18. jan 2023

Čaute baby,tak už aj ja mám termín operácie