Panoráma byty - Košice

10. apr 2022

Ahojte, býva niekto v bytoch Panorama v KE? Plánujeme kúpiť byt a tieto sa nám celkom pozdávajú aspoň čo sme pozerali ponuky na internete a chcela by som sa opýtať tých, ktorí tam kupovali byt tak ako sa tam žije, či je problém s dochádzaním do mesta prípadne obchodov, aká je tam občianska vybavenosť. Momentálne bývame dosť ďaleko od KE čiže informácie máme zatiaľ len v internetu (oficiálna stránka/mapy atď). Vyzerá to byť celkom fajn ale zaujíma ma názor ľudí čo tam aj bývajú či sa oplatí kúpiť tam tú novostavbu alebo radšej niečo v centre. Nechcem zase dochádzať do centra kvôli práci niekde z úplneho okraja KE čiže hľadáme radšej byt bližšie k centru.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezia323
10. apr 2022

My bývame “cez cestu”. Na Panorámu zachádzajú autobusy mhd, ale nie veľmi často. Autom si v centre za 10 minút po obchvate. Priamo v panoráme nie je dokopy nič. Je tam škôlka, ale pri zelenej stráni máš lidl a shopbox a to je pár minút

andreakg
10. apr 2022

Pozri byty v starom meste, teraz stavajú rezidenciu Albelli,ešte tam sú voľné

autor
10. apr 2022

pozerala som aj to, akurát že rozpočet máme cca 180 000 už aj so zariadením prípadne ak by sa pošťastilo tak aj s parkovaním a tie Albelli sú na nás trošku pridrahé keďže hľadáme aspoň 2i byt

lalala94
10. apr 2022

Byty v Panoráme rozhodne nie sú v takej lokalite, že sa vieš dostať do mesta peši. Je to nová lokalita, tie byty a domy sú tam len pár rokov, máme známych, ktorí tam bývajú. Susedia sú mladí, resp. mladé rodiny, pekné prostredie a veľmi pekný výhľad na mesto prípadne na kopce, no infraštruktúra dokopy žiadna. Chodí tam MHD myslím iba 1x za hodinu, obchod tam nie je žiadny (aspoň teda čo viem ja), najbližšie je Lidl pri projekte Zelená Stráň ako tu bolo spomínané. Je tam zároveň aj DM, Tedi, Pepco, Kik, lekáreň. Tiež sa nám tie byty páčia, ale bez auta by som tam nešla. Chýba tam normálna MHD. Je to off topic, ale je hanba mesta, že nevie pružne reagovať a rozširovať MHD podľa potreby. V tej lokalite už naozaj býva množstvo ľudí a stále to tam rastie, no prepojenie na mesto je zúfalé.

pinkgirl
10. apr 2022

Tak zatiaľ je tam len súkromná MŠ z vybavenosti. Obchod lidl a spol.nie sú ďaleko, ale bez pešej komunikácie. Autobus tuším 1x za hodinu, a vyjsť z vedľajšej cesty na hlavnú je tiež občas náročné. Pre bezdetných, mobilných v pohode. Samozrejme časom to asi bude lepšie.

autor
10. apr 2022

Čo som si pozerala spoje podľa map a cp.sk tak mi ukazovalo že MHD ide každých 30 min od panorámy do centra priama a opačne ide každých 15-30 min tak neviem či je to pravda ale cp.sk mi ukazovalo takto ...
nevie sa ale či sa tam nebude stavať poblizku nejaký obchod s potravinami? Prípadne pešia komunikácia odtiaľ?

terezia323
10. apr 2022

Pešia komunikácia určite nie, lebo tam ide obchvat Košíc takze nemáš veľmi kde pešiu urobiť

lydka84
10. apr 2022

co sa tyka MHD pozerala si dobre, v smere do mesta tam chodi bus 35 a z mesta 35 a zachadza aj 20, sedia aj tie intervali co si pisala. s busom 35 si spojena aj s lidlom a nakupnou zonou na zelenej strania sidliskom dargovskych hrdinov kde vies presadnut na iny autobus a ist napriklad do novej nemocnice. autobusom si pri autobusovej stanici za 6 minut, na namesti osloboditelov pri auparku cize v centre mesta za 8 minut. (nechapem preco tu kocky pisu o obchvate, ten ti je tak dobry ak chces na ine sidlisko alebo do optimy v spicke, ja aj do optimy chodievam cez mesto je to blizsie, obchvat vyuzivam minimalne)
co sa tyka predajne potravin, ano budu tam aj potraviny ale bolo to pozastavene na strane developera, tak isto tam bolo planovane take spolocenske centrum, fitko, obchodiky kaviarne, ale v akom stadiu je to, netusim.

bu1bu
10. apr 2022

Nebývame tam, mám tam len známu… a teda ja by som tam byt nekúpila ani za polovičnú sumu.. Plná odkázanosť na MHD, ktorá nieje až taká častá alebo auto. Nieje tam okrem súkromnej MŠ nič. Ani do toho Lidlu čo je najbližšie sa nedá bez auta dostať.
Mám pocit, že aj obce v okolo KE sú na tom lepšie s dostupnosťou ako Panoráma… a teda vyjsť ráno od Panorámy…. Ufff …zažila som raz a stačilo…
Aktuálne sa tam stavia tuším 5 či 6. etapa a to verím že už budú viac myslieť na občiansku vybavenosť…
Ale rovno vravím, že ide len o môj subjektívny názor a som ovplyvnená tým, že ja bývam v časti kde mám vsetko pod nosom a dostanem sa kdekoľvek kedykoľvek…

zapalkazapalkova
11. apr 2022

@lydka84 o obchvate pisu lebo Secovska je obchvat tiez. Ked chces ist z Panoramy tak vies ist do mesta cez onchvat co je par minut alebo cez Furcu sidlisko.
Su lepsie lolality v KE kde mas lepsi pristup MHD a vybavenost. Pokial ide o novostavby tak teraz nieco stavaju na KVP (medzi terasou a kvp alebo na konci kvp nedaleko klastora), potom na terase na Popradskej sa nieco stavia a pod.
Ked nemusi byt novostavba tak najlepsi pesi pristup do mesta je z terasy kde nie su tak drahé byty ako v Starom meste.

mokon
19. jún 2022

Môžem sa opýtať - kúpili ste nakoniec byť? Tiež nad tým uvažujeme.

autor
24. jún 2022

Nekúpili nakoľko výstavba tých bytov tam ešte ani nezačala pričom predávajú už byty asi v 4 bytovke a nestojí tam ani len prvá, je tam len holá lúka. Nechceli sme ísť do niečoho čo existuje zatiaľ len na papieri. Boli sme to tam pozrieť a áno, je tam pekne aj kľud ale dosť tam fúka a dosť je problém z vchádzaním na hlavnú cestu dole na križovatke.

mokon
24. jún 2022

Ďakujem za odpoveď, chceli sme tam ísť pozrieť, myslela som, že 4 bytovky tam už stoja...

autor
4. júl 2022

@mokon to sme si mysleli aj my ale bohužiaľ je tam len holá lúka