icon

Pomaturitné špecializačné štúdium špeciálna pedagogika v Košiciach

20. okt 2025

externé - pomaturitné špecializačné štúdium špeciálna pedagogika Košice
Ahojte 🙂 nemáte niekto skúsenosti s Požiarnickou školou a s pomaturitnym specializačnym štúdiom, ako to prebieha ? Aké sú prijímačky? Skúšky, predmety? Koľko je školne ? Ďakujem 🙂

9missiak7
Dnes o 07:15

@anonym_autor
Ahoj, mám skúsenosť 😊 aktuálne som druháčka, v júni budem končiť. Snáď to úspešne zvládnem. Na jeden školský rok sa platí 500€. Zápisné sa platí každý rok, tuším 7€.
Prijímačky prebiehajú prostredníctvom rozhovoru. Ale je to skôr taký zápis.
Študuje sa v utorky poobede do večera.
Predmetov je celkom dosť, no počas polrokov máš z každého predmetu väčšinou len jednu písomku / prácu / skúšanie. Málokedy je tak že by z jedného predmetu bola aj písomka, aj práca, aj skúšanie alebo čo..

Záver štúdia je taký, že máš obhájiť absolventskú prácu, ktorá má aspoň 30 strán textu. 10 teória a 20 prax. Pomáhaš si prezentáciou v canve, ktorú tiež musis mať pripravenú. A potom je teoretická skúška, ťaháš si z 25 otázok.

Každý rok musíš mať absolvovanú prax. Buď si pečiatku zoženieš v práci, ak pracuješ v oblasti špeciálnej pedagogiky. Alebo si prax najdes v nejakej škole alebo zariadení. Budeš tam chodiť podľa toho ako sa dohodnete a dajú ti pečiatku, vypisu hodnotenie z praxe.

9missiak7
Dnes o 08:54

@anonym_autor
A inak školu veľmi odporúčam. Učitelia sú milí, dá ti tá škola veľa praktických vedomostí. Vraví sa, že je z tých ľahších. Podľa mňa má primerané nároky. Nie je ani príliš jednoduchá, ani príliš ťažká.