Pôrodnica Košice
Ahojte žienky,je tu viacero diskusii ale chcela by som počuť najnovšie skúsenosti predsa sa to stále mení. Ktorú košickú pôrodnicu odporúčate a prečo? Na jednej strane veľa mamičiek odporúča šacu kvôli nadštandardu a prístupu,no počula som aj zlé recenzie hlavne pri ťažších pôrodoch. Zaujima ma hlavne je tu nejaká mamička ktorá mala aj nejaké komplikacie pri porode a bola v Šaci spokojna?viem že nekomplikovane porody zvladnu.
Ďakujem vam za skusenosti žienky.
Nova nemocnica 2x porod inde by som nesla som zdravotnik a zdravie dietata je na 1.mieste. je tam neo jis a izby su v pohode na 24h aj tak nebudes behat hore dole a potom mozes ist na nadstandard.
@petka552 to vobec nie je pravda. cez vianoce som rodila, sekciou, mlieko sa mi nespustilo a pediatricka mi na treti den sama povedala, ze malej uz musim dat UM. a teda, aby si bola v obraze, babatko zacina chudnut hned po porode. je to bezny jav, kedze je odpojene od pupocnika, ale na 48 hod. ma este plny zaludok, takze hlad nepocituje.
Ja som bola v Saci spokojná (2021) so všetkým okrem toho prístupu ku kojeniu... Je to pravda ze až keď sa matka pomaly zruti, tak konečne dajú UM inak odmietajú... Furt len, ze skusajte prikladať... Ale pomoc dokopy žiadna ze ako. Pre prvorodicku zufalu úžasné 👌 nekojila som, lebo mi nikto nepomohol. Keď som prišla domov už bolo neskoro, lebo dieťa sa posledne dva dni naučilo na fľašu, ktoru som si musela vydupat s placom, lebo som videla ako mi trpi od hladu... Tak odsavam mm (ktoré mimochodom mam dosť, len mi nikto nepomohol s prisatim ako co..) a dieťa pije z fľaše..
Ale i tak by som nemenila, lebo súkromie, vlastná sala, izba, wc kúpeľňa, čistota, prítomnosť manžela a hlavne keď ste v bolestiach je na nezaplatenie...
@nika0204 chcela som rodiť v Šaci, po odteceni plodovej vody hneď som tam aj mierila. Keď sa dozvedeli, že som čakala dvojky v 34tt len, hneď dali ruky preč a poslali ma do Košíc do novej. Úprimne som rada... Bola som tam 3 týždne, nemozem nič vytknúť, všetci veľmi milí, o detičky postarané, vždy som bola informovaná. Mam dobre spomienky.
@matkahelka pediatricka vam povedala… v 2018stom som rodila sekciou, mlieko sa mi od zaciatku vobec nerozbehlo ani len kvapka. Nikoho z personalu to nezaujimalo, decko mi schudlo 1000g co bolo uz dost… co prosba o UM to bola odpoved ze mam prikladat…. V nemocnici som bola 6 dni koli zltacke malej a UM jej dali az na 4ty den vecer ked som uz vrieskala na sestricku co zapocula jedna lekarka kt UM nakoniec povolila. Cele dni a noci mala nie preplakala ale prerevala…akonahle vypila UM bolo to kludne dieta…
Ja som bola v novej nemocnici tyzden ako prvorodicka v roku 2019. Vsetci boli mili, nemala som tam zlu skusenost
@petka552 plne s Vami súhlasim. Moja osobná skúsenosť, rodila som v tomto období a tiež sa mi nepáčil ich násilný prístup ku kojeniu. V ostatnom som však bola so Šacou veľmi spokojná. Keďže nie som prvorodička a zažila aj iné prístupy ku kojeniu po cisárskom, UM som si vyžiadala. Neznesiem, aby moje dieťa plakalo od hladu. Sestričky síce neochotne, ale predsa mi ho dali, keď som za nimi bola opakovane. Čo ma však zarazilo, že som vôbec nezaregistrovala laktačnú poradkyňu.
Ja som rodila v novej 3x a veľká spokojnosť. Za mňa mudr.Suchanek úžasný prístup,vyšetrenie,porod-sekcia aj starostlivosť po pôrode na 1* sestričky boli zlaté.rodila som november 2021 kedy bol covid v plnom prúde a v nemocnici nával,napriek tomu všetky sestričky aj lekári mali úžasný prístup ako k pacientkam tak aj k detičkám
ahojte, chcem sa opýtať,ako je to v novej? detičky majú mamky pri sebe celý deň alebo aspoň na noc ich berú a prinesú na dojčenie? a ako dlho je žena po pôrode v nemocnici? Vďaka
@betus82 urcite hej, ja som bola najprv na izbe s dvoma a jedna bola druhorodicka a pytali sa jej ci jej mozu donest teda na stalo cize ak by povedala nie tak by si zatial nechali..staci ze povies ze si vycerpana a necitis sa nato.. 🙂 aj tak ta po par hodinach az budu davat vstavat ptm ti donesu male na prilozenie atd a uz uvidis..ja som tych prvych par hodin prespala

@nika0204 v 2020 som rodila v novej a velka spokojnost. Jasne, nie je to asi taky luxus ako v saci, ale zato personal je mily. "Svoju" gynekologicku mam v Saci, ale chcem zmenit, lebo maju otrasny pristup skoro zakazdym. Svoju pisem uvodzovkach preto, lebo vkuse sa menia, ked som bola tehotna, kontrolovala ma za kazdym nejaka ina doktorka, samozrejme nikto sa ti nepredstavi a na peciatke vzdy len Dr. Gimera, ktoreho som v zivote ani na fotke nevidela...
kamoska v maji rodila v Saci, planovany cisarak, no este sa ani na izbu nedostala, ale uz mala konflikty so sestrickami