Škôlka v Košiciach, kde poobede nemusia deti spať

jankazsa
15. máj 2021

Ahojte Kosicanky, neviete o nejakej štátnej škôlke v KE, ideálne na Severe,prip.v Starom meste, kde poobede nemusia predškoláci spať?

terezka1947
16. máj 2021

@jankazsa no neviem,ale predskolaci uz nespia. Resp.aj u nas si sice lahnu s ostatnymi,no ked zaspia,ticho vstavaju. Lebo je to mala skolka,cca 21deti a,su poniesane,cize tazko by ucitelka vedela davat pozor na dve skupiny.
A sranda je,ze aj moj-casto nespavec,zaspi.

zuzkaa1991
16. máj 2021

@jankazsa aj moja 3.r dcera nespi cez obed doma av skolke zaspi skratka ked nechce lezi na posteli a hraje sa aleno zaspi tak ako vysse lahnut si musi ale spat nemusí

jankazsa
autor
16. máj 2021

3 a 5 ročne dieťa je rozdiel. Keď mi dieťa s plačom chodí do škôlky,lebo musí dlho ležať,musí byť ticho,cumiet do plafonu a nezaspi,tak mi to príde zbytočne traumatizovanie dieťaťa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
margaretka_
16. máj 2021

@viestta nevyrusovanie cez hodinu nemozes porovnávať s lezanim, ak dieta nepotrebuje spat. Ja nemam problem ticho sediet a nevyrusovat. Ale lezat 2 hodiny v tichu, ak nepotrebujem spat by frustrovalo aj mna 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
16. máj 2021

@jankazsa taká skolka neexistuje.Musi ležať...učiteľka ho nemôže dať do herne, lebo by chceli ísť aj ostatní a nemá ich kto strážiť.Skolka je hlavne o režime a prispôsobovani sa😉

3petka
16. máj 2021

@jankazsa V škôlke majú stanovené že dieťa musí mat nejaký čas na oddych či už spi alebo len leží. Ak by im prisla kontrola v čase oddychu a nájdu dieťa ktoré nie je v posteli mali by problém.

ruzasipova
16. máj 2021

To nie je ziadne traumatizovanie. U nas predskolaci musia tiez lezat v postielke. Dcera sa dokonca tesila, ze pri jednej ucitelke mohla mat aspon ocka otvorene a pozerat do stropu.

oblecenie99
16. máj 2021

@jankazsa Nikdy som nespala v škôlke, strašne ma to vytacalo, že nie som unavená a musím spať, ale... Vydržala som. Neboj, nemám traumu z toho 🙂

markaterka
16. máj 2021

@jankazsa traumu máš z toho len ty. Keby ste mu dohovorili, tak vydrží. Lenže keď vy doma riešite, že je to trauma a nemá sa to,tak jasné, že dieťa nechce. Môj má 7 a nemá s tým žiaden problém.

terezka1947
16. máj 2021

Moj mladsi tiez extra v skolke nespal,teda nie pravidelne.
Ale doma sme sa dohodli,ze vzdy vyskusa...a ked sa mu to nepodari,bude si ticho oddychovat,aby nerusil ine deticky.
A to je dost velky sibal,no chapal....a chape.
Uz je predskolak. Teraz si vsetvi lahnu...ked male deti zsspia,ucitelka predskolakov toho,kto nespi zoberie do triedy a kresli si,ci hra sa tichucko.
Dieta sa aj tymto uci rezimu.

dadis
16. máj 2021

@jankazsa Pre rozvoj 5 rocneho dietata je dolezite, aby bolo chvilku same so sebou a svojimi myslienkami. Oni si popremyslaju, pofantaziruju. Ziadne vzruchy, hry, videa, rozpravky. Len chvilu normalnej nudy. Ani moje deti nespali, ale prve rocniky v skole uz o pol osmej zaspavali. Ten oddych cez den im jednoducho chybal.

zana2727
28. máj 2021

Odporucam precitat vsetkym “odbornickam” .