Skúsenosti s pôrodom sekciou v Šaci: bez príplatkov
Ahojte, viem ze je tu osobitna skupina pre porodnicu Ke -saca, ale dost malo mamiciek tam reaguje, tak skusim takto.
Ma niekto skusennost z vyberom porodu v tejto nemocnici? Viem, ze ak mate znamost alebo si zaplatite porodnika tak sa vsetko da.
Ale ak nemate? A nechcete si priplacat za porodnika? Urobia vam sekciu bez indikacie? Ma niekto realnu skusennost? Dakujem krasne za odpovede.
Uz nieste 24h na jis pokial niesu komplikacie.
@sunny15 to co je za blbost ze novorozenecké je v inej budove? Boli ste tam vobec? Vsetko je v jednej budove 🤦♀️
@beamajor áno,moja kamarátka robí na novorodeneckej jis...takže evidentne viem čo vravím...Neviem či vy ste tam rodili,...resp.ci ste mala sekciu a ležali na Jiske 24hodin,...tak evidentné je že JIS pre ženy po sekciách a operáciách je vo výškovej budove a novorodenecké v nízkej budove...tak to bolo v roku 2024,od roku 2025 ženy idú zo sekcie na 2hod na kus a potom priamo na izbu
@beamajor áno,moja kamarátka robí na novorodeneckej jis...takže evidentne viem čo vravím...Neviem či vy ste tam rodili,...resp.ci ste mala sekciu a ležali na Jiske 24hodin,...tak evidentné je že JIS pre ženy po sekciách a operáciách je vo výškovej budove a novorodenecké v nízkej budove...tak to bolo v roku 2024,od roku 2025 ženy idú zo sekcie na 2hod na kus a potom priamo na izbu
@sunny15 no čiže vy osobne s tým skúsenosť nemáte. Momentálne tu ležím po sekcii je to 2. pôrod (1. bol klasicky). Na Jiske nechávaju 6 hodín ( pokiaľ si relatívne ok, pri mne bola pani a povedali že si ju tam nechajú aj cez noc) a áno prinesú dieťa na 20-30 minút ale to je koli oddeleniu a nie koli prechladnutiu. Ved sú tu normálne chodby, tie deti nenosia po vonku.
@sunny15 no čiže vy osobne s tým skúsenosť nemáte. Momentálne tu ležím po sekcii je to 2. pôrod (1. bol klasicky). Na Jiske nechávaju 6 hodín ( pokiaľ si relatívne ok, pri mne bola pani a povedali že si ju tam nechajú aj cez noc) a áno prinesú dieťa na 20-30 minút ale to je koli oddeleniu a nie koli prechladnutiu. Ved sú tu normálne chodby, tie deti nenosia po vonku.
@beamajor jasné že mám skúsenosť dvakrát som rodila sekciou v Šaci a dvakrát som ležala na jis 24hodin ,keďže ešte nedávno tak bola(2024)sestra rodila pred rokom a len dve hodiny tam bola lebo potrebovali miesto pre akútnu sekciu a ona bola ok. Tak šla na oddelenie,...keď som sa spýtala či len raz môžu doniesť za 24hodin bábätko,tak mi vravela kamoška že kvôli prievanu z chodieb nenosia častejšie,ale či to je kvôli tomu alebo sa im nechce,či je málo personálu to je druhá možnosť 😏

@weuska1559 áno pred rokom len raz na 20 minút priniesli bábätko...Kvôli tomu aby neprechladli na chodbe keďže novorodenecke je v inej budove.
@sunny15 to co je za blbost ze novorozenecké je v inej budove? Boli ste tam vobec? Vsetko je v jednej budove 🤦♀️