icon

Skúsenosti s prijímacími skúškami na právo v Košiciach

jozko123456789
Včera o 12:09

Ahojte, chcel by som sa spýtať že aké máte skúsenosti s prijimackami na právo do Košíc je to komplikovane ? A stačí sa naučiť z odporúčanej literatúry ?

anonym_f2af7e
Včera o 12:17

Byvala spoluziacka na 1x neurobila az na druhy. Ucila sa z odporucanej literatury. Hovorila, ze nebolo to az tak tazke na vedomosti ako pochopit vyznam otazky. Ale boli sme spolu v 1.rocniku 2019/2020. Takze prijmacky skusala v roku 2018 a 2019, no nemyslim zeby urobili odvtedy zavratne zmeny.

anonym_40cba5
Včera o 12:43
@anonym_f2af7e

Byvala spoluziacka na 1x neurobila az na druhy. Ucila sa z odporucanej literatury. Hovorila, ze nebolo to az tak tazke na vedomosti ako pochopit vyznam otazky. Ale boli sme spolu v 1.rocniku 2019/2020. Takze prijmacky skusala v roku 2018 a 2019, no nemyslim zeby urobili odvtedy zavratne zmeny.

@anonym_f2af7e ako hodnotis štúdium musela si sa veľmi učiť, mohla si brigádovať, alebo sa venovať iba škole?Môj syn chce ísť o 2 roky vybral si semináre, aby mohol ísť bez prijímačiek.Rozhodla by si sa znova pre štúdium?

anonym_97eafb
Včera o 13:03

@jozko123456789 😵‍💫 ja som na košickom práve promoval a 2001, skôr ako tam dáš deti si pozri ponuky práce pre právnika v Košiciach a hlavne platy. Napríklad nástupný plat predavačky vo Freshi 1200eur, a advokátskeho koncipienta s plynulou angličtinou 900-1000eur. ...

anonym_f2af7e
Včera o 14:26
@anonym_40cba5

@anonym_f2af7e ako hodnotis štúdium musela si sa veľmi učiť, mohla si brigádovať, alebo sa venovať iba škole?Môj syn chce ísť o 2 roky vybral si semináre, aby mohol ísť bez prijímačiek.Rozhodla by si sa znova pre štúdium?

@anonym_40cba5 pocas Bc v 3rocniku som prestupila do BA a tam som dostudovala, teraz si tam robim Phd. S KE som spokojna nebola boli tam viditelne privilegovany studenti (rodinkarstvo o ktorom som az dodatocne si potom precitala clanky na internete, ktore to potvrdili), mozno keby som bola v inej studijnej skupine tak by to bolo ine ale v mojej boli 2taky studenti a uplne ma to demotivovalo, ked som videla ten pristup k nim a ku nam ostatnym. Co sa tyka ucenia ucila som sa najma pocas semestra, poriadne som sa pripravovala na cvicenia a cez skuskove, po skuskovom som brigadovala. Skusky som vzdy vsetky robila cim skor aby som co najskor mohla pracovat, brigadu som mala od polovice 2rocnika az po koniec magistra v advokatskej kancelarii. Kazdopadne pre pravo by som sa urcite znova rozhodla ale nie v Kosiciach. Ale mozno sa pristup tam zmenil, ja som odtial prestupila v roku 2021.

anonym_f2af7e
Včera o 14:34
@anonym_40cba5

@anonym_40cba5 este som mala tam v prvom rocniku nemilu skusenost s nemenovanym panom profesorom, ktory ma na prvej konzultacii ohladom SVOC zhodil, ze co ja ako prvacka chcem pisat, ze nemam ziadne vedomosti. (O danej oblasti o ktorej som chcela pisat, som mala vopred nastudovane uz pred nastupenim na pravo). Ohladom konzultacie na bc. podobny pripad, hned prvy tyzden semestra som prisla a doktor, ze jeho nezaujima ani osnova nic, co budem pisat len najneskor 2tyzdne pred uzavierkou mam mu poslat celu pracu, konzultacia trvala asi minutu a mala som pripravene veci, co som s nim chcela prebrat ani sme sa k tomu nedostali, no pozerala som ako puk. 😳 A takych prihod, ktore sa stali je vela , len nechcem vsetky vypisovat. Tieto ako prve mi napadli. Takze asi tak. V BA s takym pristupom som sa nestretla.

anonym_40cba5
Včera o 15:19
@anonym_f2af7e

@anonym_40cba5 este som mala tam v prvom rocniku nemilu skusenost s nemenovanym panom profesorom, ktory ma na prvej konzultacii ohladom SVOC zhodil, ze co ja ako prvacka chcem pisat, ze nemam ziadne vedomosti. (O danej oblasti o ktorej som chcela pisat, som mala vopred nastudovane uz pred nastupenim na pravo). Ohladom konzultacie na bc. podobny pripad, hned prvy tyzden semestra som prisla a doktor, ze jeho nezaujima ani osnova nic, co budem pisat len najneskor 2tyzdne pred uzavierkou mam mu poslat celu pracu, konzultacia trvala asi minutu a mala som pripravene veci, co som s nim chcela prebrat ani sme sa k tomu nedostali, no pozerala som ako puk. 😳 A takych prihod, ktore sa stali je vela , len nechcem vsetky vypisovat. Tieto ako prve mi napadli. Takze asi tak. V BA s takym pristupom som sa nestretla.

@anonym_f2af7e on by išiel do Ba.Dakujem za skúsenosti a info