Skúsenosti s výukou angličtiny v Kids Academy Košice
Ahojte mamky, máte skúsenosti s angličtinou v kids academy kosice ? Rozmýšľam pre nášho 5 ročného od septembra. Ako to tam funguje, či to tomu dieťaťu naozaj niečo dá, poprípade iné hodiny AJ v Košiciach 🙂
@anonym_autor ja odporucam inglis jazykove centrum. starsiu dceru fantasticky pripravili na cambridge certifikat a prijimacky na bilingvalne gymnazium. mladsia, 4 rocna, k nim nastupuje od septembra na anglictinu hrou. lektorka ma vyse 25 rokov praxe, je oficialnou certifikovanou prekladatelkou a tlmocnickou.
@matkahelka ahoj, myslíš inglis.sk?
@anonym_autor Moja dcéra chodila a chodí do Kids Academy od minulého roka a za nás môžem povedať, že sme veľmi spokojné. 😊
Minulý rok chodila na Happy Kids 1, kde sa učili z knihy Mini Magic 1 (modrá). Teraz pokračuje na Happy Kids 2 a učia sa z Mini Magic 2 (zelená).
Začnem pani učiteľkou Jankou – je to naozaj zlatíčko. ❤️ Je veľmi milá, trpezlivá a zároveň je vidieť, že s deťmi vie pracovať. Hodiny nie sú postavené len na tom, že sa deti učia slovíčka. Veľa spievajú, učia sa nové slovíčka aj celé jednoduché vety, hrajú rôzne hry a pritom sa prirodzene učia angličtinu.
Veľmi sa mi páčia aj samotné knihy. Sú podľa mňa naozaj dobre prispôsobené deťom predškolského veku. Nie je to len klasická učebnica – sú tam krátke komixy, listening, vystrihovanie, spájanie, lepenie a rôzne aktivity, takže deti pri tom vydržia a zároveň ich to baví.
Veľké plus za mňa bola aj komunikácia počas celého roka. Pani učiteľka nám priebežne posielala mailom reporty o tom, čo sa práve učili – témy, slovíčka aj konkrétne vety, ktoré sme si mohli doma s deťmi zopakovať. Často priložila aj linky na pesničky, takže sme si ich mohli doma spolu zaspievať.
Na konci roka sme dostali aj celkové zhodnotenie a odporúčanie, kam ďalej pokračovať. Pri niektorých deťoch, ktoré boli naozaj šikovné, odporučila rovno pokračovanie v Busy Kids. Mne sa veľmi páčilo, že to nebolo len formálne ukončenie kurzu, ale človek z toho mal pocit, že pani učiteľka dieťa počas roka reálne sledovala a vedela povedať, čo mu sedí a kam by mohlo pokračovať.
A dostali sme aj také symbolické vysvedčenie. 😊 Moja dcéra z neho bola úplne nadšená a dodnes nám zdobí chladničku. ❤️
Organizácia hodín je tiež veľmi fajn. Hodiny prebiehajú podľa zvoleného kurzu a dňa. Pani učiteľka si deti preberie do triedy, najskôr si zložia veci, prípadne idú na toaletu, a potom začína hodina. Deti si môžu so sebou vziať aj vodu, malý snack alebo obľúbenú hračku, ak ju potrebujú a nebude ich pri angličtine rušiť. Po hodine si ich opäť preberajú rodičia.
Veľké plus za mňa je aj to, že počas roka je možné vypýtať si hospitáciu a prísť sa osobne pozrieť na otvorenú hodinu (hodiny). Človek tak nemusí veriť iba tomu, čo mu niekto povie, ale môže si reálne pozrieť, ako hodina prebieha.
A teraz k mojej dcére, pretože práve podľa nej viem najlepšie posúdiť, či to funguje. 😊
Po každej hodine som sa jej pýtala na „elephanta“, ktorý bol v knihe hlavná postava a neustále sa mu tam diali nejaké trampoty. Vždy mi vedela povedať, čo sa s ním stalo a čo na hodine preberali. Pýtala som sa jej po anglicky a ona mi odpovedala po anglicky. Keď som sa ešte niečo dopýtala, vedela na otázky reagovať.
Pre mňa to bol veľmi dobrý signál, pretože mala vtedy iba 3 roky a napriek tomu dokázala na hodine udržať veľmi dobrú pozornosť a následne mi doma povedať, čo sa tam učili.
Na angličtinu sa dokonca veľmi tešila. Počas letnej prestávky sa ma stále pýtala, či už bude zase chodiť na angličtinu. Musela som jej vysvetľovať, prečo ešte nie. Takže keď tento týždeň začal nový školský rok a opäť sa začalo chodiť, bola samozrejme spokojná.
Čo sa týka výslovnosti, som úplne spokojná. Slovíčka aj celé vety vyslovuje veľmi pekne a podľa môjho ucha prakticky bez slovenského prízvuku. Úprimne, niektoré slová vysloví lepšie ako ja.
Veľmi dobrý dojem na mňa robí aj samotný prístup pani učiteľky Janky. Je na deti trpezlivá, vie, čo robí, a podľa toho, čo vidím na svojej dcére, to robí aj veľmi efektívne. Keď mám nejakú otázku alebo dotaz, vždy mi odpovie.
Čo sa týka hodín, tie sú fixne nastavené podľa vybraného kurzu a dňa. Ak však dieťa nemôže prísť, hodina neprepadne – sú k dispozícii náhradné hodiny, ktoré sa dajú vybrať z aktuálne zverejnených termínov. Ak niekomu ponúkaný termín nevyhovuje, dá sa podľa možností dohodnúť aj individuálne.
Takže môj celkový pocit po roku je jednoznačne pozitívny a Kids Academy by som určite odporučila. Páči sa mi kombinácia učebníc, hier, pesničiek, komunikácie a hlavne to, že angličtina je pre deti prirodzená a zábavná, nie klasické „sedenie nad učebnicou“.
A celkovo na mňa celý rok pôsobil veľmi príjemným a profesionálnym dojmom. Nebolo to iba o samotnej hodine raz alebo dvakrát do týždňa, ale aj o komunikácii s rodičom, spätných väzbách a o tom, že sme vedeli, čo sa deti učia a ako sa im darí.
Ak ešte náhodou váhate nad prihlásením, pokojne sa skúste ozvať aj teraz. Školský rok práve začal iba tento týždeň takže hodinu by ste vedeli aj vynahradit 😊 škoda, že neskoro som si otvorila toto vlakno.

@anonym_autor ja odporucam inglis jazykove centrum. starsiu dceru fantasticky pripravili na cambridge certifikat a prijimacky na bilingvalne gymnazium. mladsia, 4 rocna, k nim nastupuje od septembra na anglictinu hrou. lektorka ma vyse 25 rokov praxe, je oficialnou certifikovanou prekladatelkou a tlmocnickou.