icon

Stará alebo nová nemocnica Košice: Ktorú odporúčate na pôrod?

m4r_tina
15. apr 2026

Dobry den,
nasla som len starsie prispevky, a preto pisem ohladom rady, ktoru nemocnicu odporucate na porod? Viem, ze skusenosti budu asi odlisne, ale neviem, podla coho si vybrat. Samozrejme by som chcela, ako kazda, aby bol mily personal, lebo toto robi niekedy viac, ako cokolvek ine, aby bola mamicka s dietatom bez stresu, v klude. Existuje dnes este taka kombinacia lekarov, sestriciek a ich pristupu k praci? Budem vdacna za najnovsie skusenosti, nie z pred niekolkych rokov. Dakujem🙂

zuzkaa1991
15. apr 2026

@m4r_tina ja som rodila 2018 v starej nemala som dobrý pocit plus som mala "vybavene" sestričku lekara atd ale po porode na oddeleni hrozný pristup bol wc sprchy spolocne na chodbe ovela lepsie sestričky boli na oddelení ked som lezala ako.tehotna....

9/2025 som sa rozhodla ist do sace...bola som si "vyskúšať "neplatenu izbu v 35tt potom na porod som si zaplatila nadštandard
Neda sa porovnávať ci s pristupom aj prostredim citila som sa ako doma.plus wc sprcha na kazdej izbe jedlo ja izbe ....v saci som nemala nikoho a nic vybavene ;) a to som skončila s akutnou sekciou v noci

ivangeline
15. apr 2026

Rodila som 6x v Novej nemocnici. Po prvý krát alebo pl dlhej dobe od pôrodu sa žena môže cítiť urazená, zahanbená, neinformovana… Mnohé moje známe zas rodili v starej alebo aj plánujú zas, pretože boli spokojne so starostlivosťou tam.

vkatush
15. apr 2026

Ja som bola 2x stará (2022, 2025) a vždy spokojná.
(Jediný problém som mala, že ťažko akceptovali moje rozhodnutie nekojiť, ale rovnako to mali kamošky aj v novej a Šaci. Bohužiaľ, tlačí sa na nemocnice v tomto).
Okrem toho, nemám zlé slovo.

anonym_0f7dd3
16. apr 2026

ja som počula, že keby sa náhodou niečo posralo tak aj tak prevážajú dieťa aj ženu do novej nemocnice, lebo je tam perfektná neonatológia.. Kamoška bola v Šaci, izba ako z hotela, super sestričky.
Ale asi viac ako pekná izba by ma zaujímala kvalifikovanosť personálu. Nejdem tam na dovolenku

vkatush
16. apr 2026
@anonym_0f7dd3

ja som počula, že keby sa náhodou niečo posralo tak aj tak prevážajú dieťa aj ženu do novej nemocnice, lebo je tam perfektná neonatológia.. Kamoška bola v Šaci, izba ako z hotela, super sestričky.
Ale asi viac ako pekná izba by ma zaujímala kvalifikovanosť personálu. Nejdem tam na dovolenku

@anonym_0f7dd3 áno, to som zabudla. Ak by sa dieťa pýtalo von pred 36tt, šla by som kvôli neonatológii do novej. Aby sa nestalo, že dieťa presunú a ty ostaneš v druhej nemocnici.

anonym_cc333e
16. apr 2026

Rodila som 2020 v saci a 2024 v novej
Za mňa keby mám ísť rodiť ešte raz, tak do novej
Personál sa mi viac pozdával v novej, aj celkovo prístup lekárov, pri pôrode som si vedela vybrať aj polohu
Na izbe sa dá vydržať tých pár dní

mima402
16. apr 2026

Ja som rodila 2024 v starej a nemôžem krivého slova povedať, o 2 mesiace tam rodím znova. Primárka na novorodeneckom je jeden anjel, väčšinou aj ostatné sestricky boli v pohode, jedna-dve nepríjemné sa všade nájdu.

bozenka67
16. apr 2026

V Kosiciach je to bieda. Uz by som nerodila.ani v jednej, isla by som do Ciech do Havirova, ale to ti asi nepomoze. Naozaj ci Stara ci Nova ci Saca, kazda ma svoje problemy a je velmi smutne, ze si nemame podstate z coho vybrat. Drzim prsty, nech uz si vyberies ktorukolvek, aby si bola, co najspokojnesia)

anonym_a0f669
Včera o 12:32

@m4r_tina nova nemocnica
Vzhladom na lokalitu vynikajuceho neonatolog odd aj pre extremne nezrele ci deti s tazkym prichodom na svet
Ak sa to stane v starej nemocnici mas smolu teba nechaju tam dieta prevazaju do novej nemocnice, teba tam nehospitalizuju
Mala som toto opakovane v rodine a v mojom okoli, tie matky sa z toho takmer zblaznili, na niektorych to zanechalo take stopy ze ani druhe dieta uz nemaju

ludmilka2407
Včera o 12:54

Rodila som.v starej v 2017, 2020 a chystam sa aj teraz v juli..moj gyn tam robi porodnika, da sa rodit uz aj inak, maju porodny gauc..takze urcite pojdem znova tam...sestricky su po vacsine mile, az na par vynimiek