Suma za opatrovanie dieťaťa v Košiciach
Dobrý deň,
chcela by som sa opytať akú sumu by ste si pytali ako opatrovateľka? Rodina požadovala predchadzajuce skúsenosti, kurz prvej pomoci ideálne niekoho zo zdravotnictva a to všetko splňam
Len stale som sa akosi nenaučila ohodnotit svoju pracu
Je suma 15-20€ veľa?
@anonym_autor no ano je to veľa ide aj o to či máš skúsenosti či vieš jazyky či máš vodičák a vlastné auto či opatruješ jedno alebo viac detí či si sa venovala aj nejakej špeciálnej pedagogike alebo či si študovala rôzne prístupy k výchove a vzdelávaniu či si aj kreatívna osoba a vieš kresliť a spievať či máš kurz prvej pomoci atď. Najprv sa pýtaj čo vieš ty ponúknuť keď len čisto sedenie s dieťatom tak je to za tých 7 eur na hodinu adekvátne. Podla tvojej otázky to znie že nič z toho neponúkaš len by si chcela veľa za nič.

Cena zavisi od poctu hodin v mesiaci, od toho, kolko rocne je to dieta a od toho, co sa od danej osoby vyzaduje. je rozdiel obcasne strazenie a rozdiel pravidelne 80- 100 hod. v mesiaci. je rozdiel sediet doma s dietatom 8 hodin, z toho dieta tretinu prespi a dalsiu tretinu presedi dajme tomu pred TV a je rozdiel, ak niekto vyzaduje trebars aktivne sa dietatu venovat, ist s nim napr.na ihrisko, atd. ja mam zlomenu nohu a tiez som si zhanala niekoho k dcere na poobedia, pretoze sa potrebuje poobede po skolke este vonku vybehat a teda za 5-6€/hod. by s nou nikto pri 0-1 stupni nesiel ani na ihrisko, ani do parku. ja za seba poviem, ze pod 15€/hod.by som cudzie decko nestrazila, pretoze ma clovek obrovsku zodpovednost, musi byt nonstop v strehu a ako nasa ucitelka v MS hovori, strazit cudzie dieta to je clovek vzdy jednou nohou v base. ja by som urcite svoju dceru nezverila nejakej dochodkyni s obmedzenymi pohybmi a reflexmi a rovnako nie zene, ktora neovlada plynulo slovencinu. ja som dceru nechcela zverit uplne cudzej zene a medzi kamosmi, co som rozhodila siete, tak ceny boli pri mojich poziadavkach, v KE od 15-20€/hod. nakoniec mam slecnu, ktora studuje zhodou okolnosti na VS predprimarne vzdelavanie, tak ma popri dcere aj prax. platim jej 15€/hod., ale to je taka cena cez kamosov, cudzim ludom pri mojich poziadavkach by pod 20€/hod.nestrazila. ale u mna je to strazenie obmedzene len na par tyzdnov a na 6hod./tyz.