Veterinárna stredná škola v Košiciach

verkafashion
12. máj 2021

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať. Moja dcéra chce ísť na strednú veterinárnu do Košíc. Viete mi poskytnúť nejake informácie o tejto škole? A bude mat problém dostať sa po tejto škole na vysokú veterinárnu? Počula som, že viacerí mali problém a tak neviem. Vopred ďakujem za odpoved.

nafka0483
12. máj 2021

@verkafashion Na vysokej by chcela studovat co? Ak veterinarnu medicinu, tak ano, bude to problem, pretoze SOS nepripravi na take narocne prijimacky a studium.

verkafashion
autor
12. máj 2021

@nafka0483 na veterinárnu medicínu. Strašne chce byt veterinárka.

nafka0483
12. máj 2021

@verkafashion Tak napr. v Kosiciach na veterine je na prijimackach rozsah uciva na gymnaziach - biologia, chemia.
Takze bud sa popri studiu na SOS uz bude pripravovat na prijimacky, doberat si ucivo a pod. alebo nech ide na gymnazium.
Ak pojde na tu SOS, tak nech sa uz pripravuje do prveho rocnika, nech sa zapaja do SOC, chodi na olympiady z biologie a chemie, venuje sa aj praxi - napr. ako dobroovlnicka v organizaciach - za to vsetko su dalsie body na prijimackach.

verkafashion
autor
12. máj 2021

@nafka0483 Ďakujem krasne.

lindous
12. máj 2021

Súhlasím s tým, čo tu bolo povedané, ale ešte by som dodala, že prijímačky sú jedna vec, na tie sa dá pripraviť, ale mať také základy, aby sa tam potom netrápila a úspešne doštudovala je vec druhá 🙂

Doučovala som jednu slečnu s UVLF v Košiciach chémiu a nemajú to tam jednoduché, s biológiou to bude predpokladám rovnako. Nie som si istá a nechcem trepať, ale na SOŠ sú myslím tieto predmety iba prvý rok alebo dva ? A myslím, že určite nie sú dostatočnou prípravou na VŠ ... nehovorím, že sa to nedá dobehnúť keď niekto maká, ale ak si je istá, že chce pokračovať na VŠ, tak by som asi išla radšej cez gymnázium

verkafashion
autor
12. máj 2021

@lindous Ďakujem krasne

jarka721
13. máj 2021

@verkafashion dcéra tam práve končí ☺️