icon

Aké sú alternatívy ku Curly girl metóde pre melírované vlasy?

Včera o 11:15

Mam take debilne vlasy - ani rovne, ani vlnite(foto v komentaroch). A trochu som si citala o CGM a mozno by som s touto metodou mala konecne pekne vlasy. Nechcem kucery, ani neviem ake kadere, len aby nebol jeden pramen rovny a hned vedlajsi zvlneny, ale len od polky hlavy atd.
No ale pri citani som zistila, ze to asi nebude nic pre mna. Ja si momentalne vlasy melirujem, pretoze uz zacinam pomaly sediviet. A casom chcem prejst na farbenie celej hlavy. A co som tak pochopila, tak principom je nezatazovat vlasy silikonmi a pod. Umyva sa len kondicionermi ci cim. Tak neviem, ci by sa to cele neminulo ucinku keby mam vlasy nafarbene, pripadne znicene melirom.
Tak sa chcem spytat, ci neexistuje nieco ine, co si mozem s vlasmi robit aby boli vlnite cele, alebo aby to aspon nejako vyzeralo...
Fotky su z rana, mam tam este nerozcesane vlasy. Po ocesani sa to trochu zleje, ale zase su vlasy viac krepovite, a na hlave mam napr. pramen s 1 vlnou, vedla pramen rovny, potom pramen s 2 vlnami... Vecer som si umyla hlavu, nechala volne uschnut, rozcesala a sla si lahnut. Dalsi den rano pred odchodom do prace si tu katastrofu na hlave vzdy vyzehlim.

autor
Včera o 11:16
thereisabear
Včera o 12:25

Sú aj CGM šampóny. Tam ide vo veľkej miere aj o spôsob umývania, keď sa používa gél /pena, vlasy sa stláčajú a nečešú za sucha. Môžeš použiť šampón a silikóny ti chýbať nebudú.

biba_18
Včera o 12:31

ortodoxné cgm vyhovuje minimu ľudí.
kľudne sa raď zásadami cgm ktoré ti vyhovujú ... ja si umývam vlasy 2-3x do týždňa, nechce sa mi stylingovať, ani fúkať difuzerom - áno, keď to robím, tak mám vlasy pekné - no ale nechce sa mi ...
napriek všetkému teraz keď používam šetrné prípravky, používam mikrovláknové uteráky, spím na hodvábe alebo saténe a pravidelne čistím vlasy detox šamponmi a následne dávam masky - vlasy mám omnoho krajšie ako pár rokov dozadu keď som s cgm začínala ...

anonym_f98804
Včera o 13:52

Toto podľa mňa nie sú vlnité vlasy, iba strapaté.

autor
Dnes o 05:18
@anonym_f98804

Toto podľa mňa nie sú vlnité vlasy, iba strapaté.

@anonym_f98804 strapate by asi neboli vlnite aj po ocesani, ci?

anonym_f98804
Dnes o 05:19
@anonym_autor

@anonym_f98804 strapate by asi neboli vlnite aj po ocesani, ci?

@anonym_autor tam nemas vlny. Aj male vlnky vyzeraju inak. Mas rovne vlasy.

kp7333
Dnes o 05:30

Mam podobne vlasy, pouzivam vlasovy olej na vyhladenie. Par kvapiek rozotriem v dlani a prejdem si nim povrch vlasov aj konceky.

autor
Dnes o 05:35
@anonym_f98804

@anonym_autor tam nemas vlny. Aj male vlnky vyzeraju inak. Mas rovne vlasy.

@anonym_f98804 podla tohto mam 2a a niektore pramene urcite aj 2b a ano, niektore aj 1.
akoze mne by to aj bolo jedno ze mi tvrdis ze nemam vlnite vlasy, keby nevyzeraju tak debilne ako vyzeraju. a keby ma cely zivot nerozculuju. lebo rovne vlasy nemam ani omylom 🤣 bohuzial, neviem si to sama odfotit z dialky tak, aby bolo vidno celu hlavu zboku alebo zozadu. aby bolo vidno ako hrozne to bez vyzehlenia vyzera.

thereisabear
Dnes o 05:45

Existujú aj kaderníctva, kde ti touto metódou upravia vlasy a tak uvidíš, aké by to mohlo byť. Konkrétne ale neviem poradiť.