icon

Ako bojovať s vráskami pod očami po štyridsiatke?

28. sep 2025

Dievcata mam 46 r a uz kvalitne sa mi zacinaju tvorit vrasky pod ocami. Nejaka finta? Dakujeeem🙂

Strana
z2
anonym_c15787
28. sep 2025

Botox

majamat
28. sep 2025

zazraky neurobis. ja mam vpadnutu pokozku pod ocami, tam sa da tusim aj kys. hyaluronova vpichovat podal toho ako to vyzera. niekto am kozu vpadnutu, inemu sa robia vacky.
ja to neriesim, najradsej by som to nemala, ale tak nemladnem. no minule mi nova kolegyna s udivim povedala, ez na moj vek nevyzeram. casto mit o hovoria, co ej celkom povbudive.

anonym_c920bd
28. sep 2025

@anonym_autor začni byť na ne hrdá. Tiež som premýšľala čo s vráskami, stále sa usmievam pracujem s ľuďmi. Po všetkých možnostiach botoxu...som si povedala a čo, vek, starosti, sa musia kdesi odzrkadliť, viac to už neriešim.

joannita
28. sep 2025

@anonym_autor s existujúcimi vráskami veľa neurobíš, jedine teda botox, alebo kyselina h.
Krémy na vrásky nepomôžu ZIADNE.
Môžeš jedine predchádzať ďalším vráskam. Ako sa staráš o pleť? Koľko vody piješ? Vody, nie sladených nápojov myslím.

autor
28. sep 2025
@majamat

zazraky neurobis. ja mam vpadnutu pokozku pod ocami, tam sa da tusim aj kys. hyaluronova vpichovat podal toho ako to vyzera. niekto am kozu vpadnutu, inemu sa robia vacky.
ja to neriesim, najradsej by som to nemala, ale tak nemladnem. no minule mi nova kolegyna s udivim povedala, ez na moj vek nevyzeram. casto mit o hovoria, co ej celkom povbudive.

@majamat do isteho casu to bolo i u mna tak, no vek, starosti robia svoje🙂

autor
28. sep 2025

@anonym_autor tak mne uz ovisaju aj horne viecka plus tie vrasky, vyzeram pernamentne unaveno a naserinkane:(

majamat
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak mne uz ovisaju aj horne viecka plus tie vrasky, vyzeram pernamentne unaveno a naserinkane:(

@anonym_autor aj mne ovisaju hhorne viecka, ale teda mam vyhodu, ze som mala vzdy velke vypukle oci, cize nei ej to tak badatelne, ale vidno, ze koza je povolena. a co je blbe, na kazdom oku inak.

mirage
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c920bd je iné byť hrdá na vrásky usmevu, primerane veku a iné mat ovisnute viečka ci vačky a nadbytocnu kožu ktorá zbytočne zostavuje..

@anonym_autor iba chirurgia..

autor
28. sep 2025
@majamat

@anonym_autor aj mne ovisaju hhorne viecka, ale teda mam vyhodu, ze som mala vzdy velke vypukle oci, cize nei ej to tak badatelne, ale vidno, ze koza je povolena. a co je blbe, na kazdom oku inak.

@majamat ano presne i ja mam velke vypukle oci, ale uz pomaly nevidim cez tu kozu🙂

autor
28. sep 2025

@anonym_autor lipofiling nema niekto skusenost? Vyplnenie vrasok vlastnym tukom?

anonym_d8d0b3
28. sep 2025

Jednoduché riešenia za relativne nízku cenu.
Horné viečka blefaroplastika - v piatok ti to urobia, v utorok ideš v pohode do prace. U nás to má asi 70% žien po 45-tke. (Ja ako darček k 40-tke, brali mi 2,5 cm koze z každého oka)
Tvar - skinbooster, tri sedenia po mesiaci a potom raz za 6-12 mesiacov. Do 50-55 to udrží a potom sa rozhodneš čo ďalej.
Žiadna veľká plastika a zmena tvare, stále to budeš ty.

anonym_8ed495
28. sep 2025
@anonym_d8d0b3

Jednoduché riešenia za relativne nízku cenu.
Horné viečka blefaroplastika - v piatok ti to urobia, v utorok ideš v pohode do prace. U nás to má asi 70% žien po 45-tke. (Ja ako darček k 40-tke, brali mi 2,5 cm koze z každého oka)
Tvar - skinbooster, tri sedenia po mesiaci a potom raz za 6-12 mesiacov. Do 50-55 to udrží a potom sa rozhodneš čo ďalej.
Žiadna veľká plastika a zmena tvare, stále to budeš ty.

@anonym_d8d0b3 To vazne 70% zien po 45tke sa da rezat? Lebo ja na ulici teda vidim iba zeny ktore vyzeraju normalne staro. A teda skor by som povedala, ze ozaj vela zien po 45tke ma nadvahu. Nezda sa mi, ze by sa nejako nechali vylepsovat. Skor na pohlad sa nestaraju o seba.

anonym_d8d0b3
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_d8d0b3 To vazne 70% zien po 45tke sa da rezat? Lebo ja na ulici teda vidim iba zeny ktore vyzeraju normalne staro. A teda skor by som povedala, ze ozaj vela zien po 45tke ma nadvahu. Nezda sa mi, ze by sa nejako nechali vylepsovat. Skor na pohlad sa nestaraju o seba.

@anonym_8ed495 hovorím o operácii horných viecok - odstránenie nadbytočnej previsnutej koze. Keď jej tam máš toľko, že poriadne nevieš otvoriť oko, budeš to riešiť.
Sme v 21.storoci, žena v 45-tke má pred sebou este 20-25 pracovných rokov.
Nemá to nič spoločne s prácou a postavením, ale s nastavením mysle. Cvičím, lebo chcem žiť život a nielen muklovat. Potrebujem udržať telo aj mozog funkčnými.
Zničené vlasy ostrihas, nohy oholis, previsnuté kozu na očiach odstrihnú. Lebo tam fakt o to ide.

anonym_8ed495
28. sep 2025
@anonym_d8d0b3

@anonym_8ed495 hovorím o operácii horných viecok - odstránenie nadbytočnej previsnutej koze. Keď jej tam máš toľko, že poriadne nevieš otvoriť oko, budeš to riešiť.
Sme v 21.storoci, žena v 45-tke má pred sebou este 20-25 pracovných rokov.
Nemá to nič spoločne s prácou a postavením, ale s nastavením mysle. Cvičím, lebo chcem žiť život a nielen muklovat. Potrebujem udržať telo aj mozog funkčnými.
Zničené vlasy ostrihas, nohy oholis, previsnuté kozu na očiach odstrihnú. Lebo tam fakt o to ide.

@anonym_d8d0b3 Ja rozumiem co pises. Len mi nejde do hlavy, ze az 70% podla teba. Lebo naozaj na ulici len vacsinou obezne a zanedbane zeny vidim v starsom veku. A teda ako na oci a viecka fakt cielene nepozeram. Ale velmi pochybujem, ze tolko zien z ktorych je vacsina zanedbanych by liezlo pod noz.

autor
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_d8d0b3 Ja rozumiem co pises. Len mi nejde do hlavy, ze az 70% podla teba. Lebo naozaj na ulici len vacsinou obezne a zanedbane zeny vidim v starsom veku. A teda ako na oci a viecka fakt cielene nepozeram. Ale velmi pochybujem, ze tolko zien z ktorych je vacsina zanedbanych by liezlo pod noz.

@anonym_8ed495 jJe to aj o nastaveni mysle, kolko komu zivot nalozi, to nie je len o tom ci sa clovek stara alebo nestara o seba

autor
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_8ed495 ja mam 46r, 3 deti, 164cm/57kg.

mirage
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_8ed495 7 z 10 žien je veľmi prehnaný odhad. U nás v práci je 40 žien mame to 3.

anonym_8ed495
28. sep 2025
@mirage

@anonym_8ed495 7 z 10 žien je veľmi prehnaný odhad. U nás v práci je 40 žien mame to 3.

@mirage Ano 40% je uveritelnejsie. Ale tipla by som odhladom 20% max.

anonym_8ed495
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_8ed495 ja mam 46r, 3 deti, 164cm/57kg.

@anonym_autor Tak stihla urcite nie si. Ci co si tym chcela napisat?

anonym_d8d0b3
28. sep 2025

My sme v práci asi štvrtina 40+ a 3/4 vek 50+
(Pod 40 -3 kolegyne)
A teda horné viečka má väčšina “podstrihnute”
Ale teda ok, nie je to fabrika

trnavacka
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_8ed495 pri BMI 21 nie je stihla ??????!

anonym_8ed495
28. sep 2025
@trnavacka

@anonym_8ed495 pri BMI 21 nie je stihla ??????!

@trnavacka Pri vyske 164, tak okolo 52 kg je stihla postava. Ma normal postavu, nie obeznu. Ale nechapem ci cakala pochvalu na tu vahu, alebo k comu to bolo. Ja som pisala, ze vacsina starsich zien je obeznych. Nepisala som vsetky.

larsen
28. sep 2025

@anonym_autor Ja mám po 50 a cvičím každý deň tvárovú gymnastiku, už cez 10 rokov. Mne pomáha. Ale je to aj o nastavení mysle, nepripúšťam si myšlienky typu, že som som už stará a podobne...
... a mne pomáha aj zdravá strava. Krémy používam prírodné. V lete sa nevystavujem priveľmi na slnku, lebo aj tak mi je na slnku zle, tak mám tvár chránenú. V zime používam mastnejší krém, tiež prírodný. Hlavne, keď sú mrazy.

trnavacka
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@trnavacka Pri vyske 164, tak okolo 52 kg je stihla postava. Ma normal postavu, nie obeznu. Ale nechapem ci cakala pochvalu na tu vahu, alebo k comu to bolo. Ja som pisala, ze vacsina starsich zien je obeznych. Nepisala som vsetky.

@anonym_8ed495 vo veku 46 má žena po troch deťoch iné rozloženie tuku.
Pri váhe 52 kg a tej istej výške som nosila oblečenie xxs! Prsia nulky 🙂
Toto nechápem, žena s veľkosťou S -36 nie je podľa teba stihla? Takéto nastavenie je choré.

ibatanecnica
28. sep 2025
@larsen

@anonym_autor Ja mám po 50 a cvičím každý deň tvárovú gymnastiku, už cez 10 rokov. Mne pomáha. Ale je to aj o nastavení mysle, nepripúšťam si myšlienky typu, že som som už stará a podobne...
... a mne pomáha aj zdravá strava. Krémy používam prírodné. V lete sa nevystavujem priveľmi na slnku, lebo aj tak mi je na slnku zle, tak mám tvár chránenú. V zime používam mastnejší krém, tiež prírodný. Hlavne, keď sú mrazy.

@larsen mam to podobne.

autor
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_8ed495 mam uplne v norme postavu, to bola reakcia na tvoju poznamku, ze na ulici vidis vacsinou obezne zeny, ja to vidim tak pol na pol. Nechapem k comu si tym mierila Nerozumiem aky ma ma mat suvis vaha s vráskami, vsetci starnene rovnako.

autor
28. sep 2025
@larsen

@larsen dakujem. Mozem sa opytat na link na konkretne cviky? Kozmetika aka?

mirage
28. sep 2025
@anonym_d8d0b3

My sme v práci asi štvrtina 40+ a 3/4 vek 50+
(Pod 40 -3 kolegyne)
A teda horné viečka má väčšina “podstrihnute”
Ale teda ok, nie je to fabrika

@anonym_d8d0b3 co to ma s fabrikou? Ani ja nerobim vo vyrobe, a okolo 7 z 1 sme ani nesli.

larsen
28. sep 2025
@anonym_autor

@larsen dakujem. Mozem sa opytat na link na konkretne cviky? Kozmetika aka?

@anonym_autor Cvičím celú tvár, podľa Ivetky Štecovej. Zaberie mi to denne niekedy 5 minút, niekedy 20 minút. Videa sú aj na youtube, aj na insta a fb. Má aj knihy a karty.
Kozmetiku používam Lavera, je aj cenovo dostupná.

anonym_16eef4
28. sep 2025
@anonym_8ed495

@anonym_8ed495 suhlasim, u nas v praci je v kolektove su prevazne zeny a toto maju urobene tak 2. a teda dokopy nas je asi 50-60.

Strana
z2