Ako efektívne bojovať proti akné?
Ahojte, už neviem ako ďalej s bojom proti akné, tak som sa rozhodla napísať tu. Mám 19 rokov a s akné bojujem už od strednej školy, čiže už 5 rokov určite. Samozrejme som navštevovala aj dermatologičku avšak oni tiež len skúšajú. Mám pocit, že som vyskúšala naozaj všetko. Pleť sa mi jedno obdobie naozaj zlepšila presne minulý rok o takomto čase a vydržalo to do letných prazdnin. Prišla škola, povinnosti a aj podvedomý stres a akné sa vrátilo odost horšie. Skúšala som všetky možné medikamenty. Chodím každý mesiac na čistenie pleti a nezlepšuje sa to. Kozmetička mi poradila aby som vyskúšala epiduo na tvar. Epiduo doma už mám a dávala som si ho na oblasť ramien kde sa mi tvorilo akné no a tam mi veľmi pomohol. Skúsila som ho asi pred týždňom dávať aj na tvar no nevidím tam zmeny a skôr je ta pleť horšia. Minulý rok v tom obdobi keď som mala naozaj krásnu pleť som používala duac gel, ktorý tiež už mám pocit prestal fungovať. Neviem ako ďalej a či skôr vyskúšať procedúry na akné alebo nejaké lieky. Ďakujem veľmi pekne za rady a každú odpoveď
Ahoj, bola som na tom uplne rovnako, s akne som sa trapila dllllhe roky…vyskusala som vsetkoo mkzne, kadejake drahe lasere, osetrenia, dokonca aj cisnku medicinu… nic nepomohlo, kozne kozne doktorky som pocas rokov vymenila, skusala som aj nejake antibiotika…a co mi pomohlo? hormonalna antikoncepcia, konretne Belara, som na nej uz siedmy rok a aku mam krasnu plet, na neporovnanie s tym co ma trapilo na strednej. Drzim ti.velmi palce
Ahoj, bola som na tom uplne rovnako, s akne som sa trapila dllllhe roky…vyskusala som vsetkoo mkzne, kadejake drahe lasere, osetrenia, dokonca aj cisnku medicinu… nic nepomohlo, kozne kozne doktorky som pocas rokov vymenila, skusala som aj nejake antibiotika…a co mi pomohlo? hormonalna antikoncepcia, konretne Belara, som na nej uz siedmy rok a aku mam krasnu plet, na neporovnanie s tym co ma trapilo na strednej. Drzim ti.velmi palce
@anonym_6a336c ďakujem za odpoveď☺️. Nad antikoncepciou som tiež rozmýšľala, ale bojím sa vedľajších účinkov a tiež, že sa mi po vysadení zhorší pleť
Mne pomohol až Roaccutane. Brala som ho pred 20 rokmi, akné sa síce vrátilo, ale v oveľa slabšej forme.
Akú kozmetiku používaš? Akú máš stravu?
Ja som sa trápila s akné minulý rok viac než rok. Vôbec mi žiadne krémy, maste nepomáhali, pri kozmetičke nejake proceduri pomohli ale potom znova sa vratilo. Obvodná to riešiť nechcela tak som išla na kožné. Hneď mi kázala dať si urobit odbery zo stolice na plesne, parazity... A samozrejme, že mi z odberu vyšli plesne v črevách. Takže som to preliečila a je to už v poriadku. Bola som aj na gynekológii ale tam ma najprv poslali na kožné.
@luciakolonova ak sa nechceš trápiť ďalších xy rokov/ roaccutane alebo aknenormin. Vedľajšie účinky sú, ale mierne, určite je to s nadsazkou zveličene. Alebo potom megadavky vitamínu E, lenže radšej to mať pod lekárskou kontrolou než takto
Mne pomohol až Roaccutane. Brala som ho pred 20 rokmi, akné sa síce vrátilo, ale v oveľa slabšej forme.
Akú kozmetiku používaš? Akú máš stravu?
@anonym_3fbdf0 momentálne používam la roche posay effaclar radu na akné, hydratačný krém značky aderma (biology ac), a na noc som si dávala duac gel avšak teraz som prešla na epiduo, pretože mi už veľmi duacgel nepomahal

@luciakolonova liečba Isotretinoin ( accutane)