icon

Ako efektívne riešiť extrémne suchú pleť?

frederika94
19. dec 2023

Ahojte, cely zivot ma trapi extremne sucha tvar, na jednej strane je vyhoda ze nemam vyrazky, ale cim som starsia tym viac mi to prekaza, je vidno kazda vraska a od porodu mam pocit ze som zostarla o 10 rokov vyzualne. Uz som vrazila tolko penazi do roznej kozmetiky, peelingov. Ale mam pocit akoby som mala hrosiu kozu. Mam supinky a ziadny krem, serum, masky mi to nevsiakne. Ked ju nieco zlepsi je to na par dni a zas sa akoby obrni. Obcas sa mi stane ze sa mi akoby zosulka ta stara koza a vtedy mam par dni v pohode plet. Ale neviem kedy sa to deje a je to malokedy. mam to novo odpozorovane. A vlastne jedine co mi pomaha je slniecko, ked si plet opalujem vtedy je uplne jemna paradoxne. Skusila som si teraz objednat ultrazvulovu spachtlu reclar kedze ma odstranovat aj odumretu kozu, tak som zvedava. Ale nahodou niekto kto ma podobny problem a vie poradit nieco naozaj efektivne? Myslim ze kozmetika mi uz nepomoze ziadna ale pripadne nejake ine mechanicke zlepsenie alebo procedury? Viem ze velky problem ide aj z mojho vnutra kedze cely zivot malo pijem a proste to nedokazem zmenit.

muchacici
19. dec 2023

A LRP si skúšala? Ja mám síce iný problém s pleťou, skúšala som tiež všeličo, ale za mňa je táto kozmetika fakt vynikajúca

vanilkovazmrzka
19. dec 2023

Chemicky peeling u kozmeticky + starostlivost od odbornika adekvatne nastavena na tvoju plet. A vela vela pit, ked si sucha zvnutra, nemozes mat inu sko suchu plet 🙂

vanilkovazmrzka
19. dec 2023

A na rady konkretnych produktov na fore ti poviem iba tolko, ze pre mna LRP najhorsia kozmetika, aku som skusala ;)

muchacici
19. dec 2023

@vanilkovazmrzka Vážne? 😃 No vidíš to... každá sme iná a je to individuálne, ale LRP má jednu z najlepších reputácií na základe rôznych hodnotení

trema
19. dec 2023

Na odstranenie vrchnych koznych buniek skus pouzit jemny aha peeling (kyselina mandlova, mliecna, nie zrniecka ani spachtle) raz za tyzden - za dva. A na hydrataciu skus 7 skin method + pouzivaj spf kazdy den, ziadne opalovanie na slniecku

mila23
19. dec 2023

@frederika94 no mila autorka..podla mas mas dehydrovanu plet ani nie suchu...a dehydrovana je mozno aj od tolkych peelingov a neustaleho obrusovania supiniek...skus nejake hydratacne tonikum a serum a hydratacny krem .....a peeling Ti staci raz za 2 tyzdne....

bytc20
19. dec 2023

@frederika94 Za mna jednoznacne LRP. Tiez mam dost suchu a k tomu extremne citlivu plet a toto jedine mi pomaha. Ale teda mam rannu skin care a aj vecernu- cistiaci gel, serum, krem a ocny krem. A suchu plet pri tomto kombe nemavam uz.

simsalabim
19. dec 2023

@frederika94 ja mam velmi suchu plet a najlepsi krem je LaRoche Nutritic v kelimku. Nema SPF, pouzivam ho vacsinou ako nocny. Dobry je aj Vichy Nutrilogie 1 a 2(ten je velmi suchu) a Eucerin Hyauluron filler. Aspon tie mne robia dobre.

vanilkovazmrzka
19. dec 2023

@muchacici no mozno nie najhorsia, isto su aj horsie, ale vsetko co som mala mi robilo zle. Vichy detto

enoula
19. dec 2023

Asi budes musieť zmenit pitný rezim, urobis vela nielen pre plet, ale aj telo, zdravie
Opalovanie je pekne, ale hadam pouzivas denne spf 50, lebo inak nerobis pre pleť dobre, ale opak.
Jedno je co sa ti paci a druhe, ci je to ok/neskodiace
Ak mas IG, odporucam napr sledovat lek.Karolina baumgartner

marcellka32
19. dec 2023

Spachtla-vratit
Slnko-nie
Hydratovat, krém pyunkang yul, olej

domiklik
19. dec 2023

@frederika94 spachtlu by som v tvojom pripade vôbec neriešila, ani žiadne kefy, ze kefky, zrnieckove peeling... peeling len jemnú aha kyselinu, poriadny pitný režim potrebuješ, slnko s mierou a spfko... Hľadaj kozmetiku s kyselinou hyaluronovou (tak aby mala aspoň 3 molekuly), ceramidy, peptidy (podľa možností tripeptidy medi). Rutinu treba vždy ukončiť krémom, uzamknut vlahu, ktorú ti poskytli produkty predtým. Ale keď máš suchu pleť tak ze sa ti robia až šupiny, ze to by som normálne išla ku kožnej...

frederika94
autor
19. dec 2023

@domiklik dakujem za super odpoved 👌🏻 tu kyselinu by si vedela odporucit aj nejaku konkretnu? Toto som napriklad netusila ze treba aj molekuly riesit, vzdy mi stacilo velkym napisane kyselina hyaluronova 😂

wiw8
20. dec 2023

Na hydrataciu je super Clunique Moisture Surge, ten krem je super, ma taku gelovu konzistenciu a pri pravidelnom pouzivani fakt vidiet zmenu. Ja ho mam rada. Obsahuje aj kyselinu hyaluronovu a hlavne je aj v normalnej cene 🙂

vandicka7
20. dec 2023

Treba si urobit taku nejaku rutinu, aby si davala pleti dostatocnu hydrataciu aj rano, aj vecer. Dobre je mat zvlast hydratacny krem na den a zvlast na noc.

lily09
20. dec 2023

@frederika94 zasla by som k Dr, pozriet sa na stitnu zlazu napr.