icon

Ako efektívne zostaviť ideálnu skincare rutinu?

27. jan 2025

Viete o niekom kto vie zostaviť idealnu rutinu pre typ pleti? Nebaví ma stále vyhadzovať peniaze a skúšať nové produkty ktoré po vačšine nemaju žiadny efekt alebo majú presne opačný účinok. Celkom mi vyhovovala korejská kozmetika teda myslím lebo pleť sa mi zlepšila ale po čase zase zhoršila čiže neviem či to bolo korejskou kozmetikou alebo inou, som začiatočník a neviem aké produkty potrebujem, ako ich vrstviť. Vlastne neviem ani aký typ pleti mám lebo niekedy mám mastnú pleť niekedy úplne suchú začervenanú vačšinou ráno sa zobudím s červenými flakmi na lícach a okolo úst ktoré trochu ako keby štípu, trápia ma aj vyrážky a často sa mi robia také podkožné ktoré nejdú ani vytláčať. Mám 25 rokov mávala som krásnu čistú pleť sem tam raz za rok nejaka puberťácka vyražka. Ale odkedy som porodila (pred dvomi rokmi) pleť mám katastrofálnu a neviem si ju dať dokopy. A už som na dne😪

lenockaz73
27. jan 2025

Vyzerá to, že potrebujete viac pleť hydratovať, keď nie je hydratovaná môžu sa práve tvoriť šupinky alebo vytvárať viac mazu. Taktiež máte pravdepodobne narušenú kožnú bariéru, preto býva aj začervenana a pod. Nemyslím si, že bude na vine kórejská kozmetika ale práve nevhodné používanie produktov. Zo začiatku odlíčenie dvojfázové: olejom a potom čistiacim gélom. Na vyrážky sú super náplaste na akné vytiahnu vyrážku a nemáte nutkanie si ich vytláčať pekne sa zahoja.
Potom hydratačný toner a odporúčam od skin1004 centella sérum perfektne upokojuje pleť. Na záver naniesť hydratačný krém. Ráno stačí tvár umyť vodou netreba ju vyskúšať a naniesť SPF prípadne aj hydratačný toner. Odporúčam stránku ksisters, kde vám prípadne poradia. Ja obľubujem značku skín1004 celú centella radu, iunik, Anua. Mám aj zľavový kód: FP8DYPH ☺️

lartuna28
Odpoveď bola odstránená