icon

Ako liečiť popraskané a tvrdé päty?

seron2
31. aug 2025

Bojujem s tym dennodenne aj kremujem paty a stale tvrde a popraskane poradi niekto co s tym uz je to na nervy ani pekne to nie je ani zdrave dik.

anonym_84bd82
31. aug 2025

Asi aj zlá obuv. Chod k pedikérke nech ti to ošetrí

anonym_841855
31. aug 2025

@seron2 zial - genetika. Uplne vazne. Mne co pamaha je jemny pilnik pouzity na suchu pokozku - napr balea z dm a kvalitny krem z lekarne. Drsny pilnik so zubkami skodi, lebo tu kozu natrhne a stav zhorsi. Zial, neda sa toho zbavit, len pravidelnou starostlivostou zmiernit

lilianka28
31. aug 2025

@seron2 Na začiatok pedikerka a následne v pravidelných intervaloch doma obrusovať pemzou na sucho, oplachnuť, natrieť krémom s ureou, natiahnuť na nohy aspoň na 15 minút silikónové ponožky na päty (pripadne mikroten.sačok).

kacena4
31. aug 2025

za mna zla obuv, na boso sa to zhorsuje, mne pomaha kremovat a hlavne piling po kazdom sprchovani inak osvedcila sa mi kokosova rohoz na topanky je uzasna miesto tych kovovych smirglov...

danka_gi
31. aug 2025

@seron2 mne pomaha pred spanim weleda krem na nohy poriadna vrstva a na to ponozky. Pomalicky sa toho zbavujem, ale citala som, ze staci aj vazelina, tak ked dominam tento krem, tak si ju kupim, lebo to vyjde lacnejsie.

pokemonkaa
31. aug 2025

mne pomaha na sucho opilnikovat paty, natriet modrou indulonou a na noc ponozky, iny krem mi nepomaha

mergimar
2. sep 2025

@seron2 ja som dala na radu jednej kočky odtiaľ a u mňa to funguje. Ako pred o mnou píše pokemonkaa, na sucho opilnikovať päty, a potom natrieť s týmto krémom z DM. Opilnikovať a krémovať každý deň dokedy sa celkom nezahoja. A potom to už len sporadicky udržiavať.