icon

Ako na holenie bez podráždenia a vyrážok?

luc141
21. apr 2025

Ahojte,
baby ktoré nemáte po holení žiletkou červené pupáky, čo presne používate a ako sa holíte?
Nemám na nohách citlivú kožu, ale stále mám červené folikuly. To je asi aj normálne, ale niekto to nemá a má úplne hladké nohy
To sa dá len pri depilácií, či ako? 😄 Viac ma ale hnevajú vyrážky ako akné, čo sa mi robia.
Ja som doteraz skúšala rôzne venus žiletky, balea, pánske gilette 5 čepielkové. Pena, gél naholenie venus, balea. Olej balea, alverde. Holila som už aj s lactacydom, bioderma spcháčom. Po holení na odporúčanie sebamed after shave krém/mlieko. Rozdiel ale nevidím, po ničom to nevyzerá dobre. Po holení mám holé nohy alebo bavlnené voľné pyžamo.
Počula som, že je na to dobrý telový kokosový olej. Nechcem ale nič veľmi mastné, len telové mlieko riedke nemastné sa mi vstrebáva hodinu niekedy.
Ďakujem

petamich
21. apr 2025

Odkedy pouzivam ziletky s mydlovym pasikom nemam absolutne ziadny problem. Napr. Venus Olay tie uz si skusala?

luc141
autor
21. apr 2025

@petamich ano, veľa tých venus s pásikom, aj tie balea

minenkaa
21. apr 2025

@luc141 tie telové mlieka ti práve dráždia pokožku,skus ten olej

mullerova46
22. apr 2025

@luc141 používam philips oné blade strojček a to je úplne bez problémov 🙂

borelia
22. apr 2025

@luc141 raz mi jedna kozmeticka poradila dezinfikovat pred a po holeni, a to je jedine co mi naozaj funguje najviac

pehavcek
22. apr 2025

Tiez uz rok pouzivan Philips one blade. Prisiel s tym manzel lebo ma tvrde fuzy a bradu. Vzdy poholeni mal riadne pupaky. Ja najma v intimnych partiach. Raz som si ho pozicala a kupila som si vlastny. Neporeze ta a nedrazdi pokozku. Za mna topka. A to som uz vyskusala asi vsetko.

tanicka907
22. apr 2025

Mne bolo povedane, ze je to zo "zle umytej" ziletky, proste to stare mydlo, ale robi sa mi to aj pri cisto novej, nepomohla ziadna, ani draha ani lacna, iba laser 🙂