icon

Ako ovplyvňuje fenovanie zdravie vlasov?

30. mar 2025

Fenujete si vlasy až keď idete spať a vám nestihnú vyschnúť prirodzene alebo si ich fenujete stále trebárs po 1 hodine? A mate zdravé vlasy? Na googli je toho kopu jedny hovoria ze nefenovat lebo sa lámu a škodia vlasy ďalší ze fenovat ja už neviem. Ja si nefenujem iba keď mi nestihnú vysvhnut do vecera ale stretla som sa tu s viacerými ze si ich fenujete stále. A máte ich aj napriek tomu zdravé?

sweet20
30. mar 2025

Ja si nikdy nefenujem.. idem spat s mokrymi a mam velmi zdrave vlasy, umyvam 3 krat do tyzdna tak ako mi vychadza... nemam ziaden problem.. ale moze to mat aj kazdy inac

viestta
30. mar 2025

fenujem takme po kazdom umyti a vlasy mam v poriadku

ivik4
30. mar 2025

Nefenujem nikdy
2x do tyzdna zehlim,to staci

spanielka44
30. mar 2025

Vlasy si treba fenovat je to najlepšie hlavne pred spanim, najhorsie je ist spat s mokrou hlavou lebo sa na hlasovej pokožke vytvárajú baktérie a plesne. Samozrejme na vlasy treba používať ochranu pri fenovani aby sa vlasy neposkodili

denisa_deniska
30. mar 2025

Fénujem si vždy. 🙂 sa čudujem, že si niekto nie a ešte ide aj spať s mokrými 🤢

mima73
30. mar 2025

Kedysi som nefénovala,chodila som spať s vlhkými vlasmi a to bola fakt chyba.Posledné 2 roky vždy prefénujem a 3x do týždňa žehlím.Používam ionický fén aj žehličku,čo by malo vlasy aspoň trochu ochrániť. Vlasy mám dlhé asi po pás,nefarbené,končeky pravidelne podstrihujem a rastú mi celkom rýchlo. Zatiaľ mi prídu,že sú aj zdravé. 😊

nicoletta98
30. mar 2025

Ja som si nikdy nefenovala, až kým som sa nezačala zaujímať viac o vlasovú starostlivosť.
Niekde som citala, že ak ich nechávaš uschnut bez fenovania, tak sa ničia prevažne korienky, keďže vlhkosť, voda zaťažuje vlas. Ak si ich fenujes, tak samozrejme, ničia sa končeky, ale to vies stále podstrihnut. A myslím si, že to ničenie končekov je naozaj minimálne, ak sa o vlasy dobre staráš 🙂 ja umývam a fukam každý deň a mám ich po zadok, zdrave

mima73
30. mar 2025

@nicoletta98 súhlasím 😊 a veľmi dôležitý je aj spôsob a teplota fénovania.

liusa82
30. mar 2025

Tiež fénujem po každom umytí a hneď.Ja som zas čítala, že nie je dobré nefénovať lebo vlasy nikdy tak prirodzene neuschnú ako s fénom.A že celkovo to nie je dobré a už vôbec nie ísť spať s mokrou hlavou.Po nejakej dobe že aj plesne sa môžu tvoriť.Ja tomu síce neverím,skúsila som dlhé roky chodiť spať aj s mokrou hlavou a momentálne si fénujem vždy, tak viem porovnať.A lepšie mi vyhovujú vyfénované vlasy.Ked som išla spať s mokrými ,nikdy sa mi riadne nepresušili a boli mdlé.Také bez života a objemu.Takže u každého je to iné.Základ je používať niečo buď sprej atd proste nejaký stylingový prípravok pred fénovaním proti horúcemu vzduchu.Ja nemám vlasy vôbec poškodené týmto spôsobom. A mám ich po zadok.A už by som veru s mokrou hlavou ani zaspať nevedela.Ešte tak v lete ak su 30 tky

ivik4
30. mar 2025

Najhorsie co moze clovek urobit je ist spat s mokrymi vlasmi 😵‍💫

kat_
30. mar 2025

fenujem, a odkedy ro robim, pokozke to fakt prospelo a menej sa mastia

ukgirls
30. mar 2025

necitam-co clnok to ina pravda a ne studie-riadim sa intuiciou-nikdy neumyval vlasy tak aby som isla spat s moktou hlavou ... nechavam volne schnut...ale ak sa ponahlam tak kvalitny fen a nizsia teplota ... kadopadne kazda mame ine vlasy .. keby mam huste dlhe vlasy bez fenu nebudem .. ale na moje mi vyhovuje tak ako to robom ja .. a je mi jedno kto co nastudoval lebo co je pravda dnes nieje zajtra a zachvilu by mi z toho akurat tak preplo-lebo jedna babka povedala

alexka89
31. mar 2025

@ivik4 ja idem spávať s vlhkymi vlasmi a nikdy som nemala problém,ani plesne ani zničené korienky ako tu píšu ...mne moja kadernícka povie že mám zdravé husté vlasy.

sweet20
31. mar 2025

@alexka89 tak isto to mam aj ja