icon

Ako pomôcť dcére so suchou pokožkou a lupinami?

7. jan 2026

Ahojte maminy,dcérka má 11 rokov a veľmi dlhé a husté vlasy po mne ale problém je,že má lupiny,ktoré ja som nikdy nemala.Non stop má zasneženu pokožku a dnes som si všimla,že sú to až chrasty odkiaľ sa olupuje koža.Viete mi poradiť čo ozaj zabera?Vďaka

amdornik
7. jan 2026

zmena šampónu, v prvom rade. prípadne sa poradiť s kožnou lekárkou.

pojezdalova
7. jan 2026

@anonym_autor ja používam nizoral.Nie pri každom umývaní, to by som sa nedoplatila.Mne zabral.Tiež mávam až také chrasty. Ale skúste kožnú vyhľadať

miiichaelaaa
7. jan 2026

@anonym_autor najprv by som pokožku hlavy naolejčekovala a potom nech si umyje s kvalitným šampónom, napr. v DMke značka botanica slavica. Stojí cca do 10€. V takých prípadoch by som bola opatrná a nedávala na vlasy hocičo. Olejček tiež nie hocijaký ale vhodný na pokožku hlavy.

anonym_786008
7. jan 2026

A nema to take loziskove? Nema aj jemne cervene?mozno to nie su len obyc lupiny.. a zvazila by som najprv koznu vzhladom na vek

anonym_c8f894
7. jan 2026

Ja som si dlho myslela ,že syn má lupiny a nakoniec to bola seborea.Takze radšej navštívte kožnú lekarku

senta_sofia
7. jan 2026

@anonym_autor ak ma az chrasty, moze to byt aj seborea. Na lupiny mozes skusit klasiku nizoral, ale ak ma chrasty, moze ju stipat.