icon

Ako používať Retinol, Cerave a vitamín C?

moly09
19. apr 2023
Ako používať Retinol, Cerave a vitamín C?
zejdlikova
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
19. apr 2023

vitamin c si mozes dat rano, na to spf. niacinamide mozes bud rano alebo vecer alebo aj aj a na to retinol.

zejdlikova
19. apr 2023

vitamín C by sa nemal používať s retinolom ani s niacinamidom 🙂 takže vyčistiť pleť potom niacinamid potom retinolove sérum a nejaký hydratačný krém 🙂 keby si dávaš vitamín C tak iba vtedy kedy nepoužívaš retinol a niacinamid...retinol by sa mal iba večer niacinamid môžeš aj ráno aj večer

tyrkysova_kobyla
19. apr 2023

Este by som dodala, ak si predtym nepouzivala retinol, tak nezacat hned kazdy den, ale tak kazdy 3. cca a casom skratit interval

moly09
autor
19. apr 2023

Ďakujem vám začínam s tým a vôbec neviem ako

tamara_234
19. apr 2023

@moly09 pri používaní retinolu je velmi dôležité dať si cez deň opalovací krém (SPF). Zo začiatku môže retinol podráždiť pleť, preto si naňho musí trochu zvyknúť. Ale retinol prináša najlepšie výsledky čo sa týka redukcie vráok, takže super voľba 👍

tinkavvv
19. apr 2023

@moly09 spf nutnost. A odporucam postupne. Nepouzi hned vsetko naraz. Zarad najprv napriklad ccko a sleduj par dni pripadne reakcie. A az neskor retinol a nie kazdy vecer na zaciatok.

moly09
autor
19. apr 2023

A toto mám kedy a ako používať ?

tyrkysova_kobyla
19. apr 2023

@moly09 to je tiez Retinol ako aj CeraVe. Najprv min jeden a potom druhy. Pozri na oboch koncentraciu retinolu a zacni tym, ktory ma menej %

moly09
autor
19. apr 2023

@tyrkysova_kobyla to je očný krém na vrásky

tyrkysova_kobyla
19. apr 2023

@moly09 to je v podstate kazdy s retinolom 🙂 nepotrebujes zvlast na ocne okolie a zvlast na tvar. Takze tie dva retinolove pripravky je zbytocne pouzivat sucasne

moly09
autor
19. apr 2023

@tyrkysova_kobyla ktory je lepši prosím

tyrkysova_kobyla
19. apr 2023

@moly09 cokolvek s retinolom je dobre. Ale zacala by som s tym, co ma mensiu koncentraciu retinolu, pozri popisy produktov

moly09
autor
19. apr 2023

@tyrkysova_kobyla ďakujem vám čiže napr Cerave sérum si mam dať iba večer?

tyrkysova_kobyla
19. apr 2023

@moly09 ano, retinol iba vecer, na zaciatok nie kazdy den. A kazde rano SPF na tvar

moly09
autor
19. apr 2023

@tyrkysova_kobyla ďakujem vám 😊

marcellka32
19. apr 2023

@kiwi3 nemyl ju prosím, retinol si ma dávať začiatočník len večer

kiwi3
19. apr 2023

@marcellka32 hej, napisala som to blbo, ale retinol som mysela len na vecer, jasne, ze nie este na to spf