icon

Ako predchádzať podráždeniu pokožky po holení bikín?

30. máj 2026

Dievčatá chcem sa spýtať či som jediná ktorá má problém v týchto oblastiach
Stále po holení alebo depiláciu som úplne vyhadzana
Používam nové žiletky vždy penu na holenie na citlivú pokožku aj po holení a stále sa vyhadzem
Doteraz má to netrápilo ale ide leto a vziať si plavky Pr mna bude katastrofa
Aké používate krémy vy alebo čo mám to ísť riešiť ku kozmetické ? Neviem
Spodnú bielizeň mám iba bavlnenu a vzdušnú

anonym_b24327
30. máj 2026

@anonym_autor mám rovanký problém, v lete ale menej, neviem čím to je. v zime katastrofa, nemôžem sa holiť často max raz za 2 týždne. tŕpnem pri tom lebo je to nechutné, ale lepšie nechutné ako keď ma má bolieť všetko a každú chvíľu sa naprávam.

anonym_3016ba
30. máj 2026

Ja som s tym tiez bojovala, zistila som, ze som sa zle holila, treba sa holit vzdy v smere rastu chlpkov nie proti a co najkratsie tahy ziletkou - to sposobuje to podrazdenie a cim castejsie a mensie chlpky oholis tym je to lepsie a menej podrazdenia.

anonym_b24327
30. máj 2026
@anonym_3016ba

Ja som s tym tiez bojovala, zistila som, ze som sa zle holila, treba sa holit vzdy v smere rastu chlpkov nie proti a co najkratsie tahy ziletkou - to sposobuje to podrazdenie a cim castejsie a mensie chlpky oholis tym je to lepsie a menej podrazdenia.

@anonym_3016ba keď sa oholíš v smere rastu, nemáš potom tzv strnisko?

simsalabim
30. máj 2026

@anonym_autor v dm je taky malicky olej na holenie. Jedine ten mi pomaha. Poradila mi to tu na fore nejaka mamina.

simsalabim
30. máj 2026
anonym_3016ba
30. máj 2026
@anonym_b24327

@anonym_3016ba keď sa oholíš v smere rastu, nemáš potom tzv strnisko?

@anonym_b24327 pri kvalitnejsich ziletkach nie, ked som kupovala najlacnejsie v DMke tak som mala 😀 teraz mam Venus a nemam s tym problem a treba davat pozor aby bola ostra, tupa neoholi dobre a tiez zvycajne podrazdi.

anonym_b24327
30. máj 2026
@anonym_3016ba

@anonym_b24327 pri kvalitnejsich ziletkach nie, ked som kupovala najlacnejsie v DMke tak som mala 😀 teraz mam Venus a nemam s tym problem a treba davat pozor aby bola ostra, tupa neoholi dobre a tiez zvycajne podrazdi.

@anonym_3016ba keď idem v smere rastu, vždy cítim strnisko a skúšala som rôzne žiletky, ukotvila som pri pánskych

akvi
30. máj 2026

Pridávam sa, tiež som mala tento problém. Vyriešila ho Lumea. Ja dodnes nechápem, prečo som tak dlho čakala, kým som si ju kúpila. Už si pripadám ako dealer, ale ja som fakt nadšená.

autor
30. máj 2026

Ďakujem ten olej skúsim ja tiež som používala damske žiletky a potom som prešla na panske a nič
Tiež to holenie v smere má veľmi zaujíma keďže som to raz skúšala a na druhý deň strašne zase som mala chlpy nechutne

anonym_b24327
30. máj 2026
@akvi

Pridávam sa, tiež som mala tento problém. Vyriešila ho Lumea. Ja dodnes nechápem, prečo som tak dlho čakala, kým som si ju kúpila. Už si pripadám ako dealer, ale ja som fakt nadšená.

@akvi mám, ale nemám na to nervy... hlavne na nohy každé dva týždne a potom len raz za 4? a kým budem po, ani opaľovať sa nemôžem, lebo veď nemôžeš mať tmavú pokožku a keď máš znamienka, ako prechádzaš tie partie?

anonym_b24327
30. máj 2026
@anonym_autor

Ďakujem ten olej skúsim ja tiež som používala damske žiletky a potom som prešla na panske a nič
Tiež to holenie v smere má veľmi zaujíma keďže som to raz skúšala a na druhý deň strašne zase som mala chlpy nechutne

@anonym_autor presne toto aj ja mám, oholím v smere rastu a bum, akoby nič už večer

anonym_55dbdb
30. máj 2026

@anonym_autor pred holením potriem miesto jojobovým olejom (môžeš pridať kvapku tea tree oleja) a po osušení poprášim detským púdrom.

akvi
30. máj 2026
@anonym_b24327

@akvi mám, ale nemám na to nervy... hlavne na nohy každé dva týždne a potom len raz za 4? a kým budem po, ani opaľovať sa nemôžem, lebo veď nemôžeš mať tmavú pokožku a keď máš znamienka, ako prechádzaš tie partie?

@anonym_b24327 no ja nikdy nemám tmavú pokožku. Opaľovať sa cielene neopalujem a čo ma trochu chytí za bežného dňa, keď mám holé nohy, tak to určite nebude mať žiaden vplyv. Ja sa za 20 minút oblikam celá a mám pokoj. Občas niekde niečo narastie, ale v takom množstve, že to sa musím cielene zamerať na to, aby som to vnimala, z diaľky to isto nevidno. A partie okolo bikín mi fungujú úplne najlepšie, tam fakt kde tu chlp, vysklbnem pinzetou a neriešim.

anonym_a812ef
30. máj 2026

spomínam si , ako som mladá teenegerka bojovala s pocitmi menejcennosti pri zarastaní
Veď všade sa písalo o puperte, ako začneme zarastať, každá jedna tmavé chlpy, okolie bikín zarastené , podráždené
A ja som si pripadala tak divne
Mala som jemne chlpy, ktoré sa mi pri holení nikdy nezapalili, dnes mám 38 a chlpy mám len na pahorku, proste spredu , vôbec nie v okolí bikín

Preto som nikdy toto nemusela riešiť toto podráždenie
Ako som už bola dospelá , tak som to brala ako výhru, že nemusím riešiť zarastanie, podráždenie v oblasti, kde už to plavky nezakryju

Ale spomínam teda na časy mladosti, keď som to cítila akoby hendikep, že som divná

anonym_bb6e7d
30. máj 2026

laser, dnes som bola pred letom a teším sa na hladkú pokožku- bez holenia.

akvi
31. máj 2026
@anonym_a812ef

spomínam si , ako som mladá teenegerka bojovala s pocitmi menejcennosti pri zarastaní
Veď všade sa písalo o puperte, ako začneme zarastať, každá jedna tmavé chlpy, okolie bikín zarastené , podráždené
A ja som si pripadala tak divne
Mala som jemne chlpy, ktoré sa mi pri holení nikdy nezapalili, dnes mám 38 a chlpy mám len na pahorku, proste spredu , vôbec nie v okolí bikín

Preto som nikdy toto nemusela riešiť toto podráždenie
Ako som už bola dospelá , tak som to brala ako výhru, že nemusím riešiť zarastanie, podráždenie v oblasti, kde už to plavky nezakryju

Ale spomínam teda na časy mladosti, keď som to cítila akoby hendikep, že som divná

@anonym_a812ef ja presne opačne, hanbila som sa dať si plavky, lebo čo ak nedajbože nejaký chlp vylezie. 😅😂 Dnes sa síce oholim, ale v podstate mám totálne v paži, či dáky chlp vidno, obzvlášť na dovolenke, absolútne neriešim. To je sila, čo človek v puberte rieši, len kvôli tomu, čo hovorí okolie. Ale asi všetci sme si tým prešli. Som rada, že s vekom prišla aj veľká miera mámvp...mu 😂😁

azha04
31. máj 2026

Trvalo to dlho, kým som nato prišla. Pred detský púder, žiletka a po tiež detský púder.
Teraz už konečne mám pokoj.

anonym_a812ef
31. máj 2026
@akvi

@anonym_a812ef ja presne opačne, hanbila som sa dať si plavky, lebo čo ak nedajbože nejaký chlp vylezie. 😅😂 Dnes sa síce oholim, ale v podstate mám totálne v paži, či dáky chlp vidno, obzvlášť na dovolenke, absolútne neriešim. To je sila, čo človek v puberte rieši, len kvôli tomu, čo hovorí okolie. Ale asi všetci sme si tým prešli. Som rada, že s vekom prišla aj veľká miera mámvp...mu 😂😁

@akvi vieš čo mne ako nikto nič nehovoril, ani kamošky . Ale ja som to brala tak veľmi za svoje, že veď v biológii sa predsa písalo , že máme v puberte zarastať 😅 akože fakt ma to trápilo , je to sila, ale je to tak
Vekom som samozrejme rada, ako som písala