Ako presvedčiť rodičov, aby povolili tetovanie?
Mám 19r a chcem si dať tetovanie. Rodičia však sú zásadne proti, povedali že kým žijem pod ich strechou žiadne tetovanie mať nebudem lebo sa im nepáči. Čo mám robiť?
Je to tvoje telo,ale rozmyslí si či to nebudeš ako staršia ľutovať,jednak motív aj miesto.
Odstránenie nie je totiž sranda.
Aha a ten abstraktný obrázok je naozaj niečo, čo potrebuješ mať na sebe vytetované? Skús počkať nejaký čas, či sa ti to bude páčiť aj za rok za dva a podľa toho sa rozhodni. Predlaktie je dosť viditeľné
Aha a ten abstraktný obrázok je naozaj niečo, čo potrebuješ mať na sebe vytetované? Skús počkať nejaký čas, či sa ti to bude páčiť aj za rok za dva a podľa toho sa rozhodni. Predlaktie je dosť viditeľné
@mia_von_prag ani nie ja mám tetovanie na predlakti a koľko ľudí o ňom ani nevie
@mia_von_prag je to môj vlastný návrh, na predlaktie. Neviem ti to tak opísať do detailov ale je to niečo abstraktné kde v tom vieš nájsť dušu a siluetu postavy, okolo sú nejaké také abstraktnosti a celé je to tenké a jemne. Ja som taká od malička živá, akčná, milujem hudbu a chcem sa v budúcnosti niečomu venovať takému. Určite nechcem byť doktorka ani právnicka, že by som tetovanie mať nemohla
@anonym_autor tenke jemne neexistuje - casom sa vsetko rozpije a vyzera to ako kopa kapusty.
Migaj si to rychlo dat, nikto ta nevyhodi iba trosku budu nieco zvatlat. Ale fakt si pohni lebo ten trend uz bude mozno odoznievat tak rychlo ako prisiel, nech to este stihnes. Tvoje deti musia mat nieco preco si budu mysliet ze si absolutne netrendova stara korytnacka, a kerky tuto historicku ulohu budu splnat uplne ukazkovo. Najlepsie nieco s pinterestu ....alebo nejake motto
@martinmmartin keď ľudí tetovanie neprešlo od roku 3000pnl tak asi ten trend teraz len tak neodoznie kvôli skupine ľudí čo ho už nechcú 😉
Nerozumiem tomu prečo ľudia majú tendenciu rozkazovat svojim dospelým deťom combudu robiť so svojím telom.. ale na druhej strane, keď nechcú povoliť a dávajú si podmienky, počkaj kým sa osamostatnis.. veď tetovanie nie je niečo čo musíš stihnúť do určitého času.. sú to len materiálne veci..
Moja sesternica si dala tetovať kríže a jej otec na to došiel po roku,keď sa zohla 😂
@martinmmartin keď ľudí tetovanie neprešlo od roku 3000pnl tak asi ten trend teraz len tak neodoznie kvôli skupine ľudí čo ho už nechcú 😉
@jana_eyre_2 mas pocit ze za mladosti (dajme tomu) tvojich rodicov boli kerky rovnako rozsirene ako teraz? Trendy chodia vo vlnach a kmitaju medzi masou a mensinami .
@jana_eyre_2 mas pocit ze za mladosti (dajme tomu) tvojich rodicov boli kerky rovnako rozsirene ako teraz? Trendy chodia vo vlnach a kmitaju medzi masou a mensinami .
@martinmmartin neboli, lebo spoločnosť by ich upalila 😉 moja mama sa dala tetovať v49 rokoch /bola ročník 1953/, lebo si konečne splnila sen.. čiže keby nebola naša spoločnosť taká skostnatena, bolo by tetovanych rovnaké % v generácií našich rodičov ako teraz.. ľudia totiz sú a boli vždy rôzni..
@martinmmartin neboli, lebo spoločnosť by ich upalila 😉 moja mama sa dala tetovať v49 rokoch /bola ročník 1953/, lebo si konečne splnila sen.. čiže keby nebola naša spoločnosť taká skostnatena, bolo by tetovanych rovnaké % v generácií našich rodičov ako teraz.. ľudia totiz sú a boli vždy rôzni..
@jana_eyre_2 no ved dnes si "spolocnost mysli ze jeej ake super a za par rokov si spolocnost bude mysliet ze aka blbost - to je trend . Upalovat sa asi nebude ale krutit ocami a potichucke sudenie hej
@anonym_autor Alebo rodicov respektuj, alebo sa odstahuj.
Ak rodicov oklames, je to jasny dokaz toho, ze nie si dospela a nevies sa rozhodovat spravne. To tetovanie ti cely zivot bude pripominat tvoje zlyhanie, ze si podviedla ludi, ktori ta maju(raz bude aj, ze "mali") najradsej.
@anonym_autor daj si ten obrazok, co si chces dat vytetovat, zatial vytlacit na tricko. Alebo na hrncek, na vankus.... A pozeraj nanho kazdy den aspon tri mesiace. Ci sa ti nezunuje
@jana_eyre_2 no ved dnes si "spolocnost mysli ze jeej ake super a za par rokov si spolocnost bude mysliet ze aka blbost - to je trend . Upalovat sa asi nebude ale krutit ocami a potichucke sudenie hej
@martinmmartin potichučke sudenie je za úplne čokoľvek, za akúkoľvek blbosť.. tak prečo by mal na to človek vôbec brať nejaký ohľad.. keď nebude mať tetovanie, potichučky ju odsúdia aj za veľký nos.. 🤷🏻♀️
@martinmmartin potichučke sudenie je za úplne čokoľvek, za akúkoľvek blbosť.. tak prečo by mal na to človek vôbec brať nejaký ohľad.. keď nebude mať tetovanie, potichučky ju odsúdia aj za veľký nos.. 🤷🏻♀️
@jana_eyre_2 lenze tam pride potom nevyhoda do zivota ze ten co ma nieco na rozdavanie (robotu, vyhody) potichucky odsudi a rozda inemu . To tetovanie je v tomto velmi nebezpecna vec .
@jana_eyre_2 lenze tam pride potom nevyhoda do zivota ze ten co ma nieco na rozdavanie (robotu, vyhody) potichucky odsudi a rozda inemu . To tetovanie je v tomto velmi nebezpecna vec .
@martinmmartin možno sa chce dať tetovať na brucho, kde to nikto v práci neuvidi.. možno si chce dať vytetovat dvojmilimetrove tetovanie na zapastie..
prepáč, týmto myšlienkovým pochodom nerozumiem..
@martinmmartin možno sa chce dať tetovať na brucho, kde to nikto v práci neuvidi.. možno si chce dať vytetovat dvojmilimetrove tetovanie na zapastie..
prepáč, týmto myšlienkovým pochodom nerozumiem..
@jana_eyre_2 Ja nerozumiem o co je zivot s tetovanim lepsi verzus bez, co presne tym clovek ziska? Z mojho pohladu tym v najlepsom pripade neziska vobec nic a v realite iba same nevyhody.
@jana_eyre_2 Ja nerozumiem o co je zivot s tetovanim lepsi verzus bez, co presne tym clovek ziska? Z mojho pohladu tym v najlepsom pripade neziska vobec nic a v realite iba same nevyhody.
@martinmmartin neviem, ja tetovanie nemám, len viem pochopiť ak po ňom niekto túži.. je to rovnaké ako sa niekomu páčia napríklad dredy.. proste sa mu to páči a tak si to dá urobiť, nič viac nič menej.. ide o vizuál, niekomu na Tom záleží z nejakého dôvodu ktorému my rozumieť nemusíme..
@martinmmartin keby sa tak radšej spoločnosť starala sama o sebe ako o kožu niekoho iného 👍
Susedina dcera so dala aj napriek nesuhlasu rodicov. Mala vtedy 20. Rodixia nakoniec usudili, ze je doapela a nemozu jej do toho ,, kecat,,.a nakoniec jej povedali, ze je to pekne. Ale dohodli sa, ze 3 male su iz dost.
@martinmmartin keby sa tak radšej spoločnosť starala sama o sebe ako o kožu niekoho iného 👍
@anonym_449438 nestaraj sa keď riešiš príspevok autora 🙂
@anonym_449438 nestaraj sa keď riešiš príspevok autora 🙂
@stanojano nepochopil si zjavne ;) nejaký ficovolic
@anonym_449438 urážka bez argumentov, si PS-kár? 😉
@stanojano títo zúfalci čo chodia na fórum pre mamičky
Nechala jsem se tetovat z vlastních vydelanych penez a nasim jsem to nerekla. Zjistili to nahodou o 3 roky pozdeji, kdyz mi mamka z dobre vůle koupila plavky 🤣
Mohli si za to sami…u nas se tradovala slepá poslušnost, otevřená oboustranná komunikace nebyla mozna- odpovedi typu- ci chleba jis, toho pisen zpivej, dokud bydlis pod mou strechou jsem se naposlouchala dost. Byla jsem vzdycky zodpovedne dite, ktere vsechno odkyvalo, dokonce i v dobe puberty, casem holt prisla revolta 🤷🏻♀️😉 nikomu to neublížilo, jen jsem se proste naucila prosazovat si to, co jsem pro sebe uznala za vhodne…ted…13 let zpatky od meho tetovani- dodneska jsem rada, ze ho mam, a ne, nebudu toho litovat, ani az budu stara zvrastela babka, to budu mit jine problemy- treba jak udrzim moc a jak si vzpomenout na jmena mych vnoucat.
A v kariere mi moje tetovani taky nebrani, nemam ho na cele, mam ho pres pul zad, a muzu ho timpadem prezentovat jen tehdy, kdyz se mi chce.
Sama znas svoje rodice a musis vedet, ceho jsou schopni a jestli ti to za ten stres stoji 🤷🏻♀️ a vol dobre, co si natezujes 😉 aby te to za dvacet let porad jeste bavilo 😉
ja som si dala na 19. narodky tetovanie urobit, hoci rodicia nesuhlasili.. ale priplatila som si za semipermanentny pigment, po 3 rokoch sa vstrebal...
Keď tetovací atrament prenikne kožou, časť z neho sa vstrebáva do lymfatických uzlín. Tetovací atrament môže vyvolať chronický zápal v lymfatických uzlinách.
Analyzovaním vzorov tetovania spolu s diagnózami rakoviny odhalili vyšší výskyt rakoviny kože aj lymfómov u tetovaných jedincov.
https://www.startitup.sk/vysledky-novej-studie-...
Už vieme, že keď sa tetovacia farba dostane do kože, telo to interpretuje ako niečo cudzie, čo by tam nemalo byť, a aktivuje imunitný systém. Veľká časť atramentu je transportovaná do lymfatických uzlín, kde sa ukladá
Zistilo sa, že medzi ľuďmi s lymfómom malo 21 % tetovanie.
https://www.startitup.sk/tetovanie-je-spojene-s...
Keď tetovací atrament prenikne kožou, časť z neho sa vstrebáva do lymfatických uzlín. Tetovací atrament môže vyvolať chronický zápal v lymfatických uzlinách.
Analyzovaním vzorov tetovania spolu s diagnózami rakoviny odhalili vyšší výskyt rakoviny kože aj lymfómov u tetovaných jedincov.
https://www.startitup.sk/vysledky-novej-studie-...
Už vieme, že keď sa tetovacia farba dostane do kože, telo to interpretuje ako niečo cudzie, čo by tam nemalo byť, a aktivuje imunitný systém. Veľká časť atramentu je transportovaná do lymfatických uzlín, kde sa ukladá
Zistilo sa, že medzi ľuďmi s lymfómom malo 21 % tetovanie.
https://www.startitup.sk/tetovanie-je-spojene-s...
@anonym_3c32ca blablabla

@anonym_449438 ďalší čo o tom všetko vie 😂