Ako reagovať na darček so starou kozmetikou?
Ako by ste reagovali, keby ste si pod stromčekom nasli darcekovu kazetu s kozmetikou ktorá je 8 rokov po záruke? 🙂
Dostala som takúto kozmetiku od švagra (slobodný mladenec) podľa popisu viem ze ju kupoval ešte keď pracoval v Holandsku pred 10 rokmi, kozmetike konci záruka v r.2016.
Prosím do mňa sa nepúšťajte, my mu vždy kúpime niečo hodnotné a "cerstve"
Ako by ste reagovali na takýto darček?
Nijako, vyhodila by som to ... u nás sa dávajú darčeky bez ohľadu na to, či nás aj druhá strana obdaruje/neobdaruje.
@dzulli1980 samozrejme, nejde mi o toto. Keby mi nedal nič, tak to neriešim. Minulý rok sme od neho dostali na vianoce kupovanu bábovku, tiez sme to nijak neriesili ani nekomentovali :D ... ale si myslím, že keď už niečo pod ten stromcek dám, tak nie desatrocnu kozmetiku, či? :D
Nijako, pidakovala, usmiala a pomyslela si svoje, ssi nie ke typ, co vie a da si zalezat na darceku.
Slobodný mládenec to hovorí za všetko podľa mňa nemá ani šajnu ze to ma nejakú záruku, našiel doma, bolo pekne zabalene, tak dal, určite to nebol zámer, že ha dám jej to nech sa jej na celom tele vyhodia chronty, a teda ako vieš aká je stara? Väčšinou je na kozmetike len krúžok kde je počet mesiacov spotreby od otvorenia, či normálne tam bolo ze exp 2016...možno to ani nevidel...koľko ma rokov ak po 50tke taki ľudia to nejak neriešia sú radi ze niečo daju a ze hlavne sú s niekym...
Poucila by som sa do buducna a zrusila by som nakupovanie darcekov s takou sirsou rodinou. Naco svagrovi? Vy mu nestojite ani za malickost, obdari vas tym, co ma doma, babovka od dospeleho chlapa? A stara kozmetika? Este k tomu po zaruke. No naco sa obdaruvat s nim?
Radsej nic, ved sviatky nie su o darcekoch.
Zaraduj sa a vyhod. Zbytočne komentovať. Ja som od svokry dostala staré papuče, ktoré mala v spálni pod stoličkou 😂
@valikasikulova presne. Vacsinou byva na kozmetike rok vyrobenia (aj to vacsinou sarza) a potom piktogram, ze spotrebovat napr. 12 mesiacov od otvorenia. Autorka, hod foto tej expiracie
@ysseba na dlážku a topánky bude dobre vždy 😀
@valikasikulova normálne je to tam takto napísané:D ja chápem všetko, aj ze vianoce niesu o darcekoch, aj preto hovorím ze nemusel kupovať nič, ale keď už tak toto je pre mňa celkom mimo 🙂
No nevadí, dobuducna to stopneme a aspoň sa vyhnem podobným prekvapeniam :D
Kokos ze kupovanu babovku dostat ako Vianocny darcek 😆😆😆😆😆. Som si predstavila akoby sme sa tvarili
@ivik4 😁😁😁
Za mna proste chcel potešiť len ako vravím chlap a starý mládenec tak nema ani paru ze by s tým niečo mohlo byt 😀....
@tetapetra tak svokra to je iný odvar, ja som dostala pre deti oblečenie z tému ktoré je také plastové ze praská keď ho skladám:D :D poďakovala som sa a teraz rozmýšľam, či ho vôbec hodiť do textilného odpadu, alebo do plastov :D
@ivik4 kamarátka učila 45 rokov a mala deti z tak chudobných rodin kde napríklad chlapec dostal banán pod stromček :(
@valikasikulova bozinu chudacik 🥺
No ale ozaj hanba od dospeleho chlapa kt. Zaraba, vziat nieco co mu doma ,,hnije" roky a zbavit sa toho takto. To uz nic radsej
@ivik4 však ja si tiež myslím, ze keď mam niečo v detskej izbe na poličke minimálne 9-10 rokov, tak musím vedieť ze je to staré prestaré.... 🫣
Neriešila by som to, no je to divne. To už radšej nič ako toto. Alebo obyč sprchac za 85c v dm.
od môjho švagra by som to úplne v pohode zobrala. ani by som sa neurazila. máme dobré vzťahy, na stavbe nám veľmi pomohol...
na tvojom mieste by som to zobrala, poďakovala a pomyslela si svoje. prinajhoršom vyhodíš do koša...
@deti95060810 to je jasné že to vyhodím, však to už je zavadne. Ja to skôr myslím tak, že kto už len daruje niečo co ma desať rokov na poličke. A pritom to je mladý 35 ročný chlap, žiadny patdesiatnik...
Na druhej strane si uvedomujem ze už s týmto skončíme, vieš tu nejde o darceky ako také, však kozmetický balíček sa dá kúpiť od 5 euro...to je skôr o tom ze si spomenieme a niečím sa chceme potešiť. Ale vidím ze pri nom to nemá význam..
Reagovala by som asi tak, že je to slobodný chlap, ktorému to nemal kto skontrolovať. Zasmiala by som sa a vyhodila to do koša. Načo to vôbec riešiš? 😅
@evaachesa nemal kto skontrolovať? :D ale to nieje male dieťatko, to je dospelý človek :D
Neriešim nič, viem pochopiť darček ktorý je rok PP záruke, ale osem? :D však ja som tiež len človek, tiež sa môžem nad niečím pozastaviť, či nie ? :D
Skontrolovat 😃
Hoc aky krem v drogerke za 5ecok mohol zdrapit keby ma snahu . Ale jemu to je jedno ,preto Vam dava take dary
Ver mi ze chlapci toto neriesia. Nasiel doma nove tak to dal dalej 🙂
Ja som dostala od svagrinej jej pouzity ruz. V ten rok som stopla davanie darcekov, nie som odpadkovy kos 😏 roky som dostavala bizu od cinana za 1 euro ( ano, aj s cenovkou) a to jedine co som nosila boli zlate nausnice, ale toto bolo proste uz dost aj na mna.
@jablkovastrudla no naozaj niektorí ľudia majú cit na darceky 🫣 ale tak nevadí, poučila som sa a nebudem to viac riešiť..
Áno, ako vravím chlap. Zjavne mu nenapadlo pozerať expiraciu. Niektorí muži sú mimo...veď stačí si pozrieť nejaké diskusie a zistíš na čo všetko sa ženy sťažujú. 🤷
Kaslat na to, hodit do kosa a hotovo. Nabuduce sa netrapit s datmi pre neho, kedze on sa ocividne netrapi tiez
Zruste v rodine obdarovavanie dospelych a mas po probleme. Ja by som to vyhodila v tom momente doma do kosa, jak by som dosla a viacej by som to neriesila. Ked zrusite darceky, tak sa Ti toto nestane a ty tiez nemusis vymyslat, ze co komu dat. Lebo je fakt trapne,ze ked ty das darcek, co si vybrala, kupila a niekto ti da nieco, co ma 10 rokov doma este Made in China.

Nerobila by som z toho v rodine škandál, bez komentára by som to zahodila.