Ako riešiť podkožné akné v oblasti brady?
Zdravím, chcel by som sa opýtať či má niekto skúsenosť s podkožným akné v oblasti brady. Riešil som to už veľa krát. Bol som u kozmetičky aj dermatologičky, no stále sa to vrátilo. Riešim to už piaty rok. Zo začiatku to bolo akné ktoré sa dalo vytlačiť , neboli to veľké boľavé hrčky a po návšteve kozmetičky to na pol roka zmizlo. No posledné štyri mesiace sa mi začalo objavovať to veľké boľavé akné. Bol som na krvné testy ukázalo som, že mám vyšší histamín ale nie je to nič strašné. Kúpil som si výživový doplnok. No aj tak sa to stále objavuje. Plus keď som doplnok vysadil a jedol som všetko nič sa neobjavilo hneď až na ďalší týždeň takže si myslím, že z jedla to nebude. Prosím ak má niekto skúsenosť s takýmto typom akné a dostali ste sa z toho, čo vám pomohlo ? Ďakujem za odpovede.
kedze je to v oblasti brady, tak s najvacsou pravdepodobnostou sa jedna o hormonalne akne.
Ja som mavala okolo ust smerom k brade vzdy pred menzesom velke bolave akne, velmi nepekne, dlho sa to hojilo. Bojovala som s tym dlho. Nakonec mi pomohlo uzivanie zinku.
@anonym_autor akné je chronické zápalové ochorenie. Nasaď protizápalovú stravu, pridaj antioxidanty, omega3, kurkumu... treba prečistiť a ozdraviť črevnú mikroflóru probiotikami... https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
Za mna strava, mne sa to vzdy robi ked zjem nejake blbosti typu mekac, vraj tato oblast suvisi s hrubym crevom ci ako. Ale inak to nemavam, len ked mam nejake ozaj brusne problemy

@anonym_autor dosť pravdepodobne je to hormonálne.