icon

Ako riešiť problematickú pleť?

7. sep 2025
Ako riešiť problematickú pleť?
pribinak
7. sep 2025

U kožnej si bola? Endokrinologia v poriadku?

Lebo nič bližšie si nenapisala

minenkaa
7. sep 2025

@anonym_autor toto isto dermatológ

zuzanita1609
7. sep 2025

Zmena stravy(menej cukru, mastného) a určite dermatológ.

gabrielkaa
7. sep 2025

@anonym_autor Dcéra toto mala, teraz už to má celkom fajn, ale u nej to s časti spôsobili aj hormóny. Používame špeciálnu kozmetiku na čistenie porov, alebo veci ktoré sú určené na takúto pleť.. z kórejskej kozmetiky. Vynechal sme cukor zo stravy, teda u 16 ročnej sa nedá úplne všetko sladké eliminovať , ale zredukovali sme to rapídne, pretože cukor spôsobuje takisto takéto zápaly., A úplne jej pomohlo more, mám lekárka odporúčala Jadranské pretože ma na vyššiu koncentráciu soli (okrem mŕtveho mora) a je liečivé . Tam jej vyrazky odišli úplne

anonym_e24d7f
7. sep 2025
@gabrielkaa

@anonym_autor Dcéra toto mala, teraz už to má celkom fajn, ale u nej to s časti spôsobili aj hormóny. Používame špeciálnu kozmetiku na čistenie porov, alebo veci ktoré sú určené na takúto pleť.. z kórejskej kozmetiky. Vynechal sme cukor zo stravy, teda u 16 ročnej sa nedá úplne všetko sladké eliminovať , ale zredukovali sme to rapídne, pretože cukor spôsobuje takisto takéto zápaly., A úplne jej pomohlo more, mám lekárka odporúčala Jadranské pretože ma na vyššiu koncentráciu soli (okrem mŕtveho mora) a je liečivé . Tam jej vyrazky odišli úplne

@gabrielkaa Nedala by si sem konkrétnu značku alebo linky tej kórejskej kozmetiky?

mikadooo
7. sep 2025

@anonym_autor skús najprv kožnú, fakt môže pomôcť. Nám dala normálne atb na ukludnenie pokožky, žiadne z lekárne ale normálne na predpis vodičky. Pomohlo. Plus tiež som dcére hovorila, že sladké, ale ani ultra mastné a slané nie je ok, tzn Coly, čokoláda a chipsy nič moc... Na druhej strane, to telo si asi pýta :-/. Drž sa. (A ešte jeden tip, ale to bolo že 20r. dozadu, jedna moja kamoška vysadila mlieko a mliečne výrobky, ona zistila, že jej sa robili uhry z toho, už si nepamätám detaily ako na to prišla, možno bola na testoch alebo čo).

autumn1
7. sep 2025

Nie som dr ale vyzerá to ako hormonálne akné (sesternica mala). S tým by som určite zašla za kožnou.

autor
7. sep 2025

Stravujem sa zdravo, žijem zdravo. Cukor minimálne, fast foody taktiež, všetko príležitostne. A predsa. Skúsila som už všetko,bez výsledku. Som zúfalá

gabrielkaa
7. sep 2025
@anonym_e24d7f

@gabrielkaa Nedala by si sem konkrétnu značku alebo linky tej kórejskej kozmetiky?

@anonym_e24d7f napríklad na čistenie pleti používa dcéra tento prípravok ktorý čistí pory., vravela že sa jej po ňom výrazne zlepšila pleť. Potom má taký lokálny krém, ktory dosť vysušuje ale zaberá. Ten sa nanáša naozaj iba na postihnuté miesta. Ten ti odfotím neskôr lebo neviem ho nájsť. Treba si dávať pozor ak používaš dekoratívnu kozmetiku veľa z nej upcháva póry a to spôsobuje tieto zápaly. Takáto pleť je omnoho náchylnejšia na toto. Takže to si treba poriadne pozrieť.

oceanahory
7. sep 2025

@anonym_autor Toto bude bud hormonalne alebo gastro. Treba to poriadne vysetrit. Idelne chod k obvodnej, nech ti zoberie krv a da vymenny listok na gastro a k endokrinologovi.

gabrielkaa
7. sep 2025

Poprípade choď normálne akú vás máte obchod ktorý, ponúka takúto kórejskú kozmetiku. Napríklad určite Žiline je alebo Bratislava, neviem odkiaľ si ty. Ja tu v okolí mám veľa takýchto obchodov ale ja som vo Viedni

gabrielkaa
7. sep 2025

@anonym_autor toto len lokálne

pribinak
7. sep 2025
@anonym_autor

Stravujem sa zdravo, žijem zdravo. Cukor minimálne, fast foody taktiež, všetko príležitostne. A predsa. Skúsila som už všetko,bez výsledku. Som zúfalá

@anonym_autor ale na koznom si bola? Zbyticne ti tu baby budú odporúčať 100 gelikov a kremikov ak Ty nemáš základne vyšetrenie u kožnej

jeltica
7. sep 2025

Mne az kozna pomohla, sama som sa dlho trapila a efekt ziadny, bez doktora to nepojde, ked je to v takomto stave 🙂

sissy27
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor smer kozna, spravit stery a odbery a podla vysledkov nastavit liecbu. Toto nezachrani kozmetika, toto bude na atb alebo mozno retinoidy. A mozno naozaj aj nejaka potravinova alergia / intolerancia. Kazdopadne zacni u koznej a trvaj na steroch, nech s tebou zbytocne neexperimentuje.

oliolijanka
7. sep 2025

To ide vsetko z vnutra, kozmetika riesi iba vonkajsie prejavy.
Musis zistit, co ti sposobuje zapal v tele. Moze to byt vselico. Mrtvy zub, skazeny zub, mliecne vyrobky, hormony v mäse, lieky, praci prostriedok, sampon, telove mlieko, caj, kava....
Moja znama to mala z laktozy. Uplne rovnake, plus chrbat. Prestala konzumovat mlieko, smotanu, maslo, cokoladu, mliecne zmrzliny a plet ma ako dieta. Samozrejme niektore jazvy ostali, ale proste bez ziadnej vyrasky, bez zapalu. Ked neodola, alebo jej v podniku do kavy naleju normalne mlieko namiesto slubeneho rastlinneho, hned jej to naskoci.

vakatko
7. sep 2025

@anonym_autor skús protizápalovú stravu, výrazne obmedz lepok, priemyselne spracované potraviny... Do stravy pridaj probiotické potraviny a jedlá obsahujúce kolagén, alebo probiotika, kvalitné kolagénové doplnky, omega3 + pridávaj kvalitnú Kurkumu do varenia je silne protizápalová.
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...