icon

Ako sa bezpečne opaľovať do hneda?

23. jún 2024

Ahojte, vy sa opalite hned do hneda? Ja som zvykla cca od 15:00, ide to pomalsie, ale nespalim sa.

Bohuzial minuly tyzden som bola vonku od 10tej..... Nedala som si spf50 a spalila som sa velmi. Po par dnoch som bola hneda, nesupala som sa.

Ako to je vlastne? Cim tmavsia, tym mensie riziko soalenia sa?

Uzivam aj beta karoten.

autor
•
23. jún 2024

A aky krem pouzivate na podporu zhnednutia?

lukbe
•
23. jún 2024

Používam najviac dvadsiatku. Opaľujem sa aj cez obed, ale len vyše hodinky. Nikdy som sa nespalila. Postupne to zhnedne a nič špeciálne nepoužívam.

vyrovnanaosoba
•
23. jún 2024

Ja som bledá, blondyna, pehava 😀 dva dni dozadu som plela burinu v kratasoch a tričku na ramienka. Nohy síce mam opalene podľa dĺžky nohavíc 😂 ale nie je tam veľký rozdiel v odtieni😄 zato tvar a ramená som mala ako paradajka. Do rána to zhnedlo. Tiež sa nešúpem. A používam na opaľovanie nubian olej najviac 20tku.

amonet
•
23. jún 2024

nie neopalujem sa cielene, vzdy sa natrem kremom ked idem von, nejak sa mi nechce riesit rakovina koze🤷‍♀️

mimi3008
•
23. jún 2024

Ja som sice svetly typ, ale chyta ma dohneda. Mimo dovoleniek pri mori sa opalovakom nenatieram, natriem len deti, sme von v lete na dvore a v bazene cele dni.

sulavikova
•
23. jún 2024

Na jar začnem užívať betakarotén. V zime, v lete tvár 50 faktor zvyšok tela 30 faktor.

simsalabim
•
23. jún 2024

Zhnednem minimalne, som bledula, natieram sa 50kou stale. V detstve sme zili v Juhoslavii, vtedy sa natieralo tak spf 5 🙈 Kozny mi hlavne na rukach ukazal, kde ma kvoli tomu poskodenu kozu….

ninusa221
•
23. jún 2024

Ja sa max 6 natieram ale ja mám dobrý progment hneď som ako čokoláda. Aj keď sme pri mori tak max 6 s keď už cítim plecia a nos ( tie miesta mi vždy chyti najviac ) tak si dam 20😄

autor
•
23. jún 2024

@amonet nechodim do solarka, cez den sa natieram 50kou (ano raz som zabudla), aj tvar, cez zimu nechodim na exoticke dovolenky. Som tmavy typ. Po 3-4 hod chodim von sa opalovat bez spf s kremom, ktory podporuje zhnednutie. Uzivam vitaminy aj betakaroten aj antioxidanty pravidelne. Netreba tu hned strasit rakovinou koze. 😒 Je faktom ano, ze opalovanie sa je nebezpecne, ale da sa to aj s rozumom a opatrne. A to som sa pytala aj od koznej.

autor
•
23. jún 2024

@sulavikova ktory uzivas?

autor
•
23. jún 2024

@ninusa221 uuu, musis mat nadhernu pokozku 😍

autor
•
23. jún 2024

@simsalabim 5 spf? Existuje aj takyto? 🫣😄

autor
•
23. jún 2024

@mimi3008 fakt? A nespali ta, ked mas este svetlu pokozku? Ked zhnedne, tak sa nespalim uz ani ja, len ked som este biela.

laurita285
•
23. jún 2024

Kožná by mala vrátiť diplom.

ninusa221
•
23. jún 2024

Trošku môjho ramena 😂anooo som spokojná

simsalabim
•
23. jún 2024

Autorka - Existoval, za sociku.