Ako sa zbaviť akne?
Ahojte som rok po vysadeni antikoncepcie a odvtedy bojujem s takýmto akné. Aj klasické kde ss vytvorí hnis ale aj takéto biele hrbolceky a čierne bodky. Tie hrbolceky mam po celých lícach. Som už zúfalá. Plet čistíme používam aj kyselinu na uvolnenie tých porov no nič nepomáha.
Na koznom si bola?
@anonym_autor zlepšiť životosprávu. Chodis ku kozmetičke?
@anonym_autor mne pomohla len antikoncepcia.
@anonym_5fa16e stravujem sa zdravo, pijem veľa vody a cvicim..
@anonym_autor mne pomohla len antikoncepcia.
@anonym_3b4fdf ja som ju ale musela vysadiť. Naspäť si ju nedám. Poskodzovala mi pecen veľmi
@anonym_5fa16e ak to je hormonálne, tak môže lepšiť životosprávu do zbláznenia 🙈
Tretinoin…
@anonym_5fa16e ak to je hormonálne, tak môže lepšiť životosprávu do zbláznenia 🙈
Tretinoin…
@nicoletta98 ten tretionin dáva kožný? Budem musieť asi ísť. Lebo už sa zbláznim
@nicoletta98 ten tretionin dáva kožný? Budem musieť asi ísť. Lebo už sa zbláznim
@anonym_autor mne ho nechcela dať, dala ma na laser a vyhodila som 300€ a nič nepomohlo. Kožná sa ma snažila presvedčiť, ako veľmi mi pomáha. Kúpila som ho na bazári online, v Egypte sa dá kúpiť bežne v lekárni bez predpisu. Pomohla som si nakoniec sama
@anonym_autor mne ho nechcela dať, dala ma na laser a vyhodila som 300€ a nič nepomohlo. Kožná sa ma snažila presvedčiť, ako veľmi mi pomáha. Kúpila som ho na bazári online, v Egypte sa dá kúpiť bežne v lekárni bez predpisu. Pomohla som si nakoniec sama
@nicoletta98 ved práve preto som chcela koznu ako poslednú možnosť. Predpisujú masticky co ani nepomáhajú a za rok nebude žiadna zmena..
@nicoletta98 ved práve preto som chcela koznu ako poslednú možnosť. Predpisujú masticky co ani nepomáhajú a za rok nebude žiadna zmena..
@anonym_autor vyskúšaj ten tret, raz týždenne na začiatok a daj si na tvar množstvo/velkost ako hrasok, žiadne veľké množstva. A rovno si kúp aj cicaplast od la roche.. das tret, hyaluronku a cica. Ráno vynechaj vit c, ak si v ten večer dávaš tret a na 1-2 dni radšej pokoj od retinolu, nech si nerozdrazdis koznu bariéru este viac.
@anonym_autor vyskúšaj ten tret, raz týždenne na začiatok a daj si na tvar množstvo/velkost ako hrasok, žiadne veľké množstva. A rovno si kúp aj cicaplast od la roche.. das tret, hyaluronku a cica. Ráno vynechaj vit c, ak si v ten večer dávaš tret a na 1-2 dni radšej pokoj od retinolu, nech si nerozdrazdis koznu bariéru este viac.
@nicoletta98 zle si jej poradila...s tretinoin si môže takto akurát poškodiť kožnú bariéru....musí sendvičovat, čiže: krém, tret, krém ...
@nicoletta98 zle si jej poradila...s tretinoin si môže takto akurát poškodiť kožnú bariéru....musí sendvičovat, čiže: krém, tret, krém ...
@marcellka32 nemusíš sendvičovať, každému vyhovuje niečo iné. Nesendvičujem a kožnú bariéru mám úplne v poriadku. Poškodila som si ju zo začiatku s veľkým množstvom, ale cica mi to dalo dokopy. Autorka zistí sama, čo jej vyhovuje a čo nie 🤷🏼♀️ teraz už môžem ráno aj vit c , aj retinol na ďalší deň a je to ok, už si zvykla pleť.
@marcellka32 sendvicovanie je rovnako menej effective preto je to menej iritujúce. Blokuješ úplný účinok tým, že dáš prvý krém. Je to fajn na začiatok, ale neskôr úplne zbytočné
@marcellka32 sendvicovanie je rovnako menej effective preto je to menej iritujúce. Blokuješ úplný účinok tým, že dáš prvý krém. Je to fajn na začiatok, ale neskôr úplne zbytočné
@nicoletta98 mne nemusíš nič vysvetľovať....ja sa riadim s dermatológmi, to čo vyhovuje tebe nemusí jej....preto píšem, že má začať sendvicovanim ;)
@nicoletta98 mne nemusíš nič vysvetľovať....ja sa riadim s dermatológmi, to čo vyhovuje tebe nemusí jej....preto píšem, že má začať sendvicovanim ;)
@marcellka32 kožní lekári všeobecne odporúčajú skincare na predpis na suchu pleť až potom ostatné produkty. Nemusíš vysvetľovať ani ty nič mne 🤷🏼♀️🤣 ja som si tvoju radu nepýtala, ty si reagovala prvá
Smer kožná. S týmto si sama neporadis. Treba ti už liečbu. Podľa mňa na začiatok dostaneš atb na preliečenie
Tretinoin…
@nicoletta98 čo si myslíš, že spôsobuje hormonálnu nerovnováhu v tele ? Samozrejme zlá životospráva. Stravou si môžeš hormóny upraviť, alebo rozhádzať.
@anonym_autor nasaď protizápalovú stravu, kolagén a probiotika.
@nicoletta98 čo si myslíš, že spôsobuje hormonálnu nerovnováhu v tele ? Samozrejme zlá životospráva. Stravou si môžeš hormóny upraviť, alebo rozhádzať.
@anonym_autor nasaď protizápalovú stravu, kolagén a probiotika.
@anonym_3710d3 hormonálnu nerovnováhu jej spôsobilo vysadenie antikoncepcie. Ja mam presne z toho istého dôvodu akné a môžem jest každý deň tu najvyváženejšiu stravu a doplnky a nič sa nezmení, ak raz antikoncepcia narobila v tele bordel
@anonym_autor na kozne urcite. Mojmu synovi dala na hnisave atb vodicku a krem na cierne bodky.
Na foto vidno ze aj na krku sa mi robí a aj vo vlasovej línii .
@anonym_autor vitamín E,A, úplne by som vylúčila sladké a jednoduché cukry (biela múka, biela ryža, pečivo, múka), mlieko a mliečne výrobky okrem zakysanych, údeniny, alkohol.. dodržiavaj pitny režim najmä voda, zelenina, dostatok spánku, vyskúšaj radu Normaderm od Vichy.
Kozna ti môže predpísať Aknenormin (aspoň tak sa to kedysi volalo), ale môže to poškodzovať pečeň (robia sa pravidelne krvné testy).
Kožná predpise vysokú dávku vitamínu A

Na foto vidno ze aj na krku sa mi robí a aj vo vlasovej línii .