Ako sa zbaviť čiernych bodiek a rozšírených pórov?

13. apr 2025

Dobry den, mam problem-celu tvar mam posiatu takymi ciernymi bodkami ktore je velmi tazko vytlacit, su orientovane do vnutra ako priehlbinky. Vyzera to hrozne. Ked si doma urobim cistenie pleti za 3 dni je to rovnake. Plet hydratujem a skusala som od la roche po biodermu po rozne séra vsetko, nic nepomohlo. Takisto mam rozsirene pory, podkozne vyrazky, plet sa mi vacsinou aj lúpe a najnovsie sa mi zapaluju aj miesta odkial si vytahujem chlpky z obocia, alebo to zarasta a musim chlpky vytlacat. Mate s tymto skusenosti? Vopred dakujem

kat_
13. apr 2025

to nie su cierne bodky, ale mazove vlakna... potrebujes kys. salicylovu, raz do tyzdna mozno ilovu masku a ziadne vytlacanie

autor
13. apr 2025

@kat_ kys salicylovu som mala pouzivala som ju mesiace a nepomohlo, skor mi to vysusilo plet

domiklik
13. apr 2025

Akú kyselinu salycilovu si používala? Zhydratujes? Spf používaš? Cítiš čím? Okrem kyseliny salicilovej je vhodný aj niacinamid. Zjemňuje viditeľnosť porov.

autor
13. apr 2025

@domiklik od ordinary, hydratujem takym gelovym
Kremom z korejskej kozmetiky a spf pouzivam tiez ked idem vonku

ivanka349
14. apr 2025

doporucujem znova plet vycistit odstranit cierne pory co sa ti tvoria cize kozmeticke a nasadit kvalitny cistiaci krem najlepsie prirodny nic
chemizovane osvedceny mam krem tiez ho pouzivam
hydratuje upokojuje regeneruje vyzivuje plet obsahuje len prirodne extrakty doporucujem
https://zerotoxic.sk/products/mark-aktivny-hydr...

rusalkablack
15. apr 2025

Kup si lanove semeno, pomel si ho na kavovom mlynku, zalej horucim mliekom a take teple nanes na plet.