icon

Ako sa zbaviť pigmentových škvŕn na tvári?

ingrid691
Dnes o 19:12

Dobrý večer, chcem sa spýtať kozmeticiek alebo žien ktoré sa pokúšali zbaviť pigmentových škvŕn na tvári. Večer používam krém vitamín C, cez deň UV faktor 50, tvar si neopalujem. Niesom pigmentaciou ani veľmi svetlá a napriek tomu sa mi na čele a nad perou urobili škvrny, sú dosť viditeľné. Mam 35r. Podstúpili ste nejakú procedúru na odstránenie alebo skúsenosť s nejakým prípravkom? VĎAKA

anonym_771209
Dnes o 19:21

@ingrid691 laser, ale vrati sa to, budes musiet opakovat kazdy rok😇

baboobchod
Dnes o 19:30

Ku škvrnám neporadím, ale C sa používa ráno. Večer sa používa retinol/retinal.

anonym_ff5e95
Dnes o 19:33
@baboobchod

@baboobchod môže sa aj večer aj ja som to tak používala

ingrid691
autor
Dnes o 20:02
@baboobchod

@baboobchod mne známa povedala ze s tým by sa potom nemalo po slnku, preto si ho dávam večer 🤔

jablkovastrudla
Dnes o 20:03

Rano pouzivam vitamin c, pravidelne aha a bha peeling, sera ktore by mali flaky vybielit, spf 50 celorocne, bb cream s spf. Flaky stale su, postupne blednu a hlavne nepribudaju.
2 krat so tyzdna glycolic toner, vecer retinal.
Inak c-cko tiez pouzivam rano lebo je to antioxidant

anonym_779108
Dnes o 20:14

@ingrid691 za to môžu aj hormóny.Dala som si ich odstrániť laserom všetko dodrziavam SPF, a mám ich aj tak.Mne povedala kožná, že zmiznú len povrchovo, ale zase zdola vylezú.Ja ich mám pod vlasmi hore na čele a nad perou

maminka555
Dnes o 20:23

@ingrid691 ja chodím v zimnom období na laser+chemický peeling (nie ku kozmeticke ale na kožné k dermatologičke) všetky škvrny z tváre pekne zídu

blacki
Dnes o 20:49

@ingrid691 ahoj,ja som do tohoto problému vbehla tesne pred 40kou úplne z ničoho nič... Zrazu sa objavili škvrny,v lete extrémne vybehli a na veľkom slnku na dovolenke som vyzerala strašné. Vyskúšala som x prípravkov a musím povedať,že som našla Topku a to je Nivea luminous. Už ju používam 4 ty rok a už zhruba po roku a pol škvrny zmizli úplne,nevidno ich ani keď idem do exotiky. Používam túto značku odvtedy neustále,aj keď škvrny nevidím,ale teda očividne zaberá,asi som ho nasadila v pravý čas.

anonym_eedc2e
Dnes o 20:56
@jablkovastrudla

Rano pouzivam vitamin c, pravidelne aha a bha peeling, sera ktore by mali flaky vybielit, spf 50 celorocne, bb cream s spf. Flaky stale su, postupne blednu a hlavne nepribudaju.
2 krat so tyzdna glycolic toner, vecer retinal.
Inak c-cko tiez pouzivam rano lebo je to antioxidant

@jablkovastrudla mne aha bha škvrny ešte znásobilo kvoli agresivite a Vít c mi nepomáhali vôbec ale zato extrémne upchával pory.

Autorka ja som mala masaker na tvári, kľudne poslem foto do správy , po pol roku o 70% menej, vlastne pigmentové zmizli všetky ostali len tie fľaky po akné. Pomáha mi najviac:
Večer: 2x týždenne kyselina salicyl a 5x týždenne kyselina azealova - nesmú sa kombinova. Samozrejme ešte potom krém podľa typu pleti. Ja používam všetko bio lebo som alegik.
Ráno: abc booster od purity Vision, nivea lumi 630 a tak už make up.