icon

Ako sa zbaviť vrások pod očami?

16. mar 2025

Ahojte. Mám čerstvo 28 a Včera som sa zdesila že mám pod očami vrásky. Ako su kruhy pod očami a tam… je pravda že moj spanok nie je úplne dlhy, stačí mi aj tych 6hod, cez vikendy dlhší… posledné 2 dni ale boli akcie, pil sa alkohol aj sa málo spalo a včera som mala hrozné vrásky aj som celý deň skoro prespala a dnes ich i tak mám… musím priznať že ani v skin care nie som nejak poctivá ale chcem 🙂
Je možné že to je len dočasný opuch a zmiznú? Po náročnom obdobi .. ako si pomôcť?

denisa_deniska
16. mar 2025

Z krátkodobého hľadiska by mohli na nejaký opuch po akcií pomôcť vankúšiky pod oči. Z dlhodobého sa v 28 rokoch treba už zaujímať aj o takéto veci - kúpiť si kvalitný očný krém. 🙂

nicoletta98
16. mar 2025

@denisa_deniska hlavne na existujúce vrásky už nepomôže žiaden očný krém

rozkvet1
16. mar 2025

Niekto má vrásky skôr, niekto neskôr. Ja mam okolo očí už vrásky od 24 rokov. Ale naozaj sa treba starať o pleť a hlavne používať SPF, to je základ, bez toho ani na krok von. Aj ked je zamračené, ono sa to nezdá. Samozrejme cukor spôsobujú vrásky, málo vody, málo spánku. Ja už zvažujem botox 🙂

rozkvet1
16. mar 2025

@rozkvet1 ešte dodám že vrásky spôsobuje aj to ako spíme. Ak spíme na boku, tvár je pokrčena aj niekolko hodín. Treba bud spat na chrbáte alebo si kúpiť špeciálny vankúš na to určený. No a kto sa rád smeje často používa mimiku tak vieme co to znamená🙂

biba_18
16. mar 2025

skôr si dehydrovaná a unavená, keďže žúrky a málo spánku ... takže piť dostatok vody, veľa spať, krémovať - a tie vrásky nebude tak vidno (pretože vrásky má každý)

siska53
16. mar 2025

Dostatocne pi, asi si aj malo pila, plus treba viac spavat a ano, daj si nieco.
Ja som v tomto tiez flakac, ale uz od vysky som si na noc davala niveu. Obycajnu niveu. A od urciteho veku mi kozmeticka poradila krem s ceramidmi. A ten som na striedacku bud s mastnou indulonou alebo niveou pouzivala. Teraz, kedze som uz ten krem nevedela najst, tak som skusala, co nebude prekazat mojim ociam a tak som si nasla novy a ten zas na striedacku s modrou indulonou pouzivam..pod oci ju ale nedavam, nevadi mi na oci, ale niekedy sa dostane ta mastnota na oko a to nie je prijemne.
Mne totiz prekazaju parfumovane kremy a to mi pokupovali a aj ja som poskusala rozne vseliake specialne, ale co z toho, ked to prekazali mojim ociam?