Ako efektívne odstrániť vši u detí?
Ahojte dnes som zistila že 5 ročná má vši.Prosim kto si tým prešiel ako sa ich zbaviť? Aký šampón kúpiť ? Sú hrozne malé,na pokožke hlavy ani vycesat sa nedajú.
No my sme sa trapili až mi kamoška poradila jeden šampon a to zmizlo na prvú šupu. Volá sa Liquido radical.
ja som síce vši mala už veľmi veľmi dávno a naozaj som sa s tým trápila, nakoniec pomohlo keď mi vyholili hlavu 🫠
ale teda teraz viem že žehlička na vlasy - zničí hnidy
a vši buď šampónom alebo octovým zábalom
Teatree olej(dr.max 3€)nakvapkat na vlasy ale poriadne,zabaliť do sacku nechať pôsobiť 30 minút, nakoniec umyť hlavu so šampónom na vši, vlasy ususit, vyžehliť pozbierať zvyšok. U nás na prvý raz účinné a to som predtým nechala v lekárni majland.
Podľa mňa je základ dobrý hrebeň,,všivák,, a česať česať a česať. Ak nevieš vyčesať nemáš dobrý hrebeň. A daj vyprať všetko, čiapky, obliečky, osušky, plišákov a ostatné čím je dieťa v kontakte. Pre istotu skontrolovať aj ostatných členov domácnosti
@kavicka12 mám z lekárne bol, grátis k šampónu ale na trhu je ich určite kopec, aj elektrický https://www.benulekaren.sk/pripravky-proti-vsia...
@kavicka12 Zaujimave veci tu radia…. normalne nabehni do lekarne, su aspon 3 druhy samponov proti vsiam, nechaj si poradit, ak sama nevies. Umyjes jej tym vlasy, potom prilozenym hrebienkom v baleni budes vycesavat po kuskoch hnidy - prilepene vajicka. Podla navodu o 7 dni zopakujes. Ak ma dlhe alebo huste vlasy a chces preistotu aj sebe, kup sampony aspon 2. A potom je aj sprej na prevenciu.
@kavicka12 A nam sa este osvedcilo, ak mas zehlicku na vlasy, este na zaver jej vlasy prezehlit. To zabilo aj hnidy a nemusela som znova umyvat.
Hlavne opakovat osetrenie aspon 3x vzdy po tyzdni. Aby sa to, co sa vyliahne z prehliadnutej hnidy nemalo sancu dospiet a rozmnozit.
My sme sa s tým tiež trápili pár mesiacov dozadu, nám pomohol Paranit z lekárne, je tam aj taký hrebeň na vyčesávanie. Najdôležitejšie je, ale fakt vyčesať tie vlasy každý deň v priebehu týždňa a potom zopakovať kúru. Držím palce!
Zohnala som paranit s hrebeňom a ten olej tea there
@ruzasipova skúsim aj tu žehličku
@142230919213 zohnala som aj ten olej mali ho za 8 e a vraj sa riedi a dáva trošicka za uši,môžem jej urobiť ten zábal?

@kavicka12 veľmi pomohlo zamiešať olej s octom a opakovať každý den týždeň a potom ďalší týždeň každé tri dni olej vsi zabije a ocot rozpustí vajíčka vždy som nechala pôsobiť aspoň hodinu