icon

Ako si efektívne nastaviť pleťovú rutinu po 35-ke?

23. jan 2025

Dobrý večer, mám 35 rokov, o pleť sa starám tak, že používam čistiaci gél, pleťovú vodu a krém. Prosím, ako sa starať o pleť viac? Viem, že niektoré ženy používajú rôzne sérá, vodičky, maste, spf. Poradíte mi prosím? Ďakujem.

mediana
•
23. jan 2025

Ak sa licis, tak najprv by som zaradila odlicovac, až potom čistiaci gél, pleťovú vodu / tonikum na pleť, potom dávam serum (napr. C vit) a nočný krém + 1x do týždňa maska alebo peeling. Ráno denny krém s SPF50

autor
•
23. jan 2025

@mediana Ďakujem, hej, líčim sa a odličujem sa, to som zabudla napísať. A aký spf prosím používaš?

abigail88
•
23. jan 2025

Ja som bola zvyknutá si pleť iba odličiť a sem tam nejaká maska. Ale nedávno som objavila super kozmetiku pre moju pleť a už pár týždňov si neviem predstaviť deň bez tejto rutiny. Ráno čistiaci gél, potom tonikum, vitamín c a krém, a večer po odličeni taktiež gél, tonikum a potom buď nočny krém a očný alebo dva-tri krat do týždňa si dávam nočnú masku s takým tekutým elexirom. Plus teraz skúšam vankúšiky pod oči buď večer alebo ráno. Nezaberie to veľa času, ako som si vždy myslela a už som si nato tak zvykla, že keď idem niekde na noc, tak beriem všetko 🙂

mediana
•
23. jan 2025

Ja už dlho Cerave denny krem s SPF, aj cez leto ma nikdy neopalilo do tváre, takže spokojnosť. Ale pouzivam ho cely rok

vanilkovazmrzka
•
23. jan 2025

Zaklad vecer:
- odlicit olejovym produktom
- 1-2x umyt cistiacim gelom
- hydratacny krem
Ako extra starostlivost si mozes zvolit nejake serum, staci jedno. Vyber si podla stavu svojej pleti, radim nejake komplexnejsie, ktore obsahuje 2-3 aktivne latky, nech nemusis vymyslat a kombinovat. Pouzijes ho PRED kremom a krem nanesies az ked serum poriadne vsiakne do pleti.

Zaklad rano:
- umyt tvar vodou ak mas velmi suchu alebo 1x cistiacim gelom ak mas mastnejsiu alebo taku ktora znesie tento krok (suchu moze este viac vysusovat)
- spf krem
Ako extra starostlivost mozes pouzit zas nejake serum, opat pred spf kremom, idealne ine ako vecer, nech to mas pestrejsie, ale kludne aj to vecerne /okrem sera s obsahom retinolu alebo inej formy vit a, alebo okrem kyselinoveho sera, tie sa nelubia so slnkom/

Takze k beznym produktom si dokup bud jedno univerzalne serum /pouzitelne rano aj vecer/ alebo jedno na rano a jedno na vecer.

Konkretne sera tazko radit, to si musis odskusat na svojej pleti, nemusi ti vobec vyhovovat to co inym. Ale uplne v klude chod do dmky a pozri si nejake balea alebo revolution, to su take cenovo dostupne, a vyskusaj si.

suzy2508
•
23. jan 2025

Ja som mojej mame kúpila retinolové krémy od Neutrogeny. Nechce sa jej používať všelijaké séra a toto viem, že je schopná si dať ráno a večer. Pozri ich, kúpila som ich za fajn cenu na Notine. Retinol je základ v tvojom veku a samozrejme spf.

autor
•
23. jan 2025

@suzy2508 Ďakujem a aké retinolové krémy sú vhodné? Ja sa v tomto vôbec nevyznám práveže.

liusa82
•
23. jan 2025

ja si dávam makeup dole až večer pred spaním a sprchou a nevidím že by mi to škodilo.Normálne dole umývacím gélom a dočístím pleťovou vodou a až potom na takto očistenu tvár dávam sérum a krém.Naopak sa mi to zdá zdlhavejšie..že najprv iba samostatne odlíčiť,potom umyť gélom a zase tonikum.Potom klasika krém alebo sérum a očný krém a pleť mám ok🙂

suzy2508
•
24. jan 2025

Od Neutrogeny retinolové kombo na deň a noc. Na ten denný si daj ešte spf, ja napr používam od Garnier vodeodolný a cena výkon pre mňa už roky ideál. Majú aj očný retinolový krém, ten jej potom pribalím v ďalšej objednávke. Inak ako ti radia aj ženy vyššie, zožeň si niečo dobré na odličenie, ak sa každý deň maľuješ, to je proste základ. Ja som mamine kúpila od Geek&Gorgeous odličovací balzam (1. čistenie) a odličovací gél (2. čistenie). Vydrží to mega dlho, používa sa to rovno v sprche, čo mne tiež vyhovuje, ja mám už 4. balenie od nich. Mám citlivé oči a mama ešte viac, obom nám to veľmi vyhovuje.

barboramatus
•
24. jan 2025

Večer: krémový odlicovac, čistiaci gél ktorý striedam s micelarnou vodou, ktoru ale umyjem čistou vodou, tonikum, retinolove sérum, nočný krém

Ráno: čistiaci gél, tonikum, pleťové sérum s kaviarom, denný krém, v lete spf50

Používam produkty LA roche a Nuance

barborachors
•
24. jan 2025

ja som 40+ a moja rutina je plet v zaklade ocistit a nakremovat. Nikto mi netipuje moj vek. Ozajstna vyziva je o vyziveni zvnutra, cize co jes a pijes a ake lieky beries, ak berieš. Všetky kremy a všetka ta chemia su totálne marketingove sprostosti a najvacsi sef koncernu hocakej značky pouziva obyčajnu vazelinu, ak vobec. To len obyčajní ľudia tomu vobec nerozumeju a daju sa ukecat na hocico. Jasne ze základ nejakej kozmetiky mozes mat ale na hladku peknu plet je treba sa starat zvnutra. Vitaminy, strava, spánok, prijem tekutin.

lartuna28
•
Odpoveď bola odstránená
•
urshullita6541
•
3. sep 2025

ja používam micelárnu vodu so spirulinou na odmaľovanie aj na vyčistenie, potom sérum na s hyalurónovou kyselinou a na to hydratačný gél krém, občas keď máme akoby opuchy pod očami tak si dám chladiace hydrogélové vankúšiky na stiahnutie ale všetko mám radu astrid HYDRO X∙CELL a nemenila som - mám peknú, čistú, hydratovanú pokožku a nebojujem s nejakými výkyvmi