icon

Ako si nastaviť rutinu starostlivosti o pleť?

26. sep 2026

Ahojte.ako si mám nastaviť skin care rutinu a akú kozmetiku a kedy čo používať?ja som už stratená v tom, keďže mám takú "úžasnú "pleť.mam mastnú,dosť viditeľné mazové žľazy,už aj vrásky sa začínajú viac robiť,tento rok mi vybehli už aj pigmentové škvrny,sem tam nejaké začervenanie.dakujem krásne za rady

marca12
•
26. sep 2026

@anonym_autor Ja by som ti odporucila najst si dobru kozmeticku. Pomoze ti s pletou a navrhne spravnu kozmetiku. Nepotrebujes vela produktov,len tie spravne na tvoju plet.

anonym_838b66
•
26. sep 2026

Moja rutina. Som precitlivelý alergik so sklonom k akné, tvorbe pigmentových škvŕn a rozšírenými upchatými pormi. Momentálne už vyše roka ,,stabilizovaná”
Ráno-
1. Čistiaci gel
2. Hydratacny sprej
3. Abc serum od purity Vision
4. Hydratacny krém geek&gorgeous 101
5. Spf 50+ (u mna nivea lumea)

Večer
1. Odlicovacue mlieko len na oči
2. Bioderma micelarna voda
3. Čistiaci gel
4. Hydratacny sprej
5. G&G 101 porefectly clear serum
6. G&G krém ako ráno

Ale najlepšia rada je neriadiť sa nikým iným, musíš si sama nájsť fo si sadne. Ja som na tejto rutine už vyše roka a som spokojná, predtým som sa držala random rad a vždy to bolo len horšie a horšie.

anonym_b2e61c
•
26. sep 2026

nastav si ju podla seba hlavne, co tu bude vyhovovat a skusaj. Hlavne neprehanaj to s produktami, lebo ti uchaju plet.

anonym_35f647
•
26. sep 2026

Mazove zlazy ti asi nevidno, skor su to pory.. vek?

anonym_ac5a67
•
26. sep 2026

Skin care rutina nie je niečo, čo sa dá naučiť z internetu. Naučiť sa môžeš iba to, že čo sa na tvoju pleť odporúča a čo nie. Ale tu rutinu si musíš nájsť sama

anonym_5cc34b
•
26. sep 2026

1. mycelárna voda
2. Mydlová voda
Dobrú noc 😂

biba_18
•
26. sep 2026

pigmentové škvrny neviem ako sa špeciálne ošetrujú…
ale moja rutina ráno pleťový olej s gua sha, tonikum, sérum, krém (očný a denný). keď ídem mimo domu spf a bb. večer olej na odlíčenie alebo krém, čistiaci gél s foreom, tonikum, sérum a krém (očný a nočný)

autor
•
27. sep 2026
@anonym_35f647

Mazove zlazy ti asi nevidno, skor su to pory.. vek?

@anonym_35f647 myslela som póry,vek 37

autor
•
27. sep 2026

Je my jasné , že musím skúšať čo mi sadne a nastaviť si sama, ale niečo sa odporúča používať ráno, niečo večer, niektoré sa nemozu kombinovať a ja už mám z toho taký guláš v hlave

autor
•
27. sep 2026
@biba_18

pigmentové škvrny neviem ako sa špeciálne ošetrujú…
ale moja rutina ráno pleťový olej s gua sha, tonikum, sérum, krém (očný a denný). keď ídem mimo domu spf a bb. večer olej na odlíčenie alebo krém, čistiaci gél s foreom, tonikum, sérum a krém (očný a nočný)

@biba_18 koľko minút máš na gua sha?alebo teda koľko opakovaní?

biba_18
•
27. sep 2026
@anonym_autor

@biba_18 koľko minút máš na gua sha?alebo teda koľko opakovaní?

@anonym_autor neviem koľko minút, ale každú časť mám 10-20 opakovaní, podľa toho ako sa ponáhľam…

anonym_0a060b
•
27. sep 2026
@anonym_b2e61c

nastav si ju podla seba hlavne, co tu bude vyhovovat a skusaj. Hlavne neprehanaj to s produktami, lebo ti uchaju plet.

@anonym_b2e61c Keby len to. Ale to je dnes veľmi "nepopulárny " názor, väčšina žien si myslí, že čím viac gebuzin na seba napatlaju každý deň, tým lepšia "skincare "(na to slovo som alergická), a viac sa o seba akože starajú.

anonym_35f300
•
28. sep 2026

@anonym_autor ahoj, jasné, že si to každý musí nastaviť sám, ja Ti napíšem čo používam teraz ja tiež som nevedela čo a ako, stále striedala, mám 35rokov, T zónu, viditeľné póry, na lícach a brade mierne akné, zároveň dosť citlivú pleť.. Rutinu večer mám teraz rovnakú, len večer ešte odličujem aj micelárkou, aj keď nie som namaľovaná, potom ide čistiaci gél..obe tieto veci mám biodermu sensibio, po vyčistení dávam pleťovú hmlu 345 dr. althea, potom sérum Anua 10+ azelaic acid, následne už len krém 345 tiež dr. Althea, raz, max 2x do tyzdna masku Medicube zero pore. Zatiaľ to mám takto nastavené a vidím, že ta pleť sa upokojuje, určite chcem vydržať aspoň 3mesiace a nič nemeniť, lebo toto je pre mňa najhoršie niečo vidím a hneď to chcem vyskúšať 🙂