icon

Ako skrotiť nepoddajné krepovité vlasy?

25. apr 2025

Ahojte, vedeli by ste odporučiť šampóny, kondicionéry atď. s čím máte dobré skúsenosti, na moje krepovité, nepoddajné, rozlietané vlasy? Niečo na uhladenie, skrotenie skôr a aby vlasy nezaťažovalo, inak mám hnedé vlasy nefarbené a také skôr jemne vlnité, zo spodu hlavy rovnejšie, vrch sa mi viac vlní a strašne mi reagujú na vlhkosť, mám tak stredne husté vlasy a také objemnejšie, hlavne keď si ich čerstvo ozmývam tak ich mám také "napučané", takže ich potrebujem viac uhladiť. Napr. Z Elseve na dlhé vlasy a Treseme s keratínom som mala vlasy úplne zaťažené a Garnier HairFood kakaové maslo celkom fajn, takže neviem presne čo mám vyhladávať a aké zložky sú pre moje vlasy najlepšie. Bolo by super keby konečne zistím, čo si mám vlastne kupovať 😃

Strana
z2
autor
25. apr 2025

Tú CGM metódu poznám

biba_18
25. apr 2025

lenže keratin neposilňuje vlas v jeho prirodzenej štruktúre, ale ho vyrovnáva tým, že ho obaľuje… zažehľovaním vlas ešte viac poškodzuješ. ak dávaš keratin opakovane, vlasy sa môžu javiť ako pekné hladké a lesklé, ale to je ako lak na nechtoch - proste len vrstva na vlase…

autor
25. apr 2025

Inak tiež máme dosť tvrdú vodu, keď som bola v zahraničí a zmývala som si tam vlasy (v citelne mäkkej vode) tak som mala normálne aj vlasy krajšie hladšie 😱

biba_18
25. apr 2025

áno, aj voda má vplyv. ak je to tak, tak raz za 2-3 týždne skús nejaký hlbokočistiaci šampón, pokiaľ vyslovene nechceš ísť do cgm
napr. malibu c https://www.notino.sk/malibu-c/hard-water-walln...
alebo https://www.notino.sk/malibu-c/un-do-goo-ciasti...
ten druhý mám a dávam za ním hydratačnú masku…

akvi
26. apr 2025

Autorka - proteinu v šampóne sa nemusíš vyhýbať, vlasy potrebujú aj proteín. Ale moja skúsenosť je, že drvivá väčšina drogerkovych šampónov má vždy nejaký proteín a ty, ak ho nepotrebuješ a potrebuješ hydratovať, tak žiadny z tých šampónov ti neurobí dobrú službu. Ja dávam proteín tak cca každé 6- te umytie, aj to nie vždy, proste už vidím, kedy treba. Kúp si hĺbkovo čistiaci šampón, kúp si hydratačnu masku a uvidíš rozdiel hneď.

simona20201309
26. apr 2025
@biba_18

@simona20201309 určite. čím viac ich žehlíš, tým sú viac ako slama, že?
nemusíš vyslovene robiť styling na kučeravé vlasy, je to otravné a podľa mňa časovo náročné, niekedy stačí nechať vlnky nech sa vlnia… pozri do skupiny cgm, tam je viac postupov ako na to…

@biba_18 ďakujem veľmi pekne 💛

autor
26. apr 2025

No práve som si kúpila šampón a kondicionér od Aussie Deep Hydration, čo myslíte? Sadne? 😱😬

akvi
26. apr 2025

Autorka - staci pozriet zlozenie a uz to, ze je tam SLS a hned na druhom mieste, uz to by bola pre mna stopka.. Existuje milion inych lepsich produktov. Staci fakt venovat chvilku casu a nemusela si minut peniaze a dufat v dobry vysledok. Akoze moze ti sadnut, nevravim, ze nie, nenasla som v nom nic dalsie vyslovene "zle" co sa tyka vysusovania a krepovatenia.. Ale za tu cenu si mohla ist fakt na istotu..

callisia
26. apr 2025

Aussie nepomôže. Tiež mám krepovite vlasy a ešte mi to zhoršil plus lupiny som z neho mala.

autor
26. apr 2025
@callisia

Aussie nepomôže. Tiež mám krepovite vlasy a ešte mi to zhoršil plus lupiny som z neho mala.

@callisia z tohto istého hydratačného?

autor
26. apr 2025
@akvi

Autorka - staci pozriet zlozenie a uz to, ze je tam SLS a hned na druhom mieste, uz to by bola pre mna stopka.. Existuje milion inych lepsich produktov. Staci fakt venovat chvilku casu a nemusela si minut peniaze a dufat v dobry vysledok. Akoze moze ti sadnut, nevravim, ze nie, nenasla som v nom nic dalsie vyslovene "zle" co sa tyka vysusovania a krepovatenia.. Ale za tu cenu si mohla ist fakt na istotu..

@akvi neviem čo také iné v drogérke by som vybrala, pozerala som po hydratačných a na tento som aj dobré recenzie čítala a mali ho zrovna aj v dobrej zlave, tak že vyskúšam, Aussie značku som ešte nemala. Ešte som videla aj nejakú novinku od Garnier práve na CGM metódu taký rad

callisia
27. apr 2025

Áno, z hydratačného.

michaelammka
27. apr 2025

Napíš mi ,ak chceš rada ti pošlem produkty za dostupné ceny .😇

urshullita6541
24. okt 2025

ja mám rada ružový matrix instacure z notina - nekrepovateju a nedreduju su pekne vyzivene a aj sa lepsie rozcesavaju

Strana
z2