Ako skrotiť pevné kučeravé vlasy u tínedžerky?

5. nov 2025

Ahojte, dcéra má 13 rokov a vlasy ma doslova neupravitelne. Kadernícky odporúčali kadečo, skúšame a nic. Vlasy si niekedy zehli, ale to je tiež boj, najhoršie sú tie vlasy tesne okolo tvare, to ani so ylzehkickou sa nedostanem k hlave. Prosím, ak máte skúsenosť, ako také vlasy skrotiť, alebo akú žehličku či sušič použiť, poraďte. Aj keď dáme produkty na kučery, tie vlasy hlavne v predu sú stále divoké. Dcéra je k tomu v kritickom veku, tak sa snažím pomôcť... Kaderníčka sa vyjadrila, že je to taký akoby černošský typ vlasov, kučeravé a tvrdé. Vlasy ma dlhé po pás. Vopred vďaka za rady

haley7897
5. nov 2025

@anonym_autor Co považuješ za "divoké " a " černošky typ"?
Kučeravé vlasy možno susit s difuzerom ak ne to nevyhnutné. Nikdy necesat na sucho. Atď . Ak su tvrdé, tak mozno preto, ze su suché? Pridaj aspoň foto vlasov, nech vieme o com sa bavíme...

0silvia0
5. nov 2025

@anonym_autor nemôže si dcéra vymyslieť nejaký styling s čelenkou, šatkou alebo také niečo vpredu?

janka_266
5. nov 2025

odkiaľ ste? odporúčam navštíviť salón, ktorý sa venuje čisto kučeravým vlasom, tam V8m poradia najlepšie, aj správny strih aj produkty a starostlivosť o vlasy

kofa77
5. nov 2025

podla mna zvyraznit struktrur kucier, nie rovnat. cize kondiconioner, maska-na kucerave vlasy, tie byvaju suche, takze nejaky gel, krem na zvyraznenie, cesat len zamokra, inak nie.
ja mam syna s takymi, nie cernosske, ale take tvrde ako polystyren, ma sampon na kucerave vlasy od milkshake a sprej a krem, nejak sa uz naucil s tym pracovat.

kofa77
5. nov 2025

a ak by bola pristupna, skratit, tak postupne vzadu, nie zarovno, tak po lopatky. lepsie sa upravuju aj lepsie vyzeraju, kedze dlhe su tazke a tak padnu.

doriiis
5. nov 2025

Mám prirodzene kučeravé vlasy od narodenia. Podľa obrázkov vyššie 3A. Moja dcéra tiež.Tu je pár mojich poznatkov.
1.Mat kučeravé a zároveň dlhé vlasy po pás je samovražda. To nevyceses, to nevyzivis. Tie vlasy sú suché, ťažké, je v nich teplo. Moja maximálna dĺžka je po lopatky. Keď už mám vlasy po lopatky, tak striham končeky. Dcéra tiež zistila, že v našom prípade platí, že kratšie vlasy = zdravšie vlasy a lepší pocit
2.Nikdy necesat na sucho. Ceseme sa, iba keď si vlasy umývame.
3.Oleje na vlasy, kondicionéri, masky na tvár su našimi kamarátmi a po každom umytí ich používame. Najlepšie sú oleje, ale občas im treba riadnu kúru. Žehlenim si len ničí vlasy s poškodzuje ich.
4.No a najdôležitejšie je, zmieriť sa s tým, že kto má takéto vlasy má večne ,, strapatý look".
Tie male vlasy okolo tváre neskrotis nijak, lebo nikdy nedorastu do dĺžky ako ostatné vlasy, že by si ich šupla pod čelenku alebo do copu. To patrí k týmto vlasom

biba_18
5. nov 2025

určite by som nežehlila, keratin a podobné nezmysly ... ak chce vlasy okolo tváre dostať pod kontrolu odporúčam nejaký vosk alebo pastu... a ten salon na kučeravé vlasy je výborný nápad - určite odporúčam curly lab v bratislave - si urobte výlet na víkend, robia aj v sobotu - potom sa prejdete po pamiatkach, určite budete spokojné obe... tam jej urobia vhodný účes, poradia, nemusíš nič kupovať aj keď ti odporučia veci, proste len nech dieťa vidí že to ide mať mať pekné vlasy aj keď sú kučeravé ...

anonym_1fd12e
5. nov 2025

Ja od zakladnej pouzivam na tieto vlasy nasledovny postup. Vlasy si umyjem, rozcesem, vyfenujem do sucha. Potom si dam vlasy so gumicky, rozdelim na polovice a kazdu polovicu natocim na ponozku ako na natacku. Na druhy den mam vlasy rovne a konce podtocene. Robim to kazdy vecer, aj ked si hlavu neumyvam, kedze moje vlasy reaguju na vlhkost a nevydrzia cely tyzden upravene. Mne vlasy staci umyvat 1x za tyzden. Hlavne nezehlit, nekulmovat.

barka1
5. nov 2025

Je treba nastudovat metodu CGM, podla nej nakupit vhodné pripravky a naučit sa o kučeravé vlasy starat.