icon

Ako správne umývať vlasy pre dokonalý výsledok?

evita15678
2. feb 2025

Je tu nejaká odborníčka ktorá by mi vedela poradiť? Vždy som si umývala vlásky tak že som si dala šampón do dlane, a hneď na hlavu a začala masírovať a peniť. No ževraj sa má šampón rozpenit v rukách a až potom dávať na vlasy. Aký je v tom rozdiel? Ďakujem za rady

januska12323
2. feb 2025

Keď budeš mať penu v rukách budeš menej namáhať vlasy

evita15678
autor
2. feb 2025

@januska12323 takže som to prakticky celý čas robila zle? Nikdy som to neriešila lebo som mávala krátke vlasy, no ako mi narástli chcem sa viac starať o ne

buberova
2. feb 2025

Žienky, ktoré sa vyznáte - máte pocit že toto spraví nejaký rozdiel v kvalite vlasov?

januska12323
2. feb 2025

Nepovedala by som, že zle až taký veľký rozdiel to nebude.

marcellka32
2. feb 2025

Šampón sa má zriedit v malom hrnčeku s vodou a tak dať na vlasy

tanyan
2. feb 2025

Rozdiel je podľa mňa iba v množstve minutého šampónu.

markusrasford
2. feb 2025

@marcellka32 tento recept máš od koho?

marcellka32
2. feb 2025

@markusrasford nič nezname, vhodné hlavne pri dlhých vlasoch, menej sa mastia....

Metóda pohára krok za krokom
Metóda pohára na umývanie vlasov je jednoduchá. Samozrejme, umývanie vlasov touto metódou môže na prvýkrát trvať trochu dlhšie. Je to preto, že musíte získať cit pre to, koľko šampónu treba zriediť, aby ste vytvorili dostatok peny na umytie vlasov
Do pohára alebo inej nádoby podľa vlastného výberu nalejte 80 ml vody a pridajte 1 až 3 polievkové lyžice šampónu. Množstvo šampónu závisí od typu kozmetického prípravku. Ak používate silný čistiaci šampón, stačí jedna polievková lyžica. Ak naopak používate jemný prípravok bez silných čistiacich látok, použite dve alebo tri polievkové lyžice. Množstvo zmesi potrebnej na umytie vlasov samozrejme závisí od ich dĺžky a hustoty.

Nádobu s vodou a šampónom uzavrite a pretrepte, kým sa nevytvorí pena.

Obsah pohára naneste na dobre navlhčené vlasy. Pracujte najmä na miestach, ktoré sa najrýchlejšie mastia, ako sú spánky, vrch hlavy a zátylok.

Penu dôkladne vmasírujte, aby mala možnosť rozpustiť kožný maz, nečistoty a zvyšky prípravku.

Vlasy dôkladne opláchnite a postup zopakujte, potom prejdite na štandardnú starostlivosť o vlasy (použitie masky alebo kondicionéra).

rozculena
2. feb 2025

bože,to robíte vedu ešte aj z umývania vlasov 🙄