Ako účinne riešiť aknóznu pleť?
Dobrý večer,prišla som sa poradiť už dlhšie bojujem s akoznou pleťou vyskúšala som aj kožnu ale stále nič kupujem si stále novinky na plet ako cerave cisfiaci gel a kopec takycj roduktov z Dm dnes som si kúpila cistiaci gel značka mixa z dm mate sním skúsenosti?alebo mi viete poradiť niečo na akne ?robia sa mi také boľavé biele pupanky po ktorých ostane vytazka alebo znak aj pol roka
Prípravky z lekárne, napr. Vichy Normaderm. Zdravá životospráva, pitný režim, žiadne mliečne výrobky (len zakysane), žiadny pridaný cukor.., vitamín E.
@babenka0908 A okrem cistiaceho gelu, co este davas na plet?
Dolezita je aj jemna exfoliacia a hydratacia (hydratacny krem rano, i vecer). Nezabudni aj na krem na opalovanie.
@babenka0908 skús použiť kozmetiku na citlivú pleť. Ja som mala celú radu od Avene na akneoznu a tak mi to dogabalo pleť, že som plakala. Vymenila sa Yves roche na citlivú a to ma zachránilo. Už druhý krát...
@babenka0908 skus značku Acnemy tiež v dm . Akurát včera mi kamoška vravela ze jej veľmi pomáha.
@macka1996 a mala takého akne ako ja ?keďže kazde akne sú iné a nie na každé akne to iste pomáha ale ďakujem za radu vyskúšam 🥰
@babenka0908 A okrem cistiaceho gelu, co este davas na plet?
Dolezita je aj jemna exfoliacia a hydratacia (hydratacny krem rano, i vecer). Nezabudni aj na krem na opalovanie.
@veselo_neveselo okrem cistiacich gélov nič krémy mi to zhoršujú aj sera
@babenka0908 krémy pleť nezhorsuju, práve naopak a sú veľmi potrebné ako aj SPF,akurát treba používať správny pre svoj typ pleti,ktorý sadne. Len čistiaci gél je strasne malo a pri problematickej pleti nestačí a pokial je aj ten gel urceny na problematicku plet, prave tie zvyknu mat zlozky,ktore ciastocne aj mozu vysusovat plet. Práve aj to môže byť problém - keď sa pleť nehydratuje, mastí sa ešte viac,lebo pleť si takto "kompenzuje" nedostatok hydratacie a s mazom sa tvorí aj viac vyrážok a takto to ide v jednom kruhu dookola. Cele to chce len správnu rutinu.
@babenka0908 nehovoriac o tom,že pleť môže byť aj výsledok životosprávy (stres, strava a pod.). A podla toho co píšeš aj často menis kozmetiku, čo tiež nie je dobré pre pleť, keďže neustále si musí zvykať na nieco nové...
@babenka0908 v drogérii roky nič nekupujem iba korejsku kozmetiku a je najlepšia z najlepších, akne už nemám ale myslím si ze by to stalo za pokus
@babenka0908 v drogérii roky nič nekupujem iba korejsku kozmetiku a je najlepšia z najlepších, akne už nemám ale myslím si ze by to stalo za pokus
@simona19871216 akú korejsku používate ?q malý ste také akne ako ja ?
Pozri si na instagrame Karolina Baumgartner, je to dermatologicka a ja pouzivam kozmeticku sadu ACNE od znacky Mádara a som velmi spokojna.
@babenka0908 S tymto by som sa zverila do ruk skusenej kozmeticke. Kamoske velmi pomohla kozmeticka. Chce to viac sedeni,ale stale je to dobra investicia do seba a aj lacnejsia ako halabala skusat rozne pripravky.
@babenka0908 na ksisters je toho až až treba si nájsť to svoje ale všetkými 20timi odporúčam anua Toner na tvár Rice 70 Glow Milky a sú tam super značky ako cosrx, purito, beauty of joseon atď ale ten ryžový Toner je skvelý ani ku kozmetičke netreba chodiť, ja ostávam verná jedine Kórei 😊
@babenka0908 a aby som nezabudla mojej dcére to pomohlo aj látkové ryžové masky sú super aj všetky ostatné len si vybrať 🙂
@babenka0908 áno vyzerá ze hej ..ja mam tiež takéto ako ty a ona a ja mame podobnú pleť..niekedy lepšie niekedy horšie...momentálne mám menzes co sa mi nevedel spustiť tak mam hroznú pleť...len môj problém je aj vytlačanie ... tiež máš asi aj ty fľaky Po akné nie ? ja hej a to acnemy ze až stahuje fľaky po akné
@babenka0908 áno vyzerá ze hej ..ja mam tiež takéto ako ty a ona a ja mame podobnú pleť..niekedy lepšie niekedy horšie...momentálne mám menzes co sa mi nevedel spustiť tak mam hroznú pleť...len môj problém je aj vytlačanie ... tiež máš asi aj ty fľaky Po akné nie ? ja hej a to acnemy ze až stahuje fľaky po akné
@macka1996 tiež to tak mam niekedy hroznú niekedy v pohode tiež pred menzesom aj po a áno mam aj flaky
Prípravky z lekárne, napr. Vichy Normaderm. Zdravá životospráva, pitný režim, žiadne mliečne výrobky (len zakysane), žiadny pridaný cukor.., vitamín E.
@anonym_399994 vplyv mlieka a stravy iba u niekoho a čiastočne môže zodpovedať za zhoršenie akné, tu písala dermatologička o tom dobrý článok, ako to je https://dermablog.cz/1672/myty-o-akne/
Kožná ti nedala Skinoren alebo adapalene?
@babenka0908 ja osobne som nikdy akné nemala, ale dnes som zhodou okolností čítala článok o produkte na akné, volá sa Levandulová hydrolina. Veď vyskúšať môžeš, možno bude vhodná aj pre teba.
@babenka0908 zihlavovy čaj, denne mne veeeelmi pomohlo. Jemný čistiaci gél, poriadne večer umyť s jemnou kefkou tvár. Na to si dávam serum retinol, niacinamid lebo mám fľaky od slnka. Okrem toho sérum ešte zinok, už sa nedá kúpiť. A serum sAHA a BHA kyselinou. Na to buď 2 kvapky cajovnikoveho oleja alebo krém s čajovnikom. Mám mastnú pleť.
@babenka0908 zameraj sa na stravu možno ti niečo nerobí dobre zvnútra
Ak ti nesadla 1 vec u koznej, vyskusali ste druhu, tretiu, stvrtu? Takto od buka do buka skusat kozmetiku mi nepride rozumne
@macka1996 tiež to tak mam niekedy hroznú niekedy v pohode tiež pred menzesom aj po a áno mam aj flaky
@babenka0908 dcéra 16r.mala presne takéto na komplet celom chrbte... kožná jej dala 3 veci. Prvé na tie hnisavé,druhé na tie obyčajné a to tretie už po zahojení na fľaky,ktoré jej ostali. Nepamätám názvy,ale všetko BIODERMA z lekárne. Jedno bolo Sébium sensitive. Zmeňte kožnú. Za 3 týždne krásne preliečené. A už sa nevrátilo.
@babenka0908 dcéra 16r.mala presne takéto na komplet celom chrbte... kožná jej dala 3 veci. Prvé na tie hnisavé,druhé na tie obyčajné a to tretie už po zahojení na fľaky,ktoré jej ostali. Nepamätám názvy,ale všetko BIODERMA z lekárne. Jedno bolo Sébium sensitive. Zmeňte kožnú. Za 3 týždne krásne preliečené. A už sa nevrátilo.
@nominka86 a ešte skinokrem predpísala,to bol ten prvý produkt na tie hnisavé.
Mne pomáha cutishelp na akné, najlepší krém na problematickú pleť pre mňa. Ten mi dokázal ako tak udržiavať pleť, ale to nestačilo úplne stále som mala krupicove akné, iné ako ty @babenka0908, ale za pokus by to stálo, na alze ho majú najlacnejší, ale predávajú ho aj v lekárni, nie v každej je dostupný, ale dá sa aj objednať do lekárne.. A po novom som.si kúpila v lekárni sìrove mydlo a v kombinácii s tým cutishelp akné po.krupici takmer ani stopy.. Síce mi smrdí tvár, ale pre krásu sa trpí 🤣 To sìrove mydlo.dost zapácha a ten Cutis je konopný krém, čiže tiež nevonia zrovna po fialkach, ale moja pleť je teraz pekná by sa dalo.povedat. A na noc používam masku kórejskú Medicube, ktorá mi krásne hydratuje pleť.

@babenka0908 skus značku Acnemy tiež v dm . Akurát včera mi kamoška vravela ze jej veľmi pomáha.