icon

Ako účinne získať opálenie bez trávenia času na slnku?

30. jún 2025

Ahojte, ja mám každý rok problém že jediná zostanem celé leto bledá. Je pravda že nechodím často na slnko hlavne tak v strede dňa pretože mi to nerobí dobre, ale aj tak si myslím že za tú dobu čo som na slnku by som sa mala opáliť aspoň trochu ale ja som stále bledá😀. Ja chodievam každý deň von len teda od tej cca11 do 3 som väcsinou niekde doma ak sú vysoke teploty. Prekáža mi to pretože už sa ma to nonstop stále niekto pýta či som zavretá len doma alebo čo. Tak ja neviem neexistuje nejaký dobrý samoopalovsk čo naozaj funguje a nie je škodlivý? Alebo poprípade niečo iné čo vám pomohlo

Strana
z2
maca1984
30. jún 2025

Ak chceš byť opálená kvôli sprostým komentárom prečo si biela- vykašli sa na to.

viestta
30. jún 2025

Celkom pekne ma opali aj ked som na slnku len od stvrtej do siestej pri polievani zahrady. Aj to nie kazdy den.

biba_18
30. jún 2025

tak samoopalovák taký klasický by som neodporúčala - to treba vedieť nanášať a na svetlunkej pokožke to vyzerá otrasne - ale sú telové mlieka s pozvoľným opálením - napr. nivea q10 firming+bronze… proste nejaké tónovacie mlieko ktoré “opáli” postupne pozvolne…

nikoletta1712
30. jún 2025

Ja užívam od marca betakarotén, olej na krajšie opálenie a som prekrásne hnedá…

petamich
30. jún 2025

No niekto je skratka taky fototyp, ze nech robis co robis...moji surodenci su tie typy, sme druhy tyzden na dovolenke pri mori, moje dieta a manzel ako cokolada bez toho, aby sa snazili a sestra a brat biely ako stena, akurat chrbat cerveny ako rak a to hraju beach volejbal a co ja viem co 😬

biba_18
30. jún 2025
@nikoletta1712

@nikoletta1712 ak by si mala bledú pokožku čo sa neopáli alebo sa spečie do červena, mohla by si jesť betakarotén na tony…

hopatko
30. jún 2025

Ja ti poviem, ze podla mna krasna neopalena pokozka je znakom zdravia a uvedomelosti 🙂 ja sa len kuknem na dovolenke na slnko a hned som hneda ako keby som stravila hodiny vypekanim, mam proste taky pigment, a to sa vekom slnku naozaj cielene vyhybam. Zdravie je prvorade a najdolezitejsie, aj s krasnou bielou pokozkou.

cukroska
30. jún 2025

Nie každého dobe a rýchlo chytá.Tiež nie som ten typ čo prejde po slnku a je krásne opálený 🙈
Tento rok som aj ja biela, hlavne nohy ako vápno 😂😂
Mne dekolt,ruky chrbát hneď, ale brucho, nohy katastrofa.
Muž stačí pol hodinu ležať na slnku a je pekne opálený.
Kašli na iných..nie každý sa opaluje.

cukroska
30. jún 2025
@nikoletta1712

@nikoletta1712 Záleží od pigmentu.Mňa veľmi zle a to som vždy zvykla brať betakarotén,mrkvový džús som si kupovala a nič extra. Trochu bolo lepšie keď som išla pred letom, dovolenkou do solárka. Ale už nechodím.

maca1984
30. jún 2025

Ja som tmavokožec, mňa rýchlo opáli a do hneda a to aj nie cielene, že bych ležala a opalovala sa.
Jedine nohy, resp.od kolien dole sa mi horšie opalujú, a to si ja každý rok kúpim nejaký " urýchlovák ".
Nech nechodím ako blbeček že od kolien hore som " černoch " a nižšie vápenka.
Áno, je to bez faktoru.
Ale neopalujem tie nohy kvôli niekomu..

hopatko
30. jún 2025

A teda este aby som ti aj poradila, skus samoopalovacie kvapky, maju aj v DMke napriklad, pridas par kvapiek do teloveho mlieka ake pouzivas, a postupne ziskas zdravy opaleny nadych.

maranco
30. jún 2025

V minulosti bola v Európe bledá pokožka znakom vyššieho spoločenského postavenia, človek nemusel makať vonku na poli na slnku ako nižšie vrstvy.

Ak by sme boli prirodzene tmavý, tak by sme chceli byť biely.

Všimol som si to na dovolenke, prekladačom som prekladal text na drogérii v hoteli aby som vedel rozoznať čo je šampón a čo sprcháč. No a podnadpis bol že sprcháč je s bieliacim účinkom 🙂
Vonku 35°C ja v tričku a kraťasoch a domáci dlhé nohavice, dlhé rukávy, občas mikina s kapucou cez hlavu, alebo rukavice bez prstov len aby ich Slnko neopálilo.

simsalabim
30. jún 2025
@biba_18

@nikoletta1712 ak by si mala bledú pokožku čo sa neopáli alebo sa spečie do červena, mohla by si jesť betakarotén na tony…

@biba_18 presne. Mna opali minimalne a to betakaroten uzivam od aprila na radu kozneho (po slnecnej alergii). A slnku sa v case obeda vyhybam.

mk1111111111
30. jún 2025

Treba Ti k moru a uvidis ten rozdiel. Aspon 2x

elevuele
30. jún 2025

Ja sa vôbec neopalujem a som biela ako stena. Na blbe reči odpovedám, že nechcem rakovinu kože.

biba_18
30. jún 2025
@elevuele

Ja sa vôbec neopalujem a som biela ako stena. Na blbe reči odpovedám, že nechcem rakovinu kože.

@elevuele to že nie si opálená to nezaručí - a nie každý opáleny sa cielene opaľuje…

nevenka
30. jún 2025
@viestta

Celkom pekne ma opali aj ked som na slnku len od stvrtej do siestej pri polievani zahrady. Aj to nie kazdy den.

@viestta ale to si Ty, mojej svokre staci, ze robi, co Ty, beha po zahrade z rana a poobede, podvecer a nohy ma ako od mora, keby sa tam opekala 2 tyzdne cely den a ja mozem robit to iste a nohy mam stale blede. Aspon ruky, chrbat kusok, ale nohy nic...🤪

nevenka
30. jún 2025
@mk1111111111

Treba Ti k moru a uvidis ten rozdiel. Aspon 2x

@mk1111111111 nie je pravda

viestta
30. jún 2025
@nevenka

@viestta ale to si Ty, mojej svokre staci, ze robi, co Ty, beha po zahrade z rana a poobede, podvecer a nohy ma ako od mora, keby sa tam opekala 2 tyzdne cely den a ja mozem robit to iste a nohy mam stale blede. Aspon ruky, chrbat kusok, ale nohy nic...🤪

@nevenka pytala sa na nieco ine co nam pomohlo. Mne pomaha toto. Vypekanie na slnku neznasam. A nohy mam blede aj ja. No a? Nepotrebujem byt obhoreta ako zabudnuta topinka.

merrysa
30. jún 2025

Ja som bledá ako stena aj v lete. Mne po 2 týždňoch pri mori (celé dni vonku) nikto neveril, že som bola na dovolenke 😀😀 niekto sa môže aj na hlavu postaviť a má smolu, niekto prejde 10 minút po ulici a je krásne hnedý ako po dovolenke 🤷

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
30. jún 2025
@nevenka

@mk1111111111 nie je pravda

@nevenka kazdy to ma inak

autor
30. jún 2025
@merrysa

Ja som bledá ako stena aj v lete. Mne po 2 týždňoch pri mori (celé dni vonku) nikto neveril, že som bola na dovolenke 😀😀 niekto sa môže aj na hlavu postaviť a má smolu, niekto prejde 10 minút po ulici a je krásne hnedý ako po dovolenke 🤷

@merrysa presne to aj ja 😅

autor
30. jún 2025
@maca1984

Ak chceš byť opálená kvôli sprostým komentárom prečo si biela- vykašli sa na to.

@maca1984 nie tak ale mne sa to celkovo viac páči na mne dodáva mi to viac sebavedomia, pamätam si že keď som bola ešte menšia zo bola cez leto vždy krásne opálená a to teraz nehovorím že chcem byť ako niektore úplne hnedé len taký nádych aby som nevyzerala ako chodiaca mrtvola

maca1984
30. jún 2025

Ak tu odporučím môj " urýchlovák", zožerú ma tu 😁
Ďakujem, neprosím.
Pohĺadaj ak ti treba ozaj..

hopatko
30. jún 2025
@maca1984

Ak tu odporučím môj " urýchlovák", zožerú ma tu 😁
Ďakujem, neprosím.
Pohĺadaj ak ti treba ozaj..

@maca1984 nikto ta nezozerie, uchranime ta 😁 myslis tie masla? Bio bronz? A davas pod to alebo navrch aj SPF? Ak nie, prezijem to, len ma to uprimne zaujima.

maca1984
30. jún 2025
@hopatko

@maca1984 nikto ta nezozerie, uchranime ta 😁 myslis tie masla? Bio bronz? A davas pod to alebo navrch aj SPF? Ak nie, prezijem to, len ma to uprimne zaujima.

@hopatko 🤣 takých už bolo.
Vždy som ostala sama, tá " drbnutá " 😁
Nemyslím biobronz zrovna, ale áno, tiež je to bez spf.
A nie, nedávam si nič pred ani po

slavomira236
30. jún 2025
@maca1984

@hopatko 🤣 takých už bolo.
Vždy som ostala sama, tá " drbnutá " 😁
Nemyslím biobronz zrovna, ale áno, tiež je to bez spf.
A nie, nedávam si nič pred ani po

Bravcova mast?
@maca1984

maca1984
30. jún 2025
@slavomira236

Bravcova mast?
@maca1984

@slavomira236 nie 🤣🤣

nikoletta1712
30. jún 2025
@biba_18

@biba_18 Chvalabohu, mám perfektný pigment, takže biela nebývam v lete…

Strana
z2