icon

Ako vybrať prírodný šampón a kondicionér pre 9 ročné dieťa?

25. sep 2026

Ahojte,
viete prosím poradiť šampón aj kondicionér pre 9-ročnú dcéru, má stredne husté vlasy a doma máme veľmi tvrdú vodu. Niečo čo bude aj pekne voňať a keby to mohlo byť aj prírodnejšie, ak vôbec niečo také je 😂
Vďaka.

2691
•
25. sep 2026

@anonym_autor dieťaťu by som dávala "obyčajný" šampón a bez kondicionera.
Po umytí oplachni vlasy 0,5 do octu na 1 l vody.
Dobre sa rozcesu.

katkazatka
•
25. sep 2026

dietatu staci obycajny sampon. Kondicioner iba ak sa neda rozcesat. Ziaden ocot, ani 100rocne babske recepty. Co si predstvujes pod pojmom prirodny? prirodne je to, co si sama vyrobis z plodov prirody. Nie peniva chemikalia, ktora vydrzi 4 roky a ma 0,00001 percenta zihlavy, alebo kamilky.

akvi
•
25. sep 2026

@anonym_autor kup klasicky detsky sampon bez SLS s minimalistickym zlozenim. Napriklad klasika dm-kovy babylove. Kondicioner akykolvek, co mas doma, ak treba na rozcesavanie, ten ide len na vlasy, nie na pokozku hlavy. A ak mate tvrdu vodu, tak octovy oplach je fajn, ale pri dietati by som sa dost bala, aby si nefrkla do oci. Ja si robim pravidelne octovy oplach a uz som si veru frkla a neprajem nikomu.. 😅 Ak nechces ten oplach, tak kup hlbkovo cistiaci sampon a pouzi raz za cas.

2691
•
25. sep 2026
@katkazatka

dietatu staci obycajny sampon. Kondicioner iba ak sa neda rozcesat. Ziaden ocot, ani 100rocne babske recepty. Co si predstvujes pod pojmom prirodny? prirodne je to, co si sama vyrobis z plodov prirody. Nie peniva chemikalia, ktora vydrzi 4 roky a ma 0,00001 percenta zihlavy, alebo kamilky.

@katkazatka ako si vyrabas prírodný šampón?

katkazatka
•
25. sep 2026
@2691

@katkazatka ako si vyrabas prírodný šampón?

@2691 No práveže nijako, pretože je to hlúposť. Neviem prečo sa ľudia dotazujú prírodných šampónov, keď všetko je chemikália.

2691
•
25. sep 2026
@katkazatka

@2691 No práveže nijako, pretože je to hlúposť. Neviem prečo sa ľudia dotazujú prírodných šampónov, keď všetko je chemikália.

@katkazatka veď práve ten ocot slúži na neutralizaciu tých penivych, umelých šampónov.

katkazatka
•
25. sep 2026
@2691

@katkazatka veď práve ten ocot slúži na neutralizaciu tých penivych, umelých šampónov.

@2691 ocot je kyselina, vysusi jej vlasy. Nie je to ziadny neutralizator. A este bude pred spoluziackami smrdiet po octe jak stara babka. Uz nie je 20. storocie, aby sme si museli pomahat domacimi babskymi receprami, lebo v obchodoch nic nebolo.

akvi
•
26. sep 2026
@katkazatka

@2691 ocot je kyselina, vysusi jej vlasy. Nie je to ziadny neutralizator. A este bude pred spoluziackami smrdiet po octe jak stara babka. Uz nie je 20. storocie, aby sme si museli pomahat domacimi babskymi receprami, lebo v obchodoch nic nebolo.

@katkazatka si niečo naštuduj o tom. Ocot pomáha odstraňovať nánosy z tvrdej vody. Tiež má exfoliacne účinky na pokožku. A uzatvára kutikulu vlasu, takže sú hladšie a lesklejsie. Stoji zlomok peňazí, ako drahé kúry na vlasy. A smrad? Vidno, že si to nikdy nevyskúšala.

katkazatka
•
26. sep 2026
@akvi

@katkazatka si niečo naštuduj o tom. Ocot pomáha odstraňovať nánosy z tvrdej vody. Tiež má exfoliacne účinky na pokožku. A uzatvára kutikulu vlasu, takže sú hladšie a lesklejsie. Stoji zlomok peňazí, ako drahé kúry na vlasy. A smrad? Vidno, že si to nikdy nevyskúšala.

@akvi 9 rocne dieta nepotrebuje exfoliovat. Potrebuje normalny jemny sampon.

2691
•
26. sep 2026
@katkazatka

@katkazatka ocot vôbec nevysusuje vlasy.
Po opláchnutí octovou vodou sú vlasy ľahko rozcesatelne a po octe vôbec nevonaju.
Sú pekné lesklé .Nie všetko, čo sa používalo kedysi musí byť zlé.Naopak, je to lacná a prírodná alternatíva.

2691
•
26. sep 2026
@katkazatka

@katkazatka bolo toho dosť a v inej (kontrolovanej) kvalite. Teraz je to veľakrát čistá chémia s obsahom zakázaných látok.
Stačí si pozrieť zoznam kozmetických tovarov, ktoré sa sťahujú z trhu.