Ako vyliečiť rozštiepený necht bez gelových nechtov?
Ahojte, nemáte niektorá skúsenosť? Pred pár rokmi som si dala prvykrát gekove nechty kvoli tomu, že sa mi rozštiepil necht. Myslela som si že za pár mesiacov vyrastie a bude ok. Teraz mi gelovy nech odpadol prvykrát za ten čas a pozerám, že vôbec sa to nedalo dokopy. Neviete čo by pomohlo?

To sa ti uz dokopy neda. Mne takto praskol necht na nihe a neda sa toho zbavit.
Áno, gélové to ešte len zhoršili. Proste ho nechaj oddýchnuť, odstrihnúť pokiaľ sa dá,aby sa nezachytaval a natierať olejčekom,od olivového po kokosový.
@anonym_autor ved mas pekne ruky aj nechty. Pestuj si svoje prirodzene nechty, nelakuj a najma nic na ne nelep. Vsetko potrebuje dychat a poskodenia/rany sa najlepsie hoja na vzduchu.
Mala si nejaký úraz? Podľa mňa je poškodený koren nechtu a nechet sa takto stiepi. Ak dáš gélové nechty, to len zakryje problém. Nechet bude rásť stále taky istý, uz sa to nezmeni
Mala si nejaký úraz? Podľa mňa je poškodený koren nechtu a nechet sa takto stiepi. Ak dáš gélové nechty, to len zakryje problém. Nechet bude rásť stále taky istý, uz sa to nezmeni
@lasona práveže neviem o tom že by som mala nejaky uraz, preto som si dala prvykrat spravit nechty lebo sa mi to všade zachytavalo, tak aby to vyrastlo a bude ok no a uz je to par rokov a ok nie je, no nevien co stym. Spravilo sa to vlastne asi z nicoho nic, predtym som si max nechty nalakovala
Gélové nechty preč a skúsiť tento regeneračný lak, ktorý aj spevňuje, kúpiš aj v Dr.Max za 4 eurá. Mala som podobný problém a pomohol.
@alyson29 tiež ti dlho vyrastal takto rozštiepeny necht?
Tu gél veľmi nepomôže. Môžeš vyskúšať ísť ku medicínskej pedikérke, tie sa špecializujú na problémy s nechtami a poškodenia nechtov, možno by ti vedela pomôcť 🙂
@alyson29 tiež ti dlho vyrastal takto rozštiepeny necht?
@anonym_autor asi 3/4 roka, než som ho dala dokopy s tým regeneračným lakom. Robím sebe a rodine/známym gélové nechty doma (nemám kurzy, mám to len ako hobby po nepríjemnej skúsenosti s nechtárkou), tiež som už skúšala kadečo, dokonca bol problém udržať na tom nechte gél (u mňa to bol prostrednicek), používala som také vložky na spevnenie, aby sa viac neštiepil a aspoň chvíľu necht držal s ostatnými, tak aj to pomohlo. Nakoniec som ich dala dole a skúsila ten lak, odvtedy s tým nemám problém, opäť som začala nechty nosiť, akurát ich ešte pod gélom spevňujem tvrdnúcim podkladom (od vtedy našťastie nič 🙏🏻). Ono je to dosť individuálne, z čoho to štiepenie môže byť, ako dlho ho máš, u mňa to boli oslabené nechty, chodila som k nechtárke, než som si ich začala robiť sama a na komplet mi s brúskou všade spílila Apex (lôžko nechtové) 😣😣 od vtedy som mala extrémne krehké nechty a vtedy sa mi naštiepil aj ten jeden. Nakoniec som si pomohla svojpomocne.
@anonym_autor mate problem s pečenovou krvou. Treba zmeniť stravovanie zameranim sa na žlcnik a pečen.
@anonym_autor mate problem s pečenovou krvou. Treba zmeniť stravovanie zameranim sa na žlcnik a pečen.
@michalko71 pečeňove testy mam ok, akú stravy odporúčaš?
@anonym_autor asi 3/4 roka, než som ho dala dokopy s tým regeneračným lakom. Robím sebe a rodine/známym gélové nechty doma (nemám kurzy, mám to len ako hobby po nepríjemnej skúsenosti s nechtárkou), tiež som už skúšala kadečo, dokonca bol problém udržať na tom nechte gél (u mňa to bol prostrednicek), používala som také vložky na spevnenie, aby sa viac neštiepil a aspoň chvíľu necht držal s ostatnými, tak aj to pomohlo. Nakoniec som ich dala dole a skúsila ten lak, odvtedy s tým nemám problém, opäť som začala nechty nosiť, akurát ich ešte pod gélom spevňujem tvrdnúcim podkladom (od vtedy našťastie nič 🙏🏻). Ono je to dosť individuálne, z čoho to štiepenie môže byť, ako dlho ho máš, u mňa to boli oslabené nechty, chodila som k nechtárke, než som si ich začala robiť sama a na komplet mi s brúskou všade spílila Apex (lôžko nechtové) 😣😣 od vtedy som mala extrémne krehké nechty a vtedy sa mi naštiepil aj ten jeden. Nakoniec som si pomohla svojpomocne.
@alyson29 ja som predtým nechty vôbec nemala. Práve kvoli tomu nechtu som si ich dala, lebo sa mi to vsade zachytava. Tiež to mám na prostredniku, ako píšeš. Este som to poslala kožnemu tak uvidim čo napíše. Oni to vyzera že do polky je ten nech ok aj ked ryha je taka vyraznejšia ale od polky hore to je rozpolené, neviem či oslabene tiez tym brúsenim nechtov alebo čo🤷♀️
@michalko71 pečeňove testy mam ok, akú stravy odporúčaš?
@anonym_autor to že su testy dobre, neznamena, že pečen funguje. V auguste bola pečeň zrovna najviac namahana a ten kto ma s nou problemy, sa to najviac teraz prejavuje. Treba odľahcit stravu od živocisnych bielkovin, zaradiť ľahku varenu stravu, hlavne teplne spracovanu zeleninu, fermentovanu zeleninu, polievky rano. A primerany pohyb.

Myslím, ze gelove nechty to ešte zhoršia.