Ako zistiť, či kozmetika spôsobuje upchávanie pórov?
Ahojte viete poradit ako zistiť na produktoch doma či upchavaju póry a spôsobujú fungálne akné ?
Tým, že ju vyskúšaš? A snáď vidíš, či sa ti robí nové akné.
@anonym_ba22bb myslea som skôr aké zložky v nich hľadať, ktoré upchavaju póry. Zas potrebuje byť niekto múdry silou mocou 😆
Chatgpt ti poradí, je toho dosť
@anonym_ba22bb myslea som skôr aké zložky v nich hľadať, ktoré upchavaju póry. Zas potrebuje byť niekto múdry silou mocou 😆
@anonym_autor niekto áno, ale ty to nie si, keď sa nedokážeš vyjadriť normálne na prvú 🙂
@anonym_autor neviem ktoré zložky konkrétne upchávajú póry ale predpokladám že sú to oleje, silikóny, masla pokiaľ sú vo veľkých množstvách na väčších plochách?
Skôr ale tiež sledujem zložky tie opačne:D kys salyciova a niacinamid, vitamín A a E atď
https://www.cosdna.com/eng/product.php tu si napíš produkt a vyhodnotenie vidíš podľa bodov, čím vyšší bod, tým horšie
na lakrem.sk si tiež vieš vyhľadať produkt a jednotlivé zložky sú tam vysvetlené 🙂
na lakrem.sk si tiež vieš vyhľadať produkt a jednotlivé zložky sú tam vysvetlené 🙂
@anonym_6ba2b1
@lindous ďakujem ! Také niečo som hľadala
Nooo ja neodporúčam sa riadiť týmito komedogénnymi a nekomedogénnymi zložkami. Napr.vazelína všade vychádza ako komedogénna, pričom opakovanými testami sa toto nikdy nepotvrdilo. Taktiež kokosový olej. Tieto testy na komedogénne zložky sa robili veľmi dávno a testovali to primárne na zajačích uškách, ktoré sú oveľa citlivejšie ako naša koža. Taktže na čo mohlo to zajačie ucho zle reagovať neznamená, že sa tak daná zložka správa na našej koži.
Navyše, formulácia produktui je všetko - ak je dobre naformulovaný produkt aj látka, ktorá by mala potenciál upchávať póry zrazu nemusí 🙂
Vychádza z toho jediné a skúšať produkty sama na sebe. Každá pleť je individuálna a čo upcháva póry jednému, nemusí druhému. A možno týmto extrémnym sledovaním zložiek nevyskúšaš veľmi dobré produkty, ktoré by ti mohli sadnúť 🙂

Tým, že ju vyskúšaš? A snáď vidíš, či sa ti robí nové akné.