icon

Ako zjemniť pigmentovú škvrnu na čele?

lanka999
4. máj 2025

ahojte mate nejake recepty ako odstranit alebo aspon zjemnit viditelnost pigmentovej skvrny? Mam ju na cele, 2x som sa skusala chvilu opalovat hned ju vidno ale to ja mam taky pigment ze sa prejdem, noa hnednem. V lete pouzivam spf 50, opalujem sa posledne roky minimalne, ale neda sa tomu uplne vyhnut hlavne v tychto mesiacoch, dik za rady.

stellarstar
4. máj 2025

Ja to teraz tiež riešim, že spf po celý rok, nielen v lete, v lete 50 a v zime 30. Ďalej niekomu pomhaa vit C ( krem ma tvár ) a niacinamid. Ja teraz idem kupovať nový krem na tvar a telo proti pigmentom tak uvidim aký bude

sabinami
4. máj 2025

@lanka999 najúčinnejšie je dat si ju normálne odstrániť a je pokoj 😊

lanka999
autor
4. máj 2025
@sabinami

@lanka999 najúčinnejšie je dat si ju normálne odstrániť a je pokoj 😊

@sabinami ale kde, kolko to stoji?

sabinami
4. máj 2025
@lanka999

@sabinami ale kde, kolko to stoji?

@lanka999 no neviem odkiaľ si ale všade sú sukromne kliniky patrí to väčšinou pod plastickú chirurgiu alebo treba ísť ku kožnej s tým ze to chceš odstrániť ona ti už niekoho odporúča a cenovo je to tiež rôzne podľa toho kde, stačí pogoogliť

julovka8
Autor odpoveď zmazal
kiki68
4. máj 2025

IPL na to a doslova to vygumuju

nikpa
4. máj 2025

@lanka999 spf treba používať denne, bez ohľadu na ročné obdobie. Ja používam stále 50ku. Pigmentové škvrny nemám zo slnka žiadne.

stellarstar
4. máj 2025
@kiki68

@kiki68 to fakt? 😲 idem na to 🙈

kiki68
4. máj 2025
@stellarstar

@kiki68 to fakt? 😲 idem na to 🙈

@stellarstar ano, mne s IPL doslova vygumovali flak na nose, uz sa nevratil. Neverila som , ze to takto ide. Obi to vytiahne ten pigment. Len potom musis nosit vysoke SPF asi mesiac, aj keby nie je slnko

stellarstar
4. máj 2025
@kiki68

@stellarstar ano, mne s IPL doslova vygumovali flak na nose, uz sa nevratil. Neverila som , ze to takto ide. Obi to vytiahne ten pigment. Len potom musis nosit vysoke SPF asi mesiac, aj keby nie je slnko

@kiki68 super toto som nevedela, tak vyskúšam. Hej sfp mam 50ku doma

gladys_07
4. máj 2025
@kiki68

@kiki68 to vazne? Normalne domace IPLko?

eliska13
4. máj 2025
@kiki68

@kiki68 ja mám jednu na líci už dosť veľkú asi 1,5 cm dvaja dermatologovia v centre mi povedali, že to bude dočasne aj, keď sa budem natierať atď...že laser mi ju vytiahne z povrchu, ale znova vystúpi.Tak som na pochybách tiež by som sa toho rada zbavila.Zatial ju zarieram bledym dermacolom a na to makeup

veselo_neveselo
4. máj 2025

@lanka999 Nesmies ju vystavit slnku. Proste nesmies, ani chvilu. Zvykni si kazdy den dat na tvar spf hned rano, so sebou vzdy male balenie a natierat a natierat.
Na jesen si to daj olaserovat, ale budu to vyhodene peniaze pokial sa nebudes naozaj dosledne natierat spfkom, celorocne.

miramia
4. máj 2025

@lanka999 ja som si kúpila z Yves ročne na škvrny a za mesiac dva úplne zmizla, ale neviem či pomáha každému. A je to dosť drahé, ale natiera sa v úplne jemnučkej vrstve.

kiki68
4. máj 2025
@gladys_07

@kiki68 to vazne? Normalne domace IPLko?

@gladys_07 nie IPL na estetickej klinike, to doma nemas take pristroje ako na klinike.