icon

Ako zvládnuť tlak na dokonalý vzhľad v dnešnej dobe?

2. nov 2023

Ahojte, som žena viac pekná ako škaredá, viac pri tele ako by som chcela, ale šťastná v rodinnom živote, poviem vám ako je, už mám nervy z toho v akej dobe žijem v zmysle slova, že ma nebaví každý deň ladiť novy styling-ale robím to, lebo keď idem po meste mam pocit ze som na módnej prehliadke, nebaví ma každý deň si robiť make up, no robím to, aby som bola atraktívnejšie, pohybujem sa v spoločnosti mnohých ľudí musím byť reprezentatívna, no už mám pocit ze sa to až preháňa, všetko dokonalé tip top, som z toho v strese....viem ze niektoré ženy to až baví, aj ja rada kúpim nové pekne kúsky do šatníka, no mam pocit ze je to už "náboženstvo "...ja som najradšej doma v teplákoch nenamalovana a kopem si v záhra
de ....pociťujem to už ako stres ráno sa vychytat aby som bola ako z časopisu, deti škola skolka....uvedomujem si ze robím niečo nasilu, zle...no vidím ze keď sa upravím mam oveľa viac prác.prilezitosti, neviem nájsť takú strednú cestu.....ked vidím ako stačilo byť upravený pred napr. 20 timi rokmi a teraz, mám len ja taky pocit?

Strana
z2
katka700
2. nov 2023

Prepáč ale to len mne pripadá že sa sťažujes na systém ktorého existenciu sama podporujes? Čo keď tie kolegyne chodia do práce vystylovane lebo si tam ty vždy nahodená a dokonale zladena a keby nerobili to čo ty pripadali by si ako chudery? Si ako chlapček na ihrisku čo chce aby kolotoč išiel stále rýchlejšie a keď naberie rýchlosť tak chce zrazu vystúpiť.
Existuje objektívny tlak a nerealisticke predstavy ako má žena vyzerať však patriarchalna tyrania nikdy nespí a ťažko budeš konkurovať chlapom keď tráviš 10 percent času starostlivosťou o svoj keratín. Ale v svojej sociálnej bubline si pravidlá určujes sama a vieš trochu ovplyvniť ostatných. Trochu uber zo snahy alebo sa tvar super eko a zriad si monochromatický šatník kde jeden outfit vyzerá ako druhý. Rob čo ti vyhovuje nie to čo si myslíš že očakáva okolie.

Strana
z2