icon

Aký je najlepší odfarbovač na návrat k ryšavej?

20. máj 2026

Ahojte baby, máte skúsenosť s odfarbovačom na vlasy?
Posledných päť rokov som sa farbila na ryšavo, ale reku, že po tak dlhej dobe vyskúšam zmenu. Chcela som čiernu, dala som si ju, ale po mesiaci sa farba začala samozrejme vymývať .. nepáči sa mi to a chcela by som ryšavú späť.
Máte skúsenosť? Zosvetlilo vám vlásky? Poškodilo?
Ďakujem kočky za odpovede 🙂

miselka257
20. máj 2026

vlasy ti to poškodí trochu určite, nebudeme si klamať, ale treba ísť na zosvetlovanie postupne 😁 ja som zosvetľovala melírovacím práškom + peroxidom (asi 6% som mala) a do toho masku, aby sa nezničili vlasy úplne 😀 neviem či som robila dobre, ale z čiernej som došla do blond do pol roka asi 😁

autor
20. máj 2026
@miselka257

vlasy ti to poškodí trochu určite, nebudeme si klamať, ale treba ísť na zosvetlovanie postupne 😁 ja som zosvetľovala melírovacím práškom + peroxidom (asi 6% som mala) a do toho masku, aby sa nezničili vlasy úplne 😀 neviem či som robila dobre, ale z čiernej som došla do blond do pol roka asi 😁

@miselka257 nechcem zosvetlovať práškom a ani peroxidom, preto ma zaujíma ten odfarbovač na vlasy .. čo-to som si pozisťovala, ale taký ten strach tam je :D, ale dať to z čiernej na blond za pol roka je pálka riadna :D to chce odvahu .. ja mám dlhé vlasy a dosť mi na nich záleží, preto toľký strach xd

terina25
20. máj 2026
@anonym_autor

@miselka257 nechcem zosvetlovať práškom a ani peroxidom, preto ma zaujíma ten odfarbovač na vlasy .. čo-to som si pozisťovala, ale taký ten strach tam je :D, ale dať to z čiernej na blond za pol roka je pálka riadna :D to chce odvahu .. ja mám dlhé vlasy a dosť mi na nich záleží, preto toľký strach xd

@anonym_autor ja som sla z rysavej na blond. Ale robila mi to kadernicka. Na 1 sedenie.

miselka257
20. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a v odfarbovači si myslíš že čo je? 😀 bieliaci prášok a peroxid 😂

miselka257
20. máj 2026
@terina25

@anonym_autor ja som sla z rysavej na blond. Ale robila mi to kadernicka. Na 1 sedenie.

@terina25 je rozdiel ísť z ryšavej na blod a z čiernej na blond 😀 stačilo by ti zmiešať šampón na vlasy s peroxidom a pekne by ti to stiahlo aj doma 😁

anonym_34752b
20. máj 2026

Zrejme myslíš odstraňovač farby a nie odfarbenie, že? Nuž, čierna je sviňa, keď sa chceš vyhnúť odfarbeniu, tak to len nechať odrásť... Subrina a podobné eliminátory ti to veľmi pravdepodobne nestiahnu, tak, ako budeš potrebovať, ja som ho použila, keď mi tmavohnedá chytila až na čierno, tam to bolo ok a dostala som sa na naozajstnú tmavohnedú, ale na nejaké bledé odtiene si to moc neviem predstaviť... samozrejme záleží aj od vlasu, akú čiernu si použila a akú ryšavú chceš dosiahnuť... ak nejakú teplú hnedočiernu, to by mohlo ťahať do červena, čo hrá v tvoj propech, ak studenú čiernu s modrými pigmentami, tak je problém väčší...

mikasa_ackerman
Včera o 07:27
@miselka257

@terina25 je rozdiel ísť z ryšavej na blod a z čiernej na blond 😀 stačilo by ti zmiešať šampón na vlasy s peroxidom a pekne by ti to stiahlo aj doma 😁

@miselka257 z ryšavej na blond fakt nestačí len vlasy vyperoxidovať, treba odstraniť oranžové a všetky teplé podtóny, čo fakt nie je také jednoduché a je super, že keď pani nemá v tomto skúsenosti, išla radšej ku kaderníčke, než aby doma experimentovala a odpálila si vlasy😃

terina25
Včera o 08:11
@miselka257

@miselka257 no tebe by to mozno stacilo,ale mne nie. Chcela som mat zdrave vlasy a nie seno na hlave...
Mne odstranovala farbu nejakou technikou ,,gumovanie,,a musim uznat,ze vlasy to prezili v pohode.

miselka257
Včera o 12:48
@terina25

@miselka257 no tebe by to mozno stacilo,ale mne nie. Chcela som mat zdrave vlasy a nie seno na hlave...
Mne odstranovala farbu nejakou technikou ,,gumovanie,,a musim uznat,ze vlasy to prezili v pohode.

@terina25 gumovacia technika je presne to, čo som použila na vlasy ja 😁 peroxid+ melírovací prášok (bieliaci), to zmiešaš so šampónom alebo maskou, ideálne dáš na mokré vlasy 😁 jedine čo zle môžeš urbiť je nafarbiť si to nerovnomerne, v tom prípade si dobre urobila, ak si šla ku kaderníčke 😁 ak máš len jemné odlesky ryšavej, stačí aj len peroxid zmiešať so šampónom (odporúčala mi to kamoška kaderníčka keby ma omrzela ryšavá, jej vravím to isté som už skúšala) no a takým štýlom máš zdravý výsledok vlasov, nie sú zničené, mala som ich pekne lesklé a kvalitovo to isté ako predtým 😁