Aký kolagén je najlepší na pleť a vrásky?
Myslím na pleť, vrásky....

cisty praskovy 100%, len hovadzi... sama si vyrabam kapsle bez pridaneho bordelu
Geloren.
Žiaden na vrásky je účinná hydratácia pleti, čím suchšia pleť tým náchylnejšia na vrásky a okrem injekčného vyplňovania vedecky je dokázaný účinok len retinolu. Kolagén je dobrý dopĺňať pre lepšiu elasticitu kože ale priamo na vrásky má nulový účinok.
@autorka práve skúšam tento a som spokojná https://www.puravia.sk/100--hovadzi-kolagen--1-...
@nynia ale prosím ťa
@ssimusska ježiš..
jem vela olivoveho oleja, masla, ryb... takmer ziadne polotovary. toto najviac zatocilo mojou pletou, mam ju lepsiu ako pred 10 rokmi.
Ak to chceš na pleť primárne tak potrebuješ morský kolagén a nie hovädzí
ŽIADNY.A kto tvrdí,ako mu po 3 dňoch zázračne zmizli vrásky,tak ojebáva.Roky som ho jedla,a vrások mám stále viac a viac.
V žalúdku je spracovaný ako každá iná bielkovina a telo ho pošle tam,kde je to potrebné....takže tie poznámky
ale prosim ťa a ježis smeruj na seba,a dovzdelaj sa.
P.S. najlepší je ten od plačkovej🙊
@janai1 ja som jeden čas pila inca rybí ale strašne mi to smrdí.. Ty po tom svojom vidíš zmeny? Alebo že by sa ti vrásky pomalšie robili? Pevnejšia pokožka, pleť?
Pýtaš sa ale keď ti niekto napíše ako to vlastne je tak sa ti to nepáči... Tak načo sa pýtaš??
Pozri si uzivanie kremeliny. 😉
@kulumulu123 ja som sa pýtala na konkrétny kolagén. Ak ho niekto neužíva tak nemá čím do diskusie prispieť. Ja som sa nepýtala na štúdie. Neviem prečo je potrebné stále muudrovat.v každej téme
Ja nemudrujem ty hľadáš kolagén ktorý ti vyhladí vrásky taky žiaľ NEEXISTUJE ak ho raz niekto vynajde tak sa stane najbohatším človekom n atej to planéte... Keď ti niekto povie ze je jedno aký kolagén budeš roky liať do seba nebude to mat na vrásky žiadny efekt ta k zasa zle... Tak nechápem načo zakladá diskusiu ved skúšaj co ti zaberie ideálne podľa abecedy lebo ŽIADNY kolagén ti vrásky nevyzehli.... Na to treba viac ako iba kolagén a je jedno aký ten kolagén bude... Takže ešte raz skus si niečo o tom naštudovať a potom sa tu rozčuľuj.
Pekny deň 😃
@kulumulu123 kde som písala že hľadám kolagén ktorý mi VYHLADÍ vrásky??
Si precitaj svoj úplne prvý príspevok 🤦
Len zas a znova dookola na vrásky ti ZIADNY kolagén nepomôže ale ôk ideš si svoje tak si kúp ktorý uznáš za vhodne a lej ho do seba roky rokuce veľa šťastia 🫣🫣🫣
@ssimusska ty si ešte tu?
@ssimusska och joj k tomuto sa radšej nevyjadrujem ale celkom to vypovedá o výške tvojho IQ 👏👏👏👏👏
@kulumulu123 čo také strašné som napísala 😀 vidíš ako autorka reaguje na niečo čo nieje podľa jej ilúzie? Je to komické
@kulumulu123 prosím ta netrep. Ohľadom kolagénu a stavu pleti bolo robených desiatky štúdii a v každej bol účinok brania orálneho kolagénu na pleť pozitívny.
Tu je zhodnotenie 12 štúdii:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8824545/
Tu je metaanalyza 26 studii
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10180699/
Nebudem ju hľadať, keď chcete nájdite si ju, existuje štúdia kde merali hĺbku vrások pred a po 3 týždňoch bránia kolagénu a hĺbka vrások sa samozrejme znížila.
Starať sa o plet je komplexne, človek toho musí robiť veľa- dobre sa stravovať, dobre spať, športovať, používať kozmetiku so zložkami ktoré majú tak isto potvrdený účinok štúdiami a jesť kolagén a kyselinu hyauronovu. A kto si mysli že bude brat roky kolagén a prestane starnúť tak je debil. Človek starnúť neprestane, môže len starnúť lepšie alebo horšie