Bola reakcia klientky v kaderníctve adekvátna?
Isla som cez mesto a bola som blizko mojej kadernicky. Len tak mi zislo na um, ze potrebujem termin, pozdravim ju a objednam sa. Rozpravali sme sa asi minutu, minutu a pol, viac urcite nie.
V kresle sedela starsia dama, klientka, spolocensky uces na rodinnu oslavu. Skocila nam do reci, ze ona sa ponahla a plynie cas jej terminu, a ze preco sa tolko rozpravame.
Na jednej strane obdivujem jej asertivitu, na druhej strane, dalo sa to aj slusnejsie povedat
Hlavne ten rozhovor trval naozaj do 2 min, a bol pracovny, nebavili sme sa nic osobne,
bola podla Vas adekvatna reakcia starsej damy??
Ja som chodila ku kozmeticke, ktorá počas môjho ošetrenia dvihla 5 x mobil, medzitým zafarbila 3 klientkam obocie.....odišla som od nej.
Ak je to tak, ako píšeš, tak sice možno trošku neprijemna situácia pre tu staršiu pani, ale jej reakcia mi príde nevhodná. Pokiaľ ju kaderníčka nezanedbavala a ihneď pokračovala v praci a venovani sa klentke, tak sa prikláňam že pani bola neslusna.
V čase,ked som u kaderníčky a reálne pracuje s mojimi vlasmi/nečakame počas doby pôsobenia farby/sa venuje len mne.V prípade,ze niekto volá,chce sa objednať, buď príjme hovor na nevyhnutnú chvíľu, kým volajucemu oznámi,ze sa ozve, momentálne nemôže,alebo rovno ruší hovor...V opačnej pozícii/volám, lebo sa chcem objednať /, keď ma zruší, už viem,ze sa ozve, keď to bude možné....a každý je Kedysi dávno som mala kaderníčku, mala malé detí, ktoré po príchode zo školy museli fungovať samé.Ona bola nútená kontrolovať a dávať detom inštrukcie.Toto je pochopiteľné, keď sme trochu empaticke, lebo mnohé ženy pracujú a zároveň su aj rodičom,neraz jednorodicom.Na záver odpoveď na Vašu otázku: jednoznačne posúdiť reakciu staršej dámy nemôžeme, lebo: nevieme, ktorá v poradí ste boli,kto prišiel za p.kadernickou na 2 min./určite by ste aj Vy na jej mieste bolí podráždená,keby každých 5 min prišiel niekto a "zdržiaval,,/Zároveň nevieme,ze ci dáma nemala naponáhlo/na bus, na stretnutie, do obchodu,na ine skrášlenie/.a tak bola v strese kvôli každej minúte meškania
Ja chodievam uplne pravidelne ku kaderníčke, čiže okamžite pri odchode s "novymi" vlasmi 😊 si dohadujem nový termin a az potom si kadernicka volá do kresla ďalšiu zákaznícku. A takto to vyhovuje všetkým. Ale nemám problém ani keď odbehne k telefónu a vybavi pracovný hovor.
Pri ďalšom objednávaní jej zákaznícky by mi to vôbec nevadilo, veď je to jej práca aj keby ma šíril čas.
nie, bolo to cez ciaru. ufrflana stara frajla 😜
Na to, aby sme mohli posúdiť, museli by sme vedieť, ako to bolo naozaj a verziu oboch strán. Keďže ti nevieme, nikto ti nemôže odpovedať, či to bolo alebo nebolo OK. A čo ako z toho teraz budeš mať, aj keby?
Na to, aby sme mohli posúdiť, museli by sme vedieť, ako to bolo naozaj a verziu oboch strán. Keďže ti nevieme, nikto ti nemôže odpovedať, či to bolo alebo nebolo OK. A čo ako z toho teraz budeš mať, aj keby?
@lauricka
uz som to tu pisala, aj v uvide ze chvalim asertivitu tej pani… snazim sa na tu situaciu pozriet z viacerych stran, pripadne to urobit lepsie nabuduce a ty akoze co mas z toho ked ti napisem co mam ja z toho 😆
-či bola adekvátna to netuším
-ale absolútne nesúhlasím s názormi že pani bola neslušná či ufrflaná, práveže super že svoju nespokojnosť vyjadrila priamo na mieste a priamo dotyčnej o ktorú sa jedná 👍
Ja poznam aj kadernicku, co si ide aj nakupit, pokial zakaznicka caka s farbou, este to stihne dat aj na net, ako vsetko postiha. A cena je teda u nej velmi vysoka. Za mna je to neprofesionalne. Bola som u nej asi 3x. Kazdy x isla cena velmi hore, tak uz som tam ani nesla.
Nerozumiem autorka, čo teraz riešiš?! Máš na tú pani kontakt a zavoláš jej reakciu po porade na MK?
Nevieš čo všetko prežívala, ako sa správala kaderníčka pred tvojím objednávan8m, takže ani odpoveď na MK nebude objektívna.
Kto nemá problém, nájde si ho.
Dnes som riešila nevhodne správanie vodiča na krizovatke.
Mám to tu písať ? Hodila som to za hlavu. Nič sa nestalo našťastie.
Zahod hnev na tú pani, zbytočne si škodiš.
Hnev spôsobuje tráviace ťažkosti, zaťažuje srdce....buď k sebe milšia a teš sa zo slniečka 😀.
Myslim ze adekvatna ked uz jej to vadilo ona je momentalne platiaci zakaznik asi by som sa ospravedlnila ze som sa chcela objednat a ak to trvalo trosinku dlhsie prepacte
nevieš čo sa dialo predtým. Ja chodím na nechty cez obedňajšiu prestávku, mám to na skok z práce. Na obed mám hodinku, vždy mi nechty urobí tak za hodinku + cestu hore - dole mám 10 minút, takže to je v pohode, lebo 10 minút si nadrobím.
Ale posledný krát to bol extrém.
Prišla som na termín s 5 minútovým predstihom ako vždy. Sedela tam ešte baba, nechtárka mi povedala, že do 5 minút skončia. Samozrejme 5 minút to nebolo, bolo to skoro 15. Nechtárka mi povedala že baba meškala a ešte aj vymýšľala. Povedala som si - ok, nevysvetľuj, len už rýchlo rob 😅
Do toho jej zavolal kuriér že jej doniesol balíček takže si ho bežala zobrať a potom ešte manžel jej doviezol auto.
No to už som mala tlaky riadne. Celý môj obed nakoniec trval hodinu a 40 minút.
Takže keby ešte do toho vošiel niekto a "len minútku" by debatil tak by som asi reagovala rovnako.
Keď som ja raz sedela v kresle u kaderníčky, tak tiež jej tam prišla iná,ale očividne stála klientka (bolo vidno, že sa poznajú) a chcela objednať, tak kaderníčka jej povedala, že "počkajte malý moment" a ona povedala, že "v poriadku, počkám", dorobila na mojich vlasoch, čo bolo treba, mne povedala že "prepáčte na chvíľku" a išla jej urobiť termín. Takže s trochou ohľaduplnosti sa nemôže nikto cítiť ublížený...
To si sa 2 minúty objednávala? 😏 asi vedela prečo vás zrušila
nevieš čo sa dialo predtým. Ja chodím na nechty cez obedňajšiu prestávku, mám to na skok z práce. Na obed mám hodinku, vždy mi nechty urobí tak za hodinku + cestu hore - dole mám 10 minút, takže to je v pohode, lebo 10 minút si nadrobím.
Ale posledný krát to bol extrém.
Prišla som na termín s 5 minútovým predstihom ako vždy. Sedela tam ešte baba, nechtárka mi povedala, že do 5 minút skončia. Samozrejme 5 minút to nebolo, bolo to skoro 15. Nechtárka mi povedala že baba meškala a ešte aj vymýšľala. Povedala som si - ok, nevysvetľuj, len už rýchlo rob 😅
Do toho jej zavolal kuriér že jej doniesol balíček takže si ho bežala zobrať a potom ešte manžel jej doviezol auto.
No to už som mala tlaky riadne. Celý môj obed nakoniec trval hodinu a 40 minút.
Takže keby ešte do toho vošiel niekto a "len minútku" by debatil tak by som asi reagovala rovnako.
@arieska a obeduješ kedy?
Dakujem Vsetkym za nazory… urcite si z toho nieco zoberiem
Ja to napríklad neznášam, z duše. Fakt. Aj v obchode, hocikde proste. Keď sa ponáhľam a ešte ma zdržuje niekto tým že sa on ma čas sa vykecávať

Pani sa zachovala super, že sa za seba ozvala. Som na jej strane.