Brazílsky keratín na vlasy CocoChoco
@vojtasova tu je o tom písané,, aj video,,, asi lepšie ísť kaderníčke.. https://www.cocochocokeratin.sk/Aplikacia-kerat...
Oni maju na stranke navod, zaberie ti min. 3hodiny.. robila som ich keratin, iny typ, vydrzalo mi to 2tyzdne..
@fauko ja chcem teraz skúsit rozmarínovy olej na rast vlasov .. 🙂 ale ano ricinovy je známy svojimi vlastnostami urychvanie rastu ( na obočie sa velmo používa) + ked sa prida masaž hlavy (stimulacia vlasovych fulikul) tak to nie je zla kombinacia ..
Len pozor nie každy olej je vhodny na vlasy (napr kokosovy olej sa neodporúča davat vlasy) ..
Ano aj kavova usadenina sa použiva ( kofein tiež stimuluje rast) ale pozor ak ma niekto blond vlasy tak ta kava zvykne ich mierne prifarbiť..
Takže kava len pre tmavovlasky 🙂
Poprosím, má niekto skúsenosoti s týmto šamponom? https://www.zdravysvet.sk/search?q=KHADI šampón...
poslali mi to mailom
@denissah nemám prečo robiť žiaden marketingový ťah keďže z toho nič nemám 😁
Nejde len o to že vlasy podrástli, tak ide hlavne o kvalitu o to že sa mi vlasy krepatili (viď na prvej foto) boli také akoby až zvlnené ale bolo to spôsobené krepatením
Na ďalších foto išla nie len kvalita hore, ale naozaj vážne podrástli, lepšie sa s nimi pracovalo, lepšie sa fúkali takže boli po vyfúkaní pekne rovné a hneď aj pôsobili dlhšie
A ako posledná vec: na foto č.1 mám hlavu rovno, na ďalších foto mierne zaklonenú takže aj to robí ten efekt
Olaplex nie je na rast a nemá nič spoločné s rastom vlasom takže tu som nechcela ukázať to. Olaplex zlepšuje kvalitu vlasov, opravuje ich išlo tam hlavne o to 🙂
Ak by to niekomu pomohlo, ja používam keratín už viac ako 15 rokov.
Pravdielne raz za 6 mesiacov si spravím doma 3 hodinovú seánsu a potom behám tri dni s mastnými vlasmi 🙂
Odporúčam pre suché a skrepované vlasy.
Neodporúčam pre riedke a jemné vlasy - nakoľko je vám to zbytočné, budete vyzerať ako zmoknuté kura.
Tento konkrétny vyššie spomenutý asi 8 rokov.
Postup:
1. Umyjete hlavu čistiacim šamónom - môžete kúpiť u nich alebo ja používam dixi šampón,
2. vyfénovať do sucha ideálne cez kefu
3. naniesť keratín (oni píšu že 2cm od hlavy - je to preto aby ste si neobarili pokožku hlavy pri žehlení)
4. vyfénovať do sucha - odporúčam pri otvorenom okne, lebo sa udusíte
5. keď je vyfénované a je vyvetrané ide na rad najotravnejšia fáza - žehlenie.
Vlasy si rozdelím po sektoroch hlavy na jemné pramienky, asi hrubé ako malíček.
Cez hrebeň na žehlenie vlasov žehlím od pokožky hlavy (tam prejdem asi 5 - 8 x to isté miesto) po končeky - mne tam stačí menej, nakoľko najkrepovatejšie vlasy mám pri pokožke hlavy.
ŽEHLENIE MINIMÁLNE NA TEPLOTE 230°C + (ja žehlím na 250°C)
Ak žehlíte slabšou žehličkou, keratín nedrží.
SILNO ODPORÚČAM VETRAŤ - ja mám pri tejto fáze doma dymovú clonu v kúpeľni.
6. Keď ste podstúpili túto tortúru, tak by ste mali mať vlasy 3 dni rozpustené - ja to nerobím, proste ma to irituje, minimálne ich mám v cope.
7. pred umytím hlavy ešte raz celé prežehlím počkám 30 min kým vychladne a hurá sprcha
8. odporúčajú umyť bezsulfátovým šampónom - ja umývam aký mám po ruke (zväčša dixi a následne si umyjem štandartným svojim šampónom)
Vlasy mi vydržia s touto kúrou cca 4- 6 mesiacov. Keratín si robím 2x ročne na jar a na jeseň.
V prípade, ak sa chcete dať strihať u kaderníčky odporúčam po aplikácii keratínu, nakoľko niektoré časti vlasov nezachráni ani keratín, a teda konce treba obstrihnúť.
Neodporúčam keratín z Allegro za cca 33€ je to mega smrad a nevydržal mi na vlasoch ani 5 týždňov.

Je to trošku zložitejšie. Návodov na Google je kopa. Tam to pochopíš najlepšie